Що смесваш, Рафаилиев.Карай само с единия вид на тавана, или вата или стиропор.
Що смесваш, Рафаилиев.Карай само с единия вид на тавана, или вата или стиропор.
Изолацията е добро решение когато имаш много външни стени и комшии, които не отопляват.
А сега по темата,онази вечер излизам да пуша на терасата на хола и да видя дали единият Хитак е заскрежил,и навсякъде в блока направо симфония от пикаещи клими,особено едно Грее яко окъпа два Фуджака, които са под него.Добре, че сме на последен етаж.
П.П. И двете Хитачита от подписа ми,снощи бачкаха доста дълго време в он/офф и заскрежени топлообменници.
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 14:49.
Ще се опитам да обесня нещото което е измислено.
Покрива е 4 скатен .
Под керемидите има дървена обшивка греди и пак обшивка пространстовото между гредите се пълни с вата 15 см или дебелината на гредите.
След това има нещо като въздушна възглавница .Обшивка или гипскартон 10 см стериопор и двоен гипскартон.
Като слепването на стериопора с гипскартон а ще се прави с някаква пяна или лепило не разбрах точно .
Това реално ще ми е таван.Няма да има плоча.
Това разбрах от баща ми.Може и нещо да съм объркал или недоразбрал.
Нещо което не е по темата.
https://www.youtube.com/watch?v=ympiwRWLnYs
Дефрост при GENERAL 12LUCA, монтиран в помещение 15 m2, тухла, троен стъклопакет, PVC, външна температура около 0 градуса и наличие на снеговалеж, настроена температура на ДУ 26 градуса, вентилатор на макс (със слушалки съм :D ):
defrost начало: 20:42 часа
defrost край: 20:55 часа
започна пак да духа топло (обърна клапата обратно надолу) в: 20:59 часа
тотал=17 минути за цялата операция
Дефрост прави горе-долу през около 1 час.
p.s. отворил съм вратата и към коридор 6 m2; климатикът не духа директно срещу коридора
Това е истинската изолация.В Щатите се работи от много отдавна по тоя метод
И некой назад в темата имаше смелостта да препоръчва Лука
Рафа,1000 архитекта да ме убеждават,че има нещо по добро от бетонна плоча за втори етаж няма да им повярвам и ще си я направя.Ще ми излезе същото като пари.Но от към всичко останало ще е в пъти по добро.
Как да си размразявам подовите Дайкини,които досега не съм виждал замръзнали вече шест години?
С топла вода и до година нагревателен кабел.
Заповядай на гости,мръвки и вино са от мен.
Размразяването от теб.
Може да ми пишеш на лично.
Спането е осигурено за теб и жена ти.
Приятели луда работа е този форум,има всякакви екземпляри.
Този пост е редактиран от Viking72; 20-01-18 в 22:50.
Ако питата е била силно заскрежена, не виждам нищо нередно. Само интервала малко ме притеснява. 26 градуса си е сериозни задание, но пък и квадратурата, с която се бори не би трябвало да е проблем за 12luca. Заскрежава ли се бързо топлообменника?
Sent from my iPhone using Tapatalk
да, 17 минути е сумираното време, през което машината спира да духа топло - от момента на вдигане до момента на сваляне на клапата.
Питата се заскрежава нормално, побелява си, но се “четат ребрата".
няма проблем. Машината си топли. Не съм казал че има проблем. Просто споделям наблюдения над работата й, за да могат еветуални бъдещи потребители на климатична техника да се ориентират към марка/модел. Споделям обективно мнение. Не давам оценка по какъвто и да било начин.
С външно тяло 30 кила за 12ка как няма да заскрежава ..