Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 68

Относто COP и EER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re: Относто COP и EER

Благодаря за изчерпателните мнения. Хубавото е че тук в София рядко има мъгла.
    При това положение FUJITSU ASYA / AOYR 7 LCC ще успее ли да се справи за стаи - 15 и 17кв.м с външна и вътрешна изолация и ПВЦ дограма,като се има в предвид, че ми трябва остовно за отопление през зимата

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от PifchoBG
    .... Хубавото е че тук в София рядко има мъгла.
    .....
    И аз така мисля, за разлика от patra6kov. На две-три години се случва една като миналата....

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Благодаря за изчерпателните мнения. Хубавото е че тук в София рядко има мъгла.
    При това положение FUJITSU ASYA / AOYR 7 LCC ще успее ли да се справи за стаи - 15 и 17кв.м с външна и вътрешна изолация и ПВЦ дограма,като се има в предвид, че ми трябва остовно за отопление през зимата
    Ако се съмняваш, вземи си 9-ка! И на двата модела (като гледам линка, който си дал) им дават 0,5 kw минимална мощност (т.е. най-слабото на 9-ката е като най-слабото на 7-цата), 9-ката е с по-висока максимална и номинална и определено ще се справя безпроблемно и в най-тежките зимни дни! Дори при зададени температури над 25* няма да са му никакъв проблем.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Крайморските градове въобще не са проблем. Покрай морето по принцип няма мъгли. Тази зима беше нещо необичайно и пак мъглитре не бяха толкова гъсти, като във Софяи и се раздигаха през деня.

6. Тук е от
    Jun 2008

но за сметка на мъглите влажноста и доста по голяма. което също до някъде е проблем но все пак и по меко времето.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от denuchi
    но за сметка на мъглите влажноста и доста по голяма. което също до някъде е проблем но все пак и по меко времето.
    Какъв проблем е влажността за работата на климатика, ако няма обледеняване или заскрежаване? Абе като ви чете човек "мъдрите умозаключения" излиза, че в Албиона, Скандинавия и Прибалтика не трябва да ползват въобще климатици за отопление. Да, ама не! Ползват ги и още как!

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Ако се съмняваш, вземи си 9-ка! И на двата модела (като гледам линка, който си дал) им дават 0,5 kw минимална мощност (т.е. най-слабото на 9-ката е като най-слабото на 7-цата), 9-ката е с по-висока максимална и номинална и определено ще се справя безпроблемно и в най-тежките зимни дни! Дори при зададени температури над 25* няма да са му никакъв проблем.
    Ами там е въпроса, че не знам. предпочитам 7ца, защото има доста по-високо КОП и ЕЕР и е по-евтина от 9ката. но ако според вас няма достатъчна мощност ще трябва да мина на 9ка.

10. Тук е от
    Jun 2008

само недей ми казва че климатиците в скандинавия и тук са от един и същи модел. ако си на това мнение много лошо за теб а заключенията ги правиш ти. голямата влажност ли ами като мъгла се получава. започва да заскрежава и от лед и ето ти проблем. и се надяваме сиситемата за размразяване да сработи навреме за да не стане целият в лед което вече ще доста лошо. но в игра влиза кофата с водата.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Какъв проблем е влажността за работата на климатика, ако няма обледеняване или заскрежаване? Абе като ви чете човек "мъдрите умозаключения" излиза, че в Албиона, Скандинавия и Прибалтика не трябва да ползват въобще климатици за отопление. Да, ама не! Ползват ги и още как!
    Бре, аз досега все си мислех, че има значение.
    Ама като се замисляяя...дали е все едно темп. да е -5 градуса с ..45% влажност, да речем или със 75% влажност?

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

denuchi, Можеш ли да положиш известни усилия да проучиш и ни запознаеш с разликите между моделите Nordic и другите. Консумирана мощност, отдавана мощност, СОР, понижение на СОР-а при спадане на температурите, нагреватели и други плюсове ако ги има налични.

Тази информация би помогнала на тези които се колебаят дали да купят модел Nordic и дали по-високата цена си заслужава допълнителните плюсове, ако ги има. А дали ги има очакваме от теб да кажеш. Надявам се това да е по твоите способности.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@denuchi и @patra6kov,
    Налага се да се самоцитирам, за да прочетете внимателно написаното от мен, преди да отговорите първосигнално.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

аре са кво спорите, прочетете последния ми пост, стига с тая влажност

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ами там е въпроса, че не знам. предпочитам 7ца, защото има доста по-високо КОП и ЕЕР и е по-евтина от 9ката. но ако според вас няма достатъчна мощност ще трябва да мина на 9ка.
    СОР на 7-цата е 4.55, СОР на 9-ката е 4.26! Това не е кой-знае каква разлика! Още повече че СОР е относително понятие и се променя в зависимост от външната и вътрешната температура. Не вярвам да има и 5 лева разлика в месечната ти сметка за ток. Иначе мисля че и 7-ца ще се справи ако не гониш над 25* и ако не я спираш през студените месеци. Но ако смяташ да отопляваш и коридор или друго помещение, работата става висяща!

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

@denuchi и @patra6kov,
    Налага се да се самоцитирам, за да прочетете внимателно написаното от мен, преди да отговорите първосигнално.
    Сорииииии, админа винаги е прав.
    От това което си писал и което прочетох внимателно, излиза,че няма значение влажността. Отбелязах, че мисля, че има. Къде е "мъдрото умозаключение"? Засегнах ли някой?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от patra6kov
    Сорииииии, админа винаги е прав.
    От това което си писал и което прочетох внимателно, излиза,че няма значение влажността. Отбелязах, че мисля, че има. Къде е "мъдрото умозаключение"? Засегнах ли някой?
    Ще формулирам въпроса максимално кратко и точно:
    Как влияе влажността на ефективността на работата на климатика при положителни външни температури?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе