Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 220
Like Tree8Одобрявам

Сравнение на инвертори работещи на 220V с COP>5

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Сравнение на инвертори работещи на 220V с COP>5

Mitsubishi SRK/SRC 35 ZIX-S - В София сме. Никакви проблеми. Външното тяло е на 70-80 см. от възглавницата ми. Никакъв шум, все едно го няма. Вътрешното много безшумно, то пък е над главата ми. Само при смяна на температурата понякога леко припуква докато достигне новата, след това няма шум. Разход за декември месец при 24-часова работа към 36 лв. Държим 23 градуса, когато сме в къщи и 20 когато ни няма. Вратата към коридора е винаги отворена. Обледеняване никакво, прави висулки, но ги махам през няколко дни. Принципа на работа е такъв, че не може да не стават висулки. Много интилигентен дефрост, понякога не дефроства по 5-6 часа. Под мен имам комшия с Даисеикай 3, само моя и неговия не се чуват в студа. Всички други се разбира, че работят.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Моля за мнение от собствениците на нови 220 В климатици от висок клас с цена 2-3-4 хил. лв. Защото последните седмици форума се напълни с оплаквания от по евтините машини. Споделете как се държат, има ли бучене, тракане, вибрации, обледяване, харчене на повече ток, ей такива работи. И като цяло доволни ли сте и оправдано ли е влагането на голяма сума в климатик съдейки от цена- качество- комфорт.
    Е от подовата 50-ka на дайкин FVXS съм доволен, но е правилно оразмерена според моите разбирания и преоразмерена според разбиранията на търговци, монтажници и техници.Топли и при -9 и като и задам 25-26 градуса си ги прави, но се запъхтява от дефроста(на всеки 55 минути до на 1 час и 20 минути) и й трябват около 4-5 часа за да достигне от 20 градуса 26 при външна температура под -9 градуса.Това когато има съседи отдолу и топлят, когато няма съседи може да се мота цяла нощ на 24 градуса и едва на другия ден когато се стопли след обяд да стигне 26 градуса и да ги поддържа(тези проблеми с мотането да досигне 24 градуса бяха миналата година когато под мен в цялото крило не живееше никой и за капак съседа под мен беше оставил прозорците отворени да "се проветрява апартамента от строителната влага...").Просто след 17 ' 00 часа когато се включва на 25 -26 градуса и е студено под нулата температурите падат рязко около 10-12 градуса за 12-16 часа дефроста пречи за "експресното" затопляне в рамките за 1- 2 часа от 19-20 на 25-26 градуса.

По шестобалната система на подовия дайкин му давам оценка 4.8 поради няколко качества които му липсват според мен:

-дефрост не по-чест от веднъж н а 3.5 часа при температури под +2 градуса, за разлика от програмирания дефрост алгоритъм на всеки 55 минути до 1 час и 20 минути, поради което не може да достигне бързо(1-2 часа) 26 градуса от начална температура 19-20 градуса.По време на дефроста температурата пада.

- когато достигне 2 градуса по-малко от зададеното например 24 градуса при зададени 26 градуса намалява консумацията и -последните 2 градуса до 26 градуса ги достига постепенно за около 2 часа.Това не ми харесва, предпочитам "ударно" затопляне за максимално кратко време

-липса н а плазма филтър

положителните страни:

-въздушен поток от 2 клапи (горна и долна), като долния поток е по пода(ако е монтиран на 10 см от пода, защото видях и монтажи на 1.20-1.50 метра от пода???)

-тихо външно и вътрешно тяло

-по добър комфорт когато застанеш на 30- 50 см от климатика(можеш да го ползваш за сешоар на цялото тяло).Цялостния комфорт в сравнение със стенните е до 15%, но например дженерала в спалнята ми понеже е преоразмерен създава по едносродна температура в стаята 14.5кв.м., отколкото подовия дайкин в хола който е близо 30м2.

сега като се замисля отново си давам въпроса дали бих дал 3000лв за подов дайкин или бих избрал друг климатик и отговора ми е че поне бих искал да пробвам и един дженерал/фуджитсу или фуджи илектрик НОКРИЯ 14-ка или НОКРИЯ 18-ка или 18-ка плазма на фуджитсу.Фуджитсу не за друго, а защото алгоритъма е за максимално кратко затопляне на отопляваното помещение.Минуса на фуджитсу е по-шумното външно тяло, но то вътре не се чува.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Джъсти, признал съм те Разказа им "играта" на твоите климатици
    От това, което съм видял във форума ти си един от най-подробните участиници. На някои това може да не им харесва, но за други може да е от огромна полза, да прочетат до най-малките детайли обясненията ти.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Добре де, нали уж темата е за климатизатори с COP над 5, а на justify FVXS50 е с мижавия 3.68.....Не че машината е лоша, но не се връзва с темата.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Добре де, нали уж темата е за климатизатори с COP над 5, а на justify FVXS50 е с мижавия 3.68.....Не че машината е лоша, но не се връзва с темата.
    Това е до някъде така, но по тази логика, ще има ревюта само на 9-ки, и една две 12-ки, защото малките машини имат по-голям COP?

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

FTX20JV копа му при минимум е 5.2 така че може би влиза в темата.

8.  

9. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Toshimoto
    Та взех си аз ME FD25VA .Климатика започна да работи по споменатия в предедни постофе ОН-ОФ режим едва март месец когато температутите вън се колебаеха между 18*-22* или т.е.около Мак. външна температура при отопление.....като аз си реших приблема като пуснах машинката на автоматичен режим /топло студено избира си сама/Учудващо но има такъв режим. които има такъв дзвер и не знае каде се активира той ...от копчето за избор на режими като започнете да ги местите една след друга и погледнете дистанционното ,на дисплея трябва да се показва най- горната иконка в реда на режимите.Кеф ти риба кеф ти паламуд ...та според мен този проблем с високата минимална мощност е решен именно с този режим които междувпрочем е много близък до климатрониците при автомобилите/или аз така си мисля незнам /

Някой може ли да потвърди това ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

В заблуда си приятел. Този режим е в БГ. не се ползва защото в денонощието температурите на падат толкова за да се ползва и в двата режима отопление и охлаждане.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не съм чел всички страници на темата. сори ако дублирам, но обсъждахме в друга тема флагшипа на панасоник - 5.5 го дават. не се внася в бг.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

я на какво чудо попаднах HSU-09RK03 - дават го с коп 5.25
    ако ги има в бг може и да може да се пробва ако влезе на цена под втора ръка японец.
    http://www.frostik.cz/files/Haier_Split_klimatizace.pdf
    ще видим и тошиба какво ще изкарат тази година.
    с тези нови директиви може да излязат по читави модели , защото ще отпаднат конвенционалките догодина, най лесно е просто да преправят някои модели от 100 на 240волта

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Добре звучи, ама дано са пооправили и електрониката.Ето тук има малко ТТ данни в една таблица - http://technoleader.net/price/%D0%9A...D0%B5_Rus..xls .

14.  

15. Тук е от
    Nov 2011

Да се включа и аз. От 2 месеца имам ME FD35VABH и от тогава не е спирал и за секунда. Мога да кажа, че високия му минимум при мен е бонус. Според мен тази машина е направена да топли доста студени и по-големи помещения от нормалното. Аз го ползвам в Хол 35 кв + кухненски бокс 2,2 кв. Градусите ги държа нощем 21 през деня 23. Прави ми впечатление, че като на въм е -8 с мъгла в най-далечната част на стаята пред която има свод широк 1,5 м, тоест не е обхухвана пряко от климата темпрературата е с 1,5 градуса надолу. Ако искам да е равномерно и там трябва да пусна втория климатик, което го правя заради детето при по-ниски градуса навън. За икономичността му не знам и не мисля да се впускам в излишни за мен измервания, но мога да кажа, че е железна машина и върши чудесна работа. Ако ще се ползва в малка стая ще спира непрестанно просто е конструиран да излиза лава от шлюзовете.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Така е, това е машина за големи помещения и голям студ.Когато купуваше, направи много добър избор .Разхода не е чак от такова значение, когато ти е топло и машината работи добре.
    rosswen одобрява това.

17. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Най-впечатляваща за мен е ''потайната'' работа на агрегата FD при минусови температури дори на пълна мощност.Баси тишината

18. Тук е от
    Nov 2011

Абсолютно безшумен е и ми прави впечатление, че след дефрост много бързо започва да духа вряло.
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD PIONEER DV-220V
    От outoflimit във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-12, 02:17
  2. Отговори: 1
    Последно: 22-10-11, 11:12
  3. Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мощност в режим на отопление
    От d_imige във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 28-05-11, 23:48
  4. Toshiba - на 100 или 220V
    От Toshimoto във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 50
    Последно: 19-11-10, 23:25
  5. Powered by 220V
    От rozovata pantera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-03-02, 09:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе