Днес видях още един претендент за тази класация Toyotomi made in Japan утре ще се опитам да дам инфо за него COP 5.05 (9000BTU)
Днес видях още един претендент за тази класация Toyotomi made in Japan утре ще се опитам да дам инфо за него COP 5.05 (9000BTU)
Той е от много време на пазара. Огромната лепенка MADE IN JAPAN, която се опитва да ти избоде очите, не е практика на японските производители, ако ме разбираш накъде бия... А параметрите му за мен са съмнителни.
#deian,Първоначално публикувано от deian
Не знам колко фундаментално бъркам, но резултатите са на лице:
13SKV-E NIKITA с COP 3,72 отоплява 21 кв.м, 2 външни стени на 22* и харчи колкото B10SKVP-E с COP 5,08, който отоплява стая 13кв.м. вътрешна, само прозорецът е външен на 22* също, при външна -4* до +5* И двете помещения са с обикновени дограми и без изолации. Равна консумация и при двата от порядъка на 0,288kW. Имам електромери и на 2-та. За мен това не е нормално. То излиза, че ако сложа една 13-ка Nikita в стаята 13кв.м., ще харчи по-малко отколкото в момента Daiseikai-а?!?!?!
имам 3 клими на които засичам консумациите и стигнах до извода че КОП изключително малко влияе на реалната консумация на климатика ,да не кажа че тоя с по висок КОП харчи повече от тоя с по нисък отопляващ и по голямо помещение
Първоначално публикувано от roldi
Ще помоля някой друг да го коментира, защото аз недоумявам наистина!
И аз недоумявам. Има два варианта. Или да са ми дали Ментета Super Daiseikai от G&A( в което се съмнявам) или просто машините не са толкова ефективни, колкото ги рекламират. Монтажа е перфектен и е правен от същите монтажници, които монтираха и Nikita-та. ДАЖЕ, съм сложил допълнителна дебела изолация,освен нормалната, която обгръща и двете тръби на климатиците! Трябваше аз да си взема SKVR......... и да не слушам никой, а и щях да спестя 580лв.
Ще видим като застуди кой ще е по-ефективен.
Не се товари, когато стане -10 и НИКИТА-та започне да се тормози, тогава ще се върнем на темата за консумацията на SAVP-E.Освен това, разликата е 300 лева.
само да не стане така че пак да е по зле че до тогава и ракията ти може да свърши мамата си тракало !
A-a-a виж за ракията съм спокоен - няма да свърши. Може да обръщам по 3-4 ракии и после няма да е нужно да включвам климатика, белким тогава консумацията падне на 150W
Е, ти пък..150 вата..............то зимата да не е 7 градуса вънка........... че ти с тез топлозагуби се радвай, че консумира 300 вата.........
Моето предположение е, че климатикът ти идва голям за помещението (за SKVP-то говоря) и от честото изключване и включване не успява да влезе в икономичния си режим на поддържане. Друга причина не виждам. Като се застуди, пак ще видим, а ти продължавай да мериш.
Ако има невярващи да заповядат на гости да се уверят. Само кажете кога за да кажа на жената да почва салатите, а аз да сгрея ракията
Няма невярващи, само учудени има Но помисли малко над предположението ми. Може и да има логика.
Това е най-близкото до истината предположение според мен.....За съжаление на потребителя той трудно би могъл да се ориентира доколко даден климатик е икономичен в реални условия по КОП-а по простата причина че този показател през последните години се оказа повече маркетингов книжен тигър ......отколкото реален показател за ефективността на дадена машина. Най-просто казано оптимизиране на работата на машината при определени условия (външна и вътрешна темп. влажност на въздуха скорости на топлотдаване и др)...дори и за сметка на по-лоша работа при други режими на рабоата само и само да се докара желания КОП....нещо подобно на войната за мегахерци между Интел и АМД....преди години.... която имаше малко общо с производителността но продаваше...това е и предполагам причината да се въведат нови показатели за енергийната ефективност .... за сметка на досегашния КОП.....това е трудно разбираемо за голяма част от хората когато се окаже че климатиците им от хай-левъла харчат долу горе колкото по-обикновенните машини на останалите юзери .......но както казах за всеки влак си има пътници....дет се вика бития бит...другия е просто прекаран няколко пъти....Първоначално публикувано от Alexi