Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 220
Like Tree8Одобрявам

Сравнение на инвертори работещи на 220V с COP>5

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re: Сравнение на инвертори с COP>5 на 220 V

Днес видях още един претендент за тази класация Toyotomi made in Japan утре ще се опитам да дам инфо за него COP 5.05 (9000BTU)

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Той е от много време на пазара. Огромната лепенка MADE IN JAPAN, която се опитва да ти избоде очите, не е практика на японските производители, ако ме разбираш накъде бия... А параметрите му за мен са съмнителни.

4. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А прочете ли какво съм ти писал в другата тема? Ще се самоцитирам:
    Бъркаш нещо фундаментално!
    И двата ще отдават колкото е необходимо за помещението, не можеш да кажеш, че единия при -7* ще отдава повече от другия ако не е необходимо, само защото има по-голяма мощност. Той има ВЪЗМОЖНОСТ да го отдаде, но ако не е необходимо не го отдава. Не знам дали ме разбираш.
    Ако при -7* ти трябват 2 kW, а SKVR може да отдаде максимум 2,97 и SKVP може максимум 3,50, то И ДВАТА ще отдадат 2 kW!!! SKVP вероятно ще ги отдаде с по-малка консумация на електроенергия.
    #deian,
    Не знам колко фундаментално бъркам, но резултатите са на лице:
    13SKV-E NIKITA с COP 3,72 отоплява 21 кв.м, 2 външни стени на 22* и харчи колкото B10SKVP-E с COP 5,08, който отоплява стая 13кв.м. вътрешна, само прозорецът е външен на 22* също, при външна -4* до +5* И двете помещения са с обикновени дограми и без изолации. Равна консумация и при двата от порядъка на 0,288kW. Имам електромери и на 2-та. За мен това не е нормално. То излиза, че ако сложа една 13-ка Nikita в стаята 13кв.м., ще харчи по-малко отколкото в момента Daiseikai-а?!?!?!

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

имам 3 клими на които засичам консумациите и стигнах до извода че КОП изключително малко влияе на реалната консумация на климатика ,да не кажа че тоя с по висок КОП харчи повече от тоя с по нисък отопляващ и по голямо помещение

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    #deian,
    Не знам колко фундаментално бъркам, но резултатите са на лице:
    13SKV-E NIKITA с COP 3,72 отоплява 21 кв.м, 2 външни стени на 22* и харчи колкото B10SKVP-E с COP 5,08, който отоплява стая 13кв.м. вътрешна, само прозорецът е външен на 22* също, при външна -4* до +5* И двете помещения са с обикновени дограми и без изолации. Равна консумация и при двата от порядъка на 0,288kW. Имам електромери и на 2-та. За мен това не е нормално. То излиза, че ако сложа една 13-ка Nikita в стаята 13кв.м., ще харчи по-малко отколкото в момента Daiseikai-а?!?!?!

Ще помоля някой друг да го коментира, защото аз недоумявам наистина!

7. Тук е от
    Jan 2008

И аз недоумявам. Има два варианта. Или да са ми дали Ментета Super Daiseikai от G&A( в което се съмнявам) или просто машините не са толкова ефективни, колкото ги рекламират. Монтажа е перфектен и е правен от същите монтажници, които монтираха и Nikita-та. ДАЖЕ, съм сложил допълнителна дебела изолация,освен нормалната, която обгръща и двете тръби на климатиците! Трябваше аз да си взема SKVR......... и да не слушам никой, а и щях да спестя 580лв.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ще видим като застуди кой ще е по-ефективен.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се товари, когато стане -10 и НИКИТА-та започне да се тормози, тогава ще се върнем на темата за консумацията на SAVP-E.Освен това, разликата е 300 лева.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

само да не стане така че пак да е по зле че до тогава и ракията ти може да свърши мамата си тракало !

12. Тук е от
    Jan 2008

A-a-a виж за ракията съм спокоен - няма да свърши. Може да обръщам по 3-4 ракии и после няма да е нужно да включвам климатика, белким тогава консумацията падне на 150W

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, ти пък..150 вата..............то зимата да не е 7 градуса вънка........... че ти с тез топлозагуби се радвай, че консумира 300 вата.........

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моето предположение е, че климатикът ти идва голям за помещението (за SKVP-то говоря) и от честото изключване и включване не успява да влезе в икономичния си режим на поддържане. Друга причина не виждам. Като се застуди, пак ще видим, а ти продължавай да мериш.

16. Тук е от
    Jan 2008

Ако има невярващи да заповядат на гости да се уверят. Само кажете кога за да кажа на жената да почва салатите, а аз да сгрея ракията

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма невярващи, само учудени има Но помисли малко над предположението ми. Може и да има логика.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    имам 3 клими на които засичам консумациите и стигнах до извода че КОП изключително малко влияе на реалната консумация на климатика ,да не кажа че тоя с по висок КОП харчи повече от тоя с по нисък отопляващ и по голямо помещение
    Това е най-близкото до истината предположение според мен.....За съжаление на потребителя той трудно би могъл да се ориентира доколко даден климатик е икономичен в реални условия по КОП-а по простата причина че този показател през последните години се оказа повече маркетингов книжен тигър ......отколкото реален показател за ефективността на дадена машина. Най-просто казано оптимизиране на работата на машината при определени условия (външна и вътрешна темп. влажност на въздуха скорости на топлотдаване и др)...дори и за сметка на по-лоша работа при други режими на рабоата само и само да се докара желания КОП....нещо подобно на войната за мегахерци между Интел и АМД....преди години.... която имаше малко общо с производителността но продаваше...това е и предполагам причината да се въведат нови показатели за енергийната ефективност .... за сметка на досегашния КОП.....това е трудно разбираемо за голяма част от хората когато се окаже че климатиците им от хай-левъла харчат долу горе колкото по-обикновенните машини на останалите юзери .......но както казах за всеки влак си има пътници....дет се вика бития бит...другия е просто прекаран няколко пъти....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD PIONEER DV-220V
    От outoflimit във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-12, 02:17
  2. Отговори: 1
    Последно: 22-10-11, 11:12
  3. Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мощност в режим на отопление
    От d_imige във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 28-05-11, 23:48
  4. Toshiba - на 100 или 220V
    От Toshimoto във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 50
    Последно: 19-11-10, 23:25
  5. Powered by 220V
    От rozovata pantera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-03-02, 09:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе