Резултати от 1 до 7 от общо 7

Как се прави рестарт на климатик?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #1

    Как се прави рестарт на климатик?

    Здравейте интересува ме как стъпка по стъпак се рестартира климатика.При мен на климатика на вътрешното тяло има копче и на дистанционното има копче.Моля кажете как се прави рестарта,защото може би и аз да го правя а да имам проблем с климатика.Но това след като напишете как става.Благодаря!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re:как се прави рестарт на климатик?

    По принцип се прави като се изключи от контаката за половин половин час. Дистанционното същи ако постои без батерии ще се ресетна към пъвоначални настройки. Това може да стане дори само с изваждане и вкарване на батериите без да се чака.
    По добре напиши какъв ти е климатика и какви проблеми прави.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #3

    Re:как се прави рестарт на климатик?

    Извинявам се че забавих отговора,но тези дни съм доста ангажиран,даже и сега пиша след тежка нощна и почти заспивам....
    Иначе искам да знам,понеже понякога (до сега 3 пъти) при външни температури климатика май се сбъгва и не иска да намаля вентилатора и температурата,и от там при външна температура примерно 18-20* тук последните седмици в къщи при зададени 22* минава 25-6 понякога,(засечено примерно от 6-7 часа сутринта до към 11-12 не намаля вентилатора и вее яко сигурно на 2-3 степен на сила) а и при външна температура 8-10-11* му се случва дефрост?!?!? и за това се зачудих дали от мен не е грешката-да не ресетвам както трябва.А и понякога някък си уж почва дефрост ама някък си по различно се получава и като че ли не се получава,даже тези дни девойката засякла незнаен опит от негова страна 2 полседователни изпъшквания като за размразяване...за това питам за да е всичко точ.И как да го ресетна защото все пак съм начинаещ,а не искам да си имам работа с отпаднали гаранции,караници и тем подобни от мое незнание-всъщност забравих да питам-това държание нормално ли е?

    Климатика е Тошко 405ПДР

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Re:как се прави рестарт на климатик?

    Ти защо реши, че със рестарт ще се оправи. На мен ми намирисва на повреда.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #5

    Re:Как се прави рестарт на климатик?

    ами защото от повечето съвети,които прочетох тук,винаги с това се почва.Та да не би аз да не го ресетвам и за това питах.Не ми се мисли за момента в който викам техници и те идват от няколко стотин км и ми правят те рестарт и всичко е ок-ще умра.А пък когато един проблем се появява само понякога е много трудно да го рекламираш.Защото когато дойдат техници само като го ресетнат и се оправи и кажат е той е ок,как да го вкарам в "грешна" работа и да им покажа като не съм установил някъква закономерност? А пък и от къде да знам кога ще стане пак-много сложно стана.Сега ще започна да му обръщам повече внимание,доколкото ми в възможно и ще следя за това става ли от нещо.Някъкви съвети?


    днес 02.12.09 току що опита да направи дефрост-изпъшка,спря вътрешният вентилатор,отидох да Олимпията според нея също дефрост (при дефрост забелязах че почти е спрял харчи към 100в моментен) изкочих на вън перката на виншното не се въртеше,след малко се завъртя с средна сила-чуваха се някъкви звуци от към компресора като прещракване припукване, прибрах се климатика се включи да духа силно топло след малко (като след дефрост) беше качил консумацията към 800-1000,задуха и постепенно за към 5 мин свали оборотите-външната температура според двата сайта от който черпя инфо 13* -всичко това от началото с изпъшкването до началото на засиления вътрешен вентилатор-не повече от 3-4 мин даже е много... а забравих от климатика не изтече нищо.

  7. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    2
    #6

    Re:Как се прави рестарт на климатик?

    имам CROWN CG-12A410LIX на дисплея на вътрешното тяло дава грешка F3 къде да търая проблема

  8.  
     
  9. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #7

    Re:Как се прави рестарт на климатик?

    публикувай снимка на вътрешното тяло, че са де види от коя фабрика е (вероятно Галанц) и да се потърси списък на грешките

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Рестарт след рестарт по време на POST
    От IMonev във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 12
    Последно: 01-02-11, 15:49
  2. Рестарт на PC-то
    От Tores във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 13-02-06, 23:02
  3. PC рестарт
    От mitco във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 13-01-04, 22:10
  4. рестарт....
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 18-04-03, 20:33
  5. Рестарт:(
    От kesten във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 03-11-02, 23:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе