Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

Как се управлява външно тяло без да има вътрешно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Как се управлява външно тяло без да има вътрешно?

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ванко да разбирам, че купуваш машината комплект, взимаш платката с електрониката от вътрешното а вътрешния топлобменик ти остава за "научни разработки"
    Зависи от договорката с клиента. понякога го преработвам,както Таз обясни,понякога остава за продаване.Винаги се намират мераклии за такова тяло...За ползване като конвектор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Има още една особеност, ако се използва платката на вътрешното тяло: на повечето климатици термулегураторът е ограничен от най-ниска температура за охлаждане - 16*С и най-висока за отопление 30*С. Има 2 варианта:

1. Или да намериш как да препрограмираш терморегулатора (коет ми се вижда доста невъзможно)
    2. Да компенсираш с допълнителен резистор сондата, така че да й промениш кривата с около 10*С. Тов си е доста голяма игра и настройка....

Има и трети вариант - vanko68 да каже с колко ома съпротивление корегира сондата

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Зависи върху какъв материал е цопната сондата. Едно е върху ППР,второ е върху PexAlPex,трето е върху метал ( мед). От 0 до 14 Ком,после задължително се донастройва с тример...

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Това се лови с мултицет при работа на машините в различни температури.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това се лови от "сервизното" най-добре....

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Добре де, но ако например в охлаждане гоним 7*С и изместим с 9*С за да получим 16*С, които отчита терморегулатора, то какво правим в отопление, когато ни трябва 42*С с отместване 9*С прави 51*С, а терморегулатора може да отчете до 30*С?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А сега де ??? Ами правим две корекции....Една лятото и втора за зимата....А има и трето - какво и как коригираме ,ако искаме само топла вода през преходните сезони ?

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Мда....и аз така си помислих.....не ми допада идеята с платка от вътрешно тяло именно поради тези причини....
    По-добре стотина лв повече, но направено като хората със специализирано контролерче...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не става с Дайкина с контролерче.,става си по моя начин ,и то всякак - лято,зима,преходни сезони....И ако стане изобщо с контролер,няма да са стотина левчетата,а доста повечко...

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

vanko68:

Снощи съм мислил цяла нощ и наистина идеята с Дайкина много ми хареса.....Взимаш един дайкин, правиш му 1 кутия от тенеке, накичваш вътре топлообменник, помпа и всичко необходимо...като себестойност може да излезе под 5К и после го шиткаш за Алтерма - около 10К (и пак по-евтино от истинската Алтерма)

Има едни Дайкини, дето са с АС инверторен компресор, но работят като ОН-ОФ машини....перфектно са за целта! Много ти разбира клиента от ХИДРОБОКСОВЕ нали вътре има стандартна арматура....

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Почти така е,само че вземам една 71ца за 2 х лв( чакам я да дойде де),...правя хидробокса,купувам и монтирам вътрешните 3 конвектори,3 радиатори и 2лири,купувам и бойлер 200 л,пак преправка и накрая клиента плаща 7-8 х за ЦЯЛАТА далаверка....

Няма изобщо Дайкин с АС компресор....Или пък да работи като ОН/ОФФ машина...
    http://forum.setcom.bg/index.php?topic=41899.0
    Разгледай снимките от линка в първия пост...
    Какво значи "стандартна" арматура ???? Моята нестандартна ли е ? Всичко,което го има в модула на алтермата,го имам и аз...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Именно!

Ако клиента си поръча лтерма, само машината е над 10К.

Цитат Първоначално публикувано от vanko68

Какво значи "стандартна" арматура ???? Моята нестандартна ли е ? Всичко,което го има в модула на алтермата,го имам и аз...
    Нали и аз това казвам...помпата си е помпа, кранчетата са си кранчете...Дали в завода на Дайкин или в някоя работилничка тука - калчищата са си калчища

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Въпрос за почистване на климатик (вътрешно и външно тяло)
    От jujo_si във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 28
    Последно: 09-09-15, 19:36
  2. Външно тяло 9-ка, вътрешно - 12-ка
    От mitakata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 06-01-14, 14:42
  3. Търся монтажник за преместване на вътрешно или външно тяло
    От SPaun във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 19-05-10, 10:25
  4. Разстояние между вътрешно и външно тяло
    От hristo_123 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 14-01-10, 22:10
  5. Вътрешно тяло 9-ка, външно тяло 12-ка - проблеми с климатик KOBE
    От koranto във форум Други марки климатици
    Отговори: 27
    Последно: 14-12-09, 17:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе