Зависи от договорката с клиента. понякога го преработвам,както Таз обясни,понякога остава за продаване.Винаги се намират мераклии за такова тяло...За ползване като конвектор.Първоначално публикувано от Mega
Зависи от договорката с клиента. понякога го преработвам,както Таз обясни,понякога остава за продаване.Винаги се намират мераклии за такова тяло...За ползване като конвектор.Първоначално публикувано от Mega
Има още една особеност, ако се използва платката на вътрешното тяло: на повечето климатици термулегураторът е ограничен от най-ниска температура за охлаждане - 16*С и най-висока за отопление 30*С. Има 2 варианта:
1. Или да намериш как да препрограмираш терморегулатора (коет ми се вижда доста невъзможно)
2. Да компенсираш с допълнителен резистор сондата, така че да й промениш кривата с около 10*С. Тов си е доста голяма игра и настройка....
Има и трети вариант - vanko68 да каже с колко ома съпротивление корегира сондата
Зависи върху какъв материал е цопната сондата. Едно е върху ППР,второ е върху PexAlPex,трето е върху метал ( мед). От 0 до 14 Ком,после задължително се донастройва с тример...
... Това се лови с мултицет при работа на машините в различни температури.
Това се лови от "сервизното" най-добре....
Добре де, но ако например в охлаждане гоним 7*С и изместим с 9*С за да получим 16*С, които отчита терморегулатора, то какво правим в отопление, когато ни трябва 42*С с отместване 9*С прави 51*С, а терморегулатора може да отчете до 30*С?
А сега де ??? Ами правим две корекции....Една лятото и втора за зимата....А има и трето - какво и как коригираме ,ако искаме само топла вода през преходните сезони ?
Мда....и аз така си помислих.....не ми допада идеята с платка от вътрешно тяло именно поради тези причини....
По-добре стотина лв повече, но направено като хората със специализирано контролерче...
Не става с Дайкина с контролерче.,става си по моя начин ,и то всякак - лято,зима,преходни сезони....И ако стане изобщо с контролер,няма да са стотина левчетата,а доста повечко...
vanko68:
Снощи съм мислил цяла нощ и наистина идеята с Дайкина много ми хареса.....Взимаш един дайкин, правиш му 1 кутия от тенеке, накичваш вътре топлообменник, помпа и всичко необходимо...като себестойност може да излезе под 5К и после го шиткаш за Алтерма - около 10К (и пак по-евтино от истинската Алтерма)
Има едни Дайкини, дето са с АС инверторен компресор, но работят като ОН-ОФ машини....перфектно са за целта! Много ти разбира клиента от ХИДРОБОКСОВЕ нали вътре има стандартна арматура....
Почти така е,само че вземам една 71ца за 2 х лв( чакам я да дойде де),...правя хидробокса,купувам и монтирам вътрешните 3 конвектори,3 радиатори и 2лири,купувам и бойлер 200 л,пак преправка и накрая клиента плаща 7-8 х за ЦЯЛАТА далаверка....
Няма изобщо Дайкин с АС компресор....Или пък да работи като ОН/ОФФ машина...
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=41899.0
Разгледай снимките от линка в първия пост...
Какво значи "стандартна" арматура ???? Моята нестандартна ли е ? Всичко,което го има в модула на алтермата,го имам и аз...
Именно!
Ако клиента си поръча лтерма, само машината е над 10К.
Нали и аз това казвам...помпата си е помпа, кранчетата са си кранчете...Дали в завода на Дайкин или в някоя работилничка тука - калчищата са си калчищаПървоначално публикувано от vanko68