Какво прави впечатление като погледнем резултатите? Температурната разлика между Т външн. и Тпита се движи от 0,5К до 9,4К. Дали са коректни, според мен / а и според топлотехниката / тези със стойност под 5К трябва да се считат за неверни или грешно отчетени, защо ли?Първоначално публикувано от onitbg
Забелязва се и друга тенденция.
1. Тпита е по висока от Тпанел - при липса на Слънце
2. Тпита е по ниска от Тпанел - при Слънце
За тези два случая прилагам,цитирам материали, към които ще си позволя да дам и обяснения. От тук може да си направиш извод, какво трябва да измерваш, какви уреди са ти необходими, за да можеш да правиш изчисления и изводи.
Ще обърна внимание само на това, с което разполагаме от твоите "замервания". [img width=405 height=600]http://img715.imageshack.us/img715/3014/panel2l.jpg[/img]
Температурата на изпарение се понижава,
Обемната производителност се повишава,т.е. компресора и капилярката стават неподходящи за този режим на работа,
Студопроизводството се понижава,т.е. пренесената толина е по малко, следователно и получената топлина и СОР ще са по малки, спрямо фабричното изделие. Докато няма слънце, климатика с панела, работи по неефективно от фабричния.
Температурата на изпарение се повишава,
Обемната производителност се понижава ,т.е. компресора и капилярката стават неподходящи за този режим на работа,
Студопроизводството не се променя,т.е. пренесената толина не се променя, следователно и получената топлина и СОР ще са същите.
Под съшите имам предвид, че не може да е повече от това, което ти дава завода производител, за фабричното изделие. Така че, всички резултати при които Pизх > 2630W и COP > 2.82 са неверни, а колко останаха верните тогава?
Ще се опитам, да ти го кажа и по друг начин. Дори върху панела да "паднат" 10kW и той да може? да ги "погълне", компресора няма да може да ги пренесе към вътрешното тяло, а дори и да може?, вътрешното тяло няма достатъчна топлообменна повърхност, за да отдаде тази енергия и то при намален дебит на вентилатора. Това което "замерваш", което "изчисляваш", и резултатите, които много ти харесват, нямат нищо общо с действителни процеси и събития. Всичко е самовнушение и самозалъгване, в най добрия случай ако решим да не го броим за измама.
Не само не си в час, ами си и много далече от двора на училището. Ако с това си вадиш хляба, по добре си търси нова работа. Много се бях заблудил, че имаш някаква представа от тази техника, затова се опитвах да ти подскажа, че грешиш. С това считам въпроса за "изчерпан". Ако можеш да ми опонираш с факти - цифри или да построиш процеса на "твоето изделие" в lgP i диаграма и да ме обориш, моля заповядай. На общи приказки, вече няма да кълвем. Край на рекламата, която получаваше досега, придавайки някаква стойност, на това което се опитваш да лансираш. Относно начина ми на изказване, такъв е и на който не му харесва, проблема си е негов, да не контактува с мен. Аз съм си аз и заради някой си, няма да се променям.