Може да са се наканили вече да пуснат новата НОКРИЯ, че вече 2 години отлагат.Бяха рекламирали и модели с по-ниска мощност.Първоначално публикувано от Mega
Може да са се наканили вече да пуснат новата НОКРИЯ, че вече 2 години отлагат.Бяха рекламирали и модели с по-ниска мощност.Първоначално публикувано от Mega
Edi1, Дано, защото информацията, която имам от вносител е, че за сега няма информация за нов модел. По-скоро за спиране на този. Което ако се окаже вярно, ще е много жалко.
Това пък ако е истина, акъл нямат.Имаш една прекрасна машина, която се продава много добре по света и да я спреш, без да заместиш модела, не го разбирам аз.Не стига, че спряха ЛД-то, и на негово място няма нищо, ами сега и НОКРИЯ-та без заместник.
... Точно това обсъждахме и ние. Няма логика. Дано да има нещо ново.
И само за информация на babati климатика FTYN 50 е инвертор нищо ,че го пишат навсякъде конвенционален.
В крайна сметка от близо седмица е монтирана Нокрия 14-ка.
Нямам по-дълготраен или богат опит, за да го сравнявам с други климатици, но върши работата чудесно.
Отоплява без почти да се чува.
В момента поддържа около 20 градуса стайна температура, което е супер!
... Машината си е супер. Със здраве да си я ползвате.
Здравейте.
За да не отварям нова тема, реших да попитам тук.
Предстои ми да слагам климатик в нова къща с външна изолация и пвц дограма. Ще кандидатствам по програма "Енергийна ефективност". Ще ОТОПЛЯВАМ първи етаж: хол+трапезария+кухня. Освен външна изолация, имам такава на пода и тавана. Отопляемата площ е 41м2 /101м3/. Спрял съм се на модела Нокрия 14-ка на Фуджицу, но някои от магазините, които съм обиколил ми препоръчват 18-ка, други казват, че 14-ката ще свърши работа. Доста пари са и не ми се ще да взема грешно решение.
Моля за компетентно мнение от специалистите. Попрочетох доста преди да поша, ама като не разбирам, гледам COP и EER, ама дали само това е важно?
Отворен съм и за други предложения.
Прилагам схема на помещението.
... Наблегни на 18-ката, помещението не е малко, но пък е изолирано. Колкото повече, толкова повече.
Забравих да спомена, че става въпрос за регион Пловдив, с. Белащица.
Всъщност, 18-ката е софтуерно напъната 14-ка и дава едвам 700 W в повече при номинал и 600 W при максимума. Т.е. при -15°, 18-ката ще има само едни 300 W отгоре, не знам дали ще го оправят именно те и дали си струва.
700 W не е малко топлина. Пък в студа всеки ват е от значение, когато става дума за къща и голямо помещение. Аз бих сложил 18-ка за тези условия. Ще има повече топлина срещу по-малко шум.
Aко би ти помогнало, понеже аз не съм специалист, а ползвател, аз отоплявам подобно помещение със сходна квадратура и обем - малко ми е по голямо помещението, обаче в жилищен блок - на първи етаж съм над магазин ( не се отоплява магазина, и не се ползва ) имам и аз изолация по стените, вънка 4 см неопор и вътре 5 см мин вата и ГК - на пода нямам. Ориентация изток-север - няма пряко огряване - в сянка съм - постоянна от отсрещният блок. Климатика ми е 405 ПДР - не знам по БТУ колко е, по номинал е 6 кв. Справя се отлично до - 18 повече не се е случвало - не се е огъвал, поддържана температура - 19-20 градуса когато няма никой, 21-22 когато сме в къщи. Среден разход за сезон 330 ват/ч. Но къщата е по студена, не че в апартамента както всеки си мисли има съседи - при мен, стената ми контактува със съседи едва към 10-15% - и то изолирана от мен чрез вата..... Успех, аз за къща никога не бих ползвал климатик - бих направил всичко възможно да си купя, или направя ТП като на Наути.