Едно е да искаш, Второ е да можеш, Трето е да ти го направят, Четвърто е да не те завлекат с пари разни шарлатани и накрая, Пето е да останеш доволенПървоначално публикувано от marian1
Едно е да искаш, Второ е да можеш, Трето е да ти го направят, Четвърто е да не те завлекат с пари разни шарлатани и накрая, Пето е да останеш доволенПървоначално публикувано от marian1
Благодаря за коментарите. Явно нещата са наистина на кантар. Сега ако добавим и това, че съм направил инсталация за локално парно, но мисля да разчитам на него само при необходимост, т.е., да подпомагам климатика само в най-студените вечери за няколко часа (защото през деня няма да има кой да пали котел), това ще наклони ли везните към 14-ката? Днес един човек, който се занимава с монтаж на климатици изрази мнение, че 18-ката ще работи на ON/OF режим и това ще намали комфорта в помещението, а 14-ката била форсирана 12-ка. Обърках се още повече. Помагайте. Знам, че без да се види на място е трудно да се даде компетентно мнение, но все пак се надявам да получа повече мнения, които да обобщя преди да реша да викам специалист.
мислил ли си за два броя има си предимства примерно тези http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma въпреки че моята тошиба в 30кв + отворена врата на спалня 12кв засега нее вдигала повече от 350-400вата на 22 гр това в Бургас
И кой те набута за клима като имаш готова инсталация за парно. Спретни си една ТП от клима и си готов. При положение, че климата бачка при -10 какъв е проблема да бачка и като ТП? Дори е по-добре при изпарението/имаш Т с малък толеранс/.Първоначално публикувано от diverpro
Това са глупости. Няма 12-ка от серията Нокрия за Европа. По-скоро, както ти казах, 18-ката е форсирана 14-ка.Първоначално публикувано от diverpro
Благодаря на всички, които се включиха с коментари, все пак очаквах повече активност, но... по празници е така, по-близо сме до масите
Като цяло се насочих към 14-ка Нокрия и тръгвам да търся най-изгодната оферта. Дано да не сбъркам. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЗДРАВЕ на всички форумци.
Вземай 14-ицата, не мисли, докато не са приключили с продажбите или да свършат промоциите.
От вчера съм с Нокрия 14-ка . При дневна външна t~5 градуса от 8 градуса вътре за 2 часа направи 15 градуса, а за 24ч направи 20, колкото му бях задал. Бачкал е почти на макс., защото е изразходвал около 30кв/часа ел. енергия. Къщата никога не е отоплявана, така че, се надявам стените като поемат топлина разхода да падне значително. Днес дневната температура вън беше 2гр. на обяд. Ще го наблюдавам и ще пиша. Иначе засега не съжалявам за избора (дилемата беше 14-ка или 18-ка).
diverpro честито!!!Пожелавам ти дълги години безаварийна работа.
Някой знае ли тази UV -лампа на НОКРИА-та постоянно ли работи, или се включва и как. В упътването не ми стана ясно. И още един въпрос - таймерът може ли да се настрои да работи всеки ден в определено време, или е само за 1 ден. Питам, защото като го настроих, светна зелената лампичка на вътрешното тяло "TIMER". Обаче като отидох след два дни климатикът работеше, но таймера беше изключил.
Благодаря предварително.