Така, понеже насоката на модела ще определи и към коя маркова група ще се придвижи темата,пльоскам я тук.. после ще видим накъде ще иде.
Колегите от подфорума на Toshiba ще ми познаят ника.
След като се убедих какво нещо е хубава машина реших да снабдя офиса на майка ми с нещо дето ще грее.
Така , малко данни за обекта:Написал съм си домашното ..
Офисчето е пристройка на къща,изпълнено с тухли Wienberger Поротерм май беше модела.
Изолация: 5 см EPS
Количество прозорци: 7.74 м/2 с профил Rehau Euro 70 , К-стъкло ,мисля че има но да приемем ,че няма.
Квдратура на офисчето 22 м/2 .Високо е 2.20. (Подозирани загуби през тавана-повишени)
На практика представлява правоъгълник ,всичко външно само дясната страна е вътрешна.
Едната страна е на завет,инак е страшен ветровалник. Там съм определил мястото.
Желания: Няма нужда да е Fashion модел ,тоест супер системи за почистване на въздуха не са приоритет.
Бюджет: Ако се събера в 2200 с монтажа ще пляскам с ръце.
Желана температура, нормална, всепак се седи с дрешките понеже се излиза и навън. (Системата потник-гащи) не ни интересува![]()
Бих желал да почнем с предложения за Mitsubishi Heavy, естесвено всички ще взема под предвид. Да грее, дори и при -10 до +21 ,тоест да му остава запас от мощност и поради спецификата на сградата. Високият COP e пожелателен и говорим за Хиперинвертор (дали ще се съберем в цената предстои да видим).Модели след 2008 - 2009 са желани.
Абе дирим куче-печка хехе .Благодаря на отзовалите се .