Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Технически въпрос?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #16

    Re:Технически въпрос?

    Данните от производителя конкретно за този климатик са това което съм приложил, което върви с документацията на климатика заедно с поясненията в нея. Те са само на Японски и никъде дори в интернет не пише нещо на Английски, поне аз не открих, тъй като машината е предназначена за Японския пазар.

    Информацията от снимката вероятно е от друг източник, тя дава яснота за параметрите на климатика, и описание размери на използвани тръби което обаче е без някакви подробности с оглед това което е в документацията към климатика.

    Текста който си добавил като тълкувание съвпада с общото заключение че най оптималните диаметри използвани тръби за тази машина трябва да са 6,4 и 12,7 мм. Такава е информацията от техническите лица за реално използваните тръби за аналогичния модел за Европейския пазар от Атаро, и най важно за точно този климатик получена от Японския сервиз.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #17

    Re:Технически въпрос?

    Официалната информацията, която се издава от Японските производители е на японски и английски.

    Снимката показва какво препоръчва, като диаметри, производителя.

    Текста, които съм добавил, не съвпада с общото заключение. Разсъжденията ви отиват в грешна посока.

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #18

    Re:Технически въпрос?

    Цитат Първоначално публикувано от geozap
    при 6.4мм и 12.7мм режима на работа е оптимален,
    Климатика ще се ползва предимно за отопление в къща в помещение с 10 м2 по голямо от предписаното му от производителя.

    Предлагам да не навлизаме в тълкувания на този превод а ползваме данните от специализирания сервиз където ясно и точно са казали при монтаж от тях точно на този модел какви тръби поставят.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #19

    Re:Технически въпрос?

    Цитат Първоначално публикувано от liubo_
    ...
    Предлагам да не навлизаме в тълкувания на този превод а ползваме данните от специализирания сервиз където ясно и точно са казали при монтаж от тях точно на този модел какви тръби поставят.
    Право на избор, между това препоръчва производителя и един човек, бил казал на познат, на мой приятел...

    Обърни внимание и на израза в режим отопление, при работа над номинал ... при 6.4мм и 12.7мм режима на работа е оптимален. После си отговори на въпросите кога, колко и нормално ли е. А не се хващай само за при 6.4мм и 12.7мм режима на работа е оптимален, само защото ти звучи най близко до това, което ти се иска да чуеш.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #20

    Re:Технически въпрос?

    Колега, това са коментари и тълкувания на данни от самия производител, правото на избор е мое и не разбирам какво се опитваш да ми обясниш. По добре прави коментари за плюсове и минуси вместо да пишеш какво съм искал да чуя. Аз за себе си исках да изчистя нещата тъй като съм дал много пари за тази машина и мисля че успях да го направя по най правилния начин. Щом Японеца казва как го прави и кое е най правилното според него решение, мисля че нито аз нито ти сме по умни от него. Което не значи че при всички останали случаи машината не ще работи. Да ще работи но при такива и такива параметри което и производителя сам е написал, и е много просто за разбиране защото ако имаше само едно единствено решение тази тема просто нямаше да я има. Тук разискваме именно плюсове и минуси на различните варианти което е мисля е същественото за съществуването на този форум.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #21

    Re:Технически въпрос?

    Е за това ми е кеф да съм в български форум. Някой пита защото не знае, отговаряш му и той Кумчо Вълчо, за благодарност ти обяснява колко си тъп. Не разбрах от кой японец съм по глупав. Ако е от тоя дето умножава мощността в kW по 1.7 за да получи диаметъра на тръбата, гарантирам ти, че е по глупав от мен.
    А това, че ти го препоръчват за 30м2, а ти си го сложил в 50% по голямо помещение 45m2, при това две на брой, надявайки се, че при номинал 7kW тия 50% повече са 11kW и този по голям диаметър, ще ти позволи да го ползваш в такъв режим, мога да ти кажа, че това няма как да стане.
    Да ти обяснява плюсовете и минусите, умника дето ти е продал климатика.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #22

    Re:Технически въпрос?

    Така е в Българския форум колега, някой пита защото не знае, друг му отговаря кое е правилно, а и не само той, и след като му се изясни ситуацията, появява се трети дето му обяснява колко е заблуден
    Поздравления и наздраве защото вече е ракиено време

    Но понеже съм колега, не само в форума, и задавам оказал се за повечето колеги сложен технически въпрос, проверен не само в този форум, нека сложим плюсовете и минусите, а ти ще ме поправиш и обясниш точно къде съм се заблудил при това което допускам като най рационално. Нека говорим за технически детайли и оставим настрана кой колко е глупав, израз който изобщо не съм споменавал, и нямам идея къде си го прочел, явно в някоя друга тема.

    Или по същество и накратко:
    1. при 6 и 10 мм - работи нормално, появява се малко отклонение в параметрите при големи мощности по точно с достигането им.
    2. при 6 и 13 мм - работи добре при всякакви режими.
    3. при 6/10 и 16 мм - работи приемливо с възможни проблеми при низки мощности по точно под 2,8 KW.

    Това е накратко написаното от теб. Аз ти отговорих че избора 6 и 13 мм е най приемлив според мен, а ти че разсъждавам погрешно. Ясно и точно.

    п.п.1.Това по 1,7 човека не е убеден за какво е било и дали не е нещо което не сме разбрали правилно така че да не го взимаме насериозно защото и на мен ми се стори странно, твърде вероятно е човека да не е разбрал нещата.
    п.п.2. Не четеш правилно всичко като че ли което съм написал. Машината ми е предложена като подходяща за до 40 м2, а производителя дава че е до 30 м2. Първото пак по Българския стандарт, или в магазина има всичко каквото ти трябва, само дай парите и нЕмаш никакви проблеми.

    Хайде наздраве за родния стандарт

    Нямам никакви забележки към тези които са ми продали машината, те дори бяха по снизходителни от останалите по отношения на "стандарта" този нашенския

  10. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #23

    Re:Технически въпрос?

    и накрая целунаха се по челата и се прегърнаха - като в български форум...

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #24

    Re:Технически въпрос?

    Доколкото разбрах си "колега" не само по форум. Някога изчислявал ли си, какъв трябва да е диаметъра на тръбопровода. Ще ми бъде интересно да коментираш получените резултати, за климатик с отоплителна мощност 11kW при стандартни условия. Как ти се струва, че за нагнетателната тръба, са му достатъчни 6,63мм или закръглено към по голям стандатрен диаметър 8мм. И после се аргументирай, защо след като основно ще работи в режим на отопление, 9.5мм са малко и трябва да е 12,7мм, за да може да има по голяма мощност. Резултатите са за 4м тръбопровод.


  12. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #25

    Re:Технически въпрос?

    Съвсем си прав geozap и това всеки лесно може да си сметне, но тук коментираме конкретните данни от производителя, и едно е сметката която аз и ти ще направим, съвсем друго практическия резултат който дава машината и то при всяка ще е различно. Нали знаем че и Японеца си е смятал нещо там което не броим защото не знаем какво точно, може да е нещо конкретно точно за тази машина което тук никой не прави защото не го знае а и едва ли се случва да му потрябва. Знаеш различни ще са сметките и в зависимост от вида фреон. Както и това че ако нашите сметки са верни нямаше да я има оная таблица от първия пост или поне щеше да изглежда по друг начин. Помниш навремето въпреки тая тънка сметка на ония 12-ки и 17-ки се слагаха 12,7 мм на газта.

    Честно казано очаквах да се включат и други специалисти по Японски машини. Предполагам са се затруднили и нямат мнение, моя колега който смятам че е вещ в материята казва че това с тръбите са толкова тънки неща че не смее да даде точен коментар. Именно той е разговарял с човек от Атаро какво слагат на аналогичните машини.

    climamarket, ти не се бъзикай а размишлявай върху "побългаренията" дето сте ги наложили Производителя си дава квадратура, завишаването не е от полза никому. За същото помещение съвсем убедително ме уговаряха да си взема една 36-ца и как нямал да съм имал никакъв проблем, с две думи пей сърце, били слагали такава и в по голямо. То е ясно че можеш да я сложиш и във физкултурен слон но не е в това въпроса. Вярно че има много фактори за определяне подходяща машина за дадено помещение но все пак не е лошо да се спазват някакви норми.

    Да поясня че отдавна не се занимавам професионално с клими, просто намерих по доходен бизнес, иначе чат пат когато падне случай. Няма да забравя първата - Японско Хитачи, още през 95-та, беше голяма тръпка. И до ден днешен тоя климатик работи, така предполагам защото често го виждам там където съм го сложил. Сега само поддържам връзка с колеги които продължават в тази сфера, аз се интересувам от обща култура, колкото да кажа че и кажи речи монтажите сега съм си ги направил почти сам. Мога да кажа и че от фирмата която съм взел машините са точни, сами предложиха някои промени по мое осмотрение в полза на по добрия монтаж. По отношение на тръбите не изисквам нищо от тях и аз едва ли ще се сетя ако не видя документацията че видиш ли производителя дал няколко варианта, това за пръв път го виждам и аз.

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #26

    Re:Технически въпрос?

    Разсъжденията на geozap за маслото и диаметрите на тръбите по принцип са правилни, но не за това се говори в текста от инструкцията по монтаж от първи пост на тази тема.

    Въпросът от първият пост е: Преведено какво пише и разяснение на таблицата.
    За разпознаване и копиране на текст от снимка може да се ползва програмата ABBYY FineReader и от там нататък с Google Translate.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #27

    Re:Технически въпрос?

    Аз затова често вметвах че става въпрос за коментар на конкретните данни от снимката. Такъв превод с програма не съм правил, превода ми го прави човека който живее в Япония. Не знам до колко точно е уловил техническата нотка, той работи в съвсем друга сфера но и затова бяхме го помолили да отиде до специализиран сервиз и да попита. Ако иска някой да опита да направи превод, аз мисля че няма да е много различно от това което ти valen1 написа в първия си пост по темата.

    Впрочем тази програма върши ли работа? Заинтригува ме заради дистанционното, мисля че може да ми свърши полезна работа.

  16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #28

    Re:Технически въпрос?

    Върши много добра работа за разпознаване на текст от сканирани документи и снимки. Разпознава много езици. Не съм се интересувал и не знам дали няма някоя още по-добра. Optical Character Recognition software

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #29

    Re:Технически въпрос?

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ...Въпросът от първият пост е: Преведено какво пише и разяснение на таблицата...

    Цитат Първоначално публикувано от geozap
    ...Таблицата, която си дал, трябва да се тълкува по следния начин:
    в режим охлаждане, при работа под номинал и диаметър на тръбите 6.4мм и 9.5мм режима на работа е оптимален,
    при 6.4мм и 12.7мм е допустим,
    при 6.4 - 9.5мм и 15.9мм трябва да се внимава, при работа под 2.8kW маслото не може да се върне в компресора, при работа над 2.8kW трябва да се добави по 20g масло на всеки метър дължина на тръбопровода.
    в режим отопление, при работа над номинал и диаметър на тръбите 6.4мм и 9.5мм режима на работа е допустим, като на всеки метър тръбопровод се губи по 1% от мощността,
    при 6.4мм и 12.7мм режима на работа е оптимален,
    при 6.4 - 9.5мм и 15.9мм трябва да се добави по 20g масло на всеки метър дължина на тръбопровода.
    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Върши много добра работа за разпознаване на текст от сканирани документи и снимки...
    За разпознаване на текста, съм ползвал жив човек, родена, живяла, учила в Япония, a от няколко години, преподавател по японски език в JOCV. След което, съм си позволил да го тълкувам. Смятам, че разпознаването и превода на текста, е на много по високо ниво, от това на програмата.
    Иначе, добра програма, успяла е да разпознае 95% от символите в текста.

    За автора на темата, въпроса е решен. Той е взел своето решение, монтирал е машината, както е преценил. За останалите ще направя няколко уточнения. Тази машина ще работи при еднакви условия и ще даде еднакви резултати при тръбопроводи 6.4мм и 9.5мм с дължина 6м и 6.4мм и 12.7мм с дължина 20м. По принцип, по голям диаметър, на тази тръба е необходим в режим охлаждане. Затова и мощността на климатизаторите в режим на охлаждане, е по малка от тази на отопление. На по ниската скорост на движение на фреона, се дължи шума "като преливане на вода" или на "ромолящо поточе" при някой модели. Но това е най малката беда. Не си правете експерименти с диаметрите на тръбопроводите на инверторни климатици, не е полезно за тяхното функциониране и за вашия джоб.

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #30

    Re:Технически въпрос?

    Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Не си правете експерименти с диаметрите на тръбопроводите на инверторни климатици, не е полезно за тяхното функциониране и за вашия джоб.
    Никой не си прави експерименти, темата е на коментар, климатика е монтиран.


    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Върши много добра работа за разпознаване на текст от сканирани документи и снимки. Разпознава много езици. Не съм се интересувал и не знам дали няма някоя още по-добра. Optical Character Recognition software
    Имаш ли я тази програма? Можеш ли да ми копираш текста разпознат с нея и преведен на английски? Любопитно ми е какво ще е четенето му с преводачка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Технически въпрос свързан с право на рекламация
    От valdim във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 27
    Последно: 15-07-12, 18:36
  2. Fujitsu ASY12USB - технически проблем
    От dandy72 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 17
    Последно: 08-12-10, 20:39
  3. Технически речник
    От pettiofi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 13-04-09, 21:46
  4. Пловдивски Технически Панаир
    От antonfx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 27-09-07, 23:25
  5. Технически речник
    От tannoy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-07, 17:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе