Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31
Like Tree1Одобрявам

Проблем с климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Проблем с климатик

Ти не разбра ли,че защитата всъщност не е настроена към напрежението,а реагира на увеличаването на консумирания ток при спад на напрежението? И къде си видял уред да работи под 190 В ??? Какво искаш всъщност от климатика ?Да р аботи на 123,8 В ли ? Обяснено ти бе да си вземеш един автоматичен стабилизатор и готово. По друг начин няма как да стане изобщо.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Човека не пита това. Въпросът му беше, 20% малко ли са или много. Другото му го обяснихме и смятам, че е ясно.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Месарски,не виждам в цялата статия да се споменават проценти,че и 20 освен това...

5. Тук е от
    Jul 2012

Все пак имам познати ,на които климатиците работят и под 190 волта напрежение ,а моя неще.(Пак да се върна към прословутия волтаж ).Интересува ме това проблем на моя климатик ли е -за да го дам на ремонт все пак е на 3 дни климатика, а за стабилизатор на напрежение няма проблем, но имам фризер ,хладилник и пълен набор от домакински електроуреди, а те си работят години при тези условия ,но новия ел.уред тоест климатика ......неще ! Благодаря за коментарите защото научих интересни неща от тях.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Поинтересувай се на твоите познати климатиците на какъв фреон са и твоят на какъв е. Ако техните са на фреон R22 или R407c, като негов заместител налягането при температура на кондензация 60°С е 23 bar., а при фреон R410a - 37 bar. Може би има значение усилието, което прави компресора при нагнетяване (електромотора при натоварване).

Друг важен фактор това са полюсите на електромотора движещ механиката по нагнетяването в компресора. Повечето полюси спомагат електромотора по-леко да усеща първоначално тръгване, натоварвания и претоварвания, а също, като следствие от това да загрява по-малко. Например в предишните модели климатици на Panasonic във високият клас предназначени за работа при ниски външни температури компресорите бяха 6-ст полюсни, в средният клас 4-ри полюсни, а в ниският клас 2-ву полюсни.

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не го пускай така ,докато не му купиш стабилизатор.Ще издумка накрая компресора и ще е за твоя сметка...погледни си какво пише в гаранционната му карта и ще се увериш че проблема е само твой...има модели мисля че бяха на китайската фирма Gree(Грий) който по документи са до падове мисля че до 180 волта,но те си го пишат ,че не им е проблем този волтаж.В твоя случай - стабилизатор ,и го вземи според мощността на климатика ,разбира се.Успех.
    П.С. За хладилника и фризера също е проблем това напрежение,не мисли че не им скъсява живота...но си бръмчат и бачкат като няма накъде...можеш и за тях да помислиш.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2012

Благодаря !!!

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

То това изобщо климатик ли е? самовар с кюнец пък и голям проблем що не работи ми прочети си спецификацията към него там пише на какво напрежение +/- работи.

11. Тук е от
    Jul 2012

Не знам дали е самовар .Но помещение то 20 кв.м го охлажда добре и не шуми така както четох преди да го взема.В инструкцията му пише 220-240 волта.А и е клас ,,А,,.Мерих температурата на изхода 15 С,а тази на отработения въздух 56 С.Смятам ,че е нормално за обикновен сплит климатик.Не знам не съм специалист.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е ми след като пише че е 220-240 защо занимаваш хората със твоята грешка да купиш този климатик след като предварително си знаел че напрежението ти не е в границите на работното.

13. Тук е от
    Jul 2012

Извинявам се ,но точно теб не съм занимавал с нищо.Благодаря на всички ,които ме посъветваха и дадоха компетентни съвети как да реша този проблем ,който съм сигурен не е само мой особено във вилните зони на градовете .Още веднъж- мерси !

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако се съмняваш ,че проблема е в климатика занеси го някъде където напрежението е добре и го пусни и виж как ще работи.

16. Тук е от
    Jul 2012

Сложих стабилизатор на напрежението и при напрежение от 220-224 волта климатика си работи безупречно !!!

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Кажи какъв стабилизатор сложи? Ако можеш дай линк към някъде из интернета където ги има характеристиките му за да може някой, ако и той има подобни проблеми да знае кое върши работа.

18. Тук е от
    Jul 2012

Стабилизаторът е като този : http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=420811
    http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=420811,само че е 2000 вата.Не се възползвах от съветите на ,,професорите,, ,че трябва да е 3-5 пъти по- мощен от включения към него консуматор.Вече месец работи без проблемно и стабилизатора и климатика.Надявам се дискусията да е била полезна и за други .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с климатик NEO ACS 09 LIH
    От SPSt във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 9
    Последно: 07-11-12, 19:08
  2. Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV
    От hunterA във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 11
    Последно: 18-07-12, 13:15
  3. проблем с климатик нео
    От branko във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 11
    Последно: 20-06-12, 00:28
  4. Проблем с климатик Самсунг
    От furious във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 10
    Последно: 05-02-12, 13:51
  5. Проблем с климатик от НТТ-3
    От diksanal във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 61
    Последно: 06-11-10, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе