Здравейте,
Преди седмица публикувах тема относно моя проблем в друга тема на форума. Става въпрос за налично отопление на газ, която е изчилена неправилно и се получават космически сметки за отопление.
Поради така създадената ситуация съм се насочил към закупуване на климатици.
Това е разпледелението на жилището:
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
За момента едната спалня не се ползва, тази, в която е "Радиатор 3". Ще се отопляват хол+кухня+коридор и с друг климатик спалнята, в която е "Радиатор 2".
Жилището е на втори жилищен етаж и е заобиколено от други апартаменти и от стълбище. Ново строителство е с изолация и с хубава алуминиева дограма (прозорците са тип "френски" с височина 230см). Светлата височина е 2,52. Проблема произтича, от факта, че повечето околни апартаменти са необитаеми. Изложението на помещенията се вижда от схемата.
Климатиците биха се ползвали за отпление през зимата без други отоплителни източници, както и за охлаждане лятото.
Квадратурата и кубатурите са следните:
Хол+Кухня+Антре+Коридор= 33,56м2 (на снимката не е изобразен коридора)
При височина 2,52 кубатурата излиза 84,57
Спалня: 13,2м2 и кубатура 33,26м2
Апартамента се намира в гр.София, кв. Бояна.
Температурата, към която се стремя зимата е до 21-23*С
На вътрешните стени няма изолация, на пода е положен ламиниран паркет с подложка. На таваните няма изолации. Вънцните стени в по-голямата си част са стъклопакет.
За голямото помещение(хол+кухня и тн.) ми е необходим 1 бр климатик, като се цели икономичност и голяма надеждност.
Относно спалнята очаквам предложения, там не съм решил как да отоплявам (климатик, конвектор или нещо друго).
Чудя се дали е необходимо да се мисли нещо и за банята?
Чисто информативно и приблизително, каква би била сумата за отопление посредством климатици?
Благодаря предварително?