Вече няколко зими изкарах с една конвенционална Мидеа, която сега искам да сменя.Стаята трябва да е топла през цялото денонощие,не само вечер.Поради правилно избраното място на климатика течение не се усеща въобще. Проблемът е шума на вътрешното тяло, особено след дефрост и при стартиране за нов цикъл на отопление,когато всеки път тръгва на макс, а на всичкото отгоре движи и клапата за хоризонтално разпределение до пълно затваряне/отваряне и се чува още повече.С инверторен тези проблеми мисля изчезват.
Вратата ще се държи предимно отворена към коридора.
А с конвектор не знам дали няма да излез по-солено откъм сметка за ток.Не съм навътре в нещата,но правейки едни бакалски сметки излиза следното. 750вата,да кажем че работи 50/50 са 375 вата на час.При усреднена сегашна цена на киловат/ч около 0,20лв. за едно денонощие излиза следното:
0,375*0,20*24ч - 1,80 на ден, на месец около 55лв. Все ми се струва много за едни 10кв.м. Пък и силно се съмнявам в истинска зима да работи 50/50 вкл/изкл.Да не говорим,че още при първото търсене в нета за помещения от 9-10кв.м мощността на препоръчания конвектор тръгва от 1000-1200 вата. - http://konvektori.bg/adax/seriya-sta...-za-10kvm.html
Една 7-ца LMCA мисля ще изгори поне наполовина ток. Иначе Сузумито 10-ка също ме грабна,просто не знам да не е прекалено мощно за помещението.Алтернативите му засега са 25PPB и 7/9 LMCA.