Така и така сте започнали, остава и една фаза да намерим някак :D ....
Така и така сте започнали, остава и една фаза да намерим някак :D ....
То с тая здрава арматура, даже и нула няма да търсиме..
Пуснах духалката.
U = 248, P = 0
U = 232, P = 1000 W
U = 218, P = 2000 W (духалка на 2)
=> R = 3.7 ohm
Не зная точно какви експерименти си правиш, но при Р=2000W; U=218V, то R=23,762 Ом /при чисто активен товар/.
Хаха, за какво ми е да намирам съпротивлението на духалката
Този пост е редактиран от chepkata; 09-05-17 в 21:52.
Като падне мълнията ще се разбере. По принцип трябва да е < 3, но мисля че 3.7 е доста близо, при това с 1kW товар, даже и на двойка изглежда сякаш се запазва съпротивлението. Не знам онея шашмаджии как мерят, но със сигурност измерването с товар е по-точно според мен. Затова ми беше интересно, някой който има замерено от лаборатория заземяване, да включи една духалка и да сметнем реално колко е съпротивлението.
Този пост е редактиран от DDM87; 10-05-17 в 13:01.
Моето с два поцинковани кола е мерено преди две години и беше около 3, но трябва да ги викам пак лятото, като изсъхне земята, да видим променило ли се е нещо.
Не знам с какъв товар работят уредите им, но ако е повече от духалката ще е по-добре. Имай предвид, че по селата нещата не са много уред и твоето U-248V говори най-добре..Земното трябва да се конторлира ежегодно, особено за системите ТТ.. http://www.remgroup1.com/laboratoria.htm
Този пост е редактиран от nikolov333; 15-05-17 в 01:35.
Вчера беше 250V, дали е проблем за климатиците? Или ниското напрежение е по-опасно?
- - - - - - - - - -
Пусни една духалка.