ей ама се засягате .. идеята беше за бирата .. не за големината и перченето ..
аз като човек който мога да твърдя че горе долу ги разбирам се издразних от това че темата е стигнала до писане на "...
блондинки".... ( препинателните знаци никога не успях да ги науча )
много въпроси не знам с кой да започна.
1. относно дървата и котлите на твърдо гориво :
Известни са с ниското си КПД но суровината ( дърва въглища ) е много евтина. тоест там ако се търси само икономически ефект .. е няма да го намерите. Обаче пък мизерията е ясна . хубавото е че има изградена отоплителна инсталация и преработката се свежда до изграждане на газопровод до котела. не препоръчвам смяна на горелка.. безсмислено е защото е ниско КПД-то.
2. по отношение на газовите котли ( двуконтурни ) за отопление и топла вода не е задължително да се монтират на външна стена.наистина сградния фонд на РБългария не е пригоден за газификация но има и други варианти 9 естествено сирене без пари няма )
3. ток- това е едно такова дето се сещате и сами какво е
45-70% намаляване на сметките .. естествено ако нямате байпас нна електромера.
1 кубически метър природен газ има топлинна мощност 9.6 кW и струва 51стотинки тоест 1kW (/h) струва 0.051 лева .. няма да ви лъжа излиза чисто около 0.06 стотинки .. все пак и газовите котли имат кпд ~ 92-96(7)% при кондензни котли
газификацията при всички случаи дава няколко предимства
колкото и да не ми се иска да го споменавам ЕКОЛОГИЧНО чисто .. само не врякайте че не Ви пука .. в тая държава смотана гадна и измислена живеем ние Вие и нашите деца..
2 пъти по евтино от нафта и ПРОМИШЛЕНАТА ГАЗ ( пропан-бутан тази която се продава в бутилките по газостанциите )
3 пъти по евтино от тока .. виж по горе
електрическия ток и топлото от топлофикациите се дотират от държавата .. тъй че въобще не очаквайте тока да поевтинее .. да не говорим че енергиините стратегии на държавите от европейския съюз показват че напротив тока при тях ще поскъпва защото като целта е да се използва изключително за стратегически производства
ако трябваше да спазваме нашата 1kW/h в момента трябваше да струва над 16 стотинки за битови потребители..
мисля че написах много ама нямам повече време в момента .. питайте .. и както казах .. не говорете глупости а пийте бира .. може и шуменско![]()
иначе извинявайте ако съм обидил някой ..
to be continued ...