Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 184

Газ мания

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Газ мания

Да знае някой кой е по-добрият режим за работа на газовият котел : къси интервали на спиране и пускане или дълги интервали на спиране и пускане.
    Дали всяко пускане е съпроводено със загуба в следствие на неизгоряла газ?
    Дали КПД-то е по-голямо при по-продължително горене?

2.  

3. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Края на декември си купих ново жилище (чакам акт 16 до март април). Изолациите и газта са прекарани - всеки си е с идивидуален котел(теца свършва на 500 метра). В цената е и самия котел - ние си купуваме само радиаторите. Вчера ходих и видях че са наслагали разни машинки за газовото - разни кранове и разширители (не съм запознат в основи). Жилището е с добра изолация - като се имат температурите навън - вътре си беше направо жега. Апартамента ми е с такова изложение, че вероятно ще бера грижи с охлаждането ...
    Относно газовата инсталация смятам че ще е икономична ако наистина е толкова функционален газовия бойлер... Много ми е интересно как с 1 бойлер се решава проблема отопление + топла вода ... какви радиатори да ползвам...с какво да обирам влагата от апартамента (тухла), защото дори сега се усеща ще е още много влажен а изолацията е фибран..

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговора ми е не по темата за газта, а за влагата. Горещия ми съвет е: Ако не си много на зор, не бързай да правиш ремонти - шпакловане, боядисване, подови настилки. Дай на апартамента време през това лято да поизсъхне. С новото строителство винаги е така - влага се отделя и ще се отделя поне една година. А всеки нов блок сляга и се появяват пукнатини. Ако веднага върху неизсъхналия добре градеж и замазка се нанесе латекса, той запечатва влагата и трудно ще се отървеш от нея в продължение на години!

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Този спор за газът е безкраен и победител трудно може да бъде излъчен. Просто ще изкажа моето мнение по въпроса:
    Ако 1 кВ на газ излиза 0,06 лв, то с климатик с СОР 4 излиза 0,0435 лв при дневна енергия, при нощна е 0,02325 лв. Това е е при външна температура 7 градуса. Под 7 градуса СОР на климатиците пада, но също така над 7 градуса СОР на климатиците се повишава.
    Аз лично живея във Варна и тук зимата темературите не падат често под -5 градуса. Дори СОР на даден климатик да падне 2 пъти(трябва да е поне -10градуса, което е много малко дни в годината) на нощна енергия стойността на 1кВ ще е 0,0465 лв, което пак е по-евтино от газта, на дневна с СОР 2(-10 градуса) цената на 1 кВ излиза 0,087 лв. Наблягам на факта, че говоря за Варна, където зимата е по-топло от Плевен да речем и рядко има такива температури, като изключвам сегашните условия. По официални данни средните температури през декември във Варна са около 5 градуса, през януари са от 0 до 2,5 градуса като за цялата зима средната тепература е около 2-3 градуса над нулата, което води към мисълта, че климатика средно ще работи с СОР близък до 4(от 3 до 5 в зависимост от времето на ползване), което прави средна цена на кВ час съобразена с нощната и дневната цена на тока 0,03675 лв за 1кВ. Както и да го смятам, отоплението с климатик излиза доста по-евтино, за някои - безопасно, комфортно и т.н. Да не забравяме, че климатика има и една друга функция - охлаждане, което за мен окончателно накланя везните към избора на климатик. Имайки предвид, че вече има добри китайски климатици от по-добрите марки(Hitachi, Panasonic, Fuji, Mitsubishi Heavy Industries) на цени около 1000 лв с ДДС и без монтажа, които са с СОР 3,5-4, покупката на климатик е една доста добра инвестиция.

Да не говорим за цената на газът, която след арогантното поведение на Газпром вероятно в близките години ще скочи поне двойно В момента газът за България е с цена около 183 долара, а за нормалните страни е около 258 долара. Сами си правете извода до кога Газпром ще си затварят очите и ще ни дават газ на такива преференциални цени. Вярно е, че през нас минава транзитно газ, но това в никакъв случай не означава, че цената ще се запази на тези нива. Ситуацията с фосилните горива си остава и ще става все по-сложна за напред. Цените им се съмнявам да се движат трайно в низходяща посока, така че мислейки кога ще излезем на далавера с отоплението на газ, трябва да се съобразим и с непредсказуемостта на цените на газът.

6. Тук е от
    Nov 2005

тъкмо се е отклонила темата в тази насока ,да поискам съвет .. имам жилище - ново строителство ,август го взех .. голяма влага ме тресе ,новичкия ми латекс мухляса тук там проветрявам до колкото мога но не помага особено .. стъклата са постоянно мокри ,конденз се образува даже по паркета под леглото .. какво да правя ? догодина дали ще е пак така ? някакви по специални бои които биха помогнали ? топля се с климатик.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@yasenp
    Сметката ти е приблизително вярна, само че като слагаш десетичната запетайка, вече си в лева, а не в стотинки Освен това, цената на газа в България не е 80 долара - толкова е количеството, давано за транзитния пренос!

@Alexi_
    И аз мога да кажа, че поне 2 години трябва да съхне, особено ако си с тухла, а не Итонг - ще се оправи, ама дотогава ще живееш с конденза... Към 50та година май се представят най-добре този тип сгради

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Вкъщи имаме една външна стена в кухнята, на нея сме сложили акумулираща печка. Допреди година постоянно се покриваше с мухъл. Случайно попаднах на реклама на боята Термошийлд, някаква нова технология с вакуумни керамични сфери в латекс. Намазахме стената и оттогава ни помен от мухъл и като я пипнеш е по-топла от вътрешните стени. Единственият и основен недостатък е високата цена - излиза към 7 лв на квадратен метър. Другия недостатък е, че ако има друг слой боя над нея вече не върши работа. За влагата мога да ти препоръчам едни влагоабсорбиращи кутии - Humydry, продават се и в София, за стая около 40 кубика струва около 15 лв май и "работи" 3-4 месеца подържайки влага в стаята 45-65%, което се смята за нормално.

echo, прав си за левчетата, дребна техническа греша. Колкото до цената на газът, 80 долара се получават след като Газпром ни плати за транзита.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    тъкмо се е отклонила темата в тази насока ,да поискам съвет .. имам жилище - ново строителство ,август го взех .. голяма влага ме тресе ,новичкия ми латекс мухляса тук там проветрявам до колкото мога но не помага особено .. стъклата са постоянно мокри ,конденз се образува даже по паркета под леглото .. какво да правя ? догодина дали ще е пак така ? някакви по специални бои които биха помогнали ? топля се с климатик.
    Ами какво да ти кажа... направил си голяма глупост, нанасяйки латекс върху влажна основа. Така си запечатал влагата в тухлите и мазилката за дълго време. Ако си нямал друг изход и е трябвало да се нанесеш незабавно - спасението е постна боя или тапети - те пропускат влагата и и дават възможност да се изпарява. Сега ако решиш да оправяш работата трябва да свалиш латекса до основната замазка (хоросана) и стените да се шпакловат отново. Неблагодарна и мръсна работа!

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@yasenp
    Булгаргаз купува газта малко над 250$ за 1000 куб.м
    На около 80$ е договорено да се смята газта, с коята руснаците ни плащат транзита - те затова искат да ни плащат транзита кеш
    Именно заради смесването на тези две цени се получават към 300лв цена за битовите потребители!

@Alexi_
    Lupus е прав в основни линии - запечатал си влага... Отвън стената дали може да пропуска влагата - каква е замазката?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Поради тази причина озлоцията с депрон/фибран не е удачна. Запечатва се влагата. Много масово стана да се слага депрон защото лесно се работи с него. По дория вариант е минерална вата. С нея стената диша, а и ватата е вечна за разлика от фибрана.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @yasenp
    Булгаргаз купува газта малко над 250$ за 1000 куб.м
    На около 80$ е договорено да се смята газта, с коята руснаците ни плащат транзита - те затова искат да ни плащат транзита кеш
    Именно заради смесването на тези две цени се получават към 300лв цена за битовите потребители!

@Alexi_
    Lupus е прав в основни линии - запечатал си влага... Отвън стената дали може да пропуска влагата - каква е замазката?
    echo, прав си, цената за БГ е 183 долара за хиляда кубически метра.

14.  

15. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

@yasenp,би ли споделил повече за влагоабсорбиращите кутии в какви магазини могат да се намерят и на каква цена приблизително?Имах глупостта да сложа вътрешна изолация на необитаема стая с две външни стени и алуминиева дограма.Има доста влага макар че се старая да проветрявам.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Humydry
    Вносител: Атаки ЕООД
    София, Цариградско шосе 12, бл.10, вх.Г
    Тел: 983 15 82

Това е от кутията на тази джаджа.

17. Тук е от
    Nov 2005

отвън е фибрани .. като цяло е доста топло жилището въпреки че е северно и нямам още съседи отдолу ,макар че ги чакам да се нанесат тез дни :knuppel2: само влагата ме мъчи ,макар че понамаля ,не е като в началото на зимата ... нямах друг избор ,трябваще да се нанеса или да остана на улицата .. освен това никой не ми е споменавал че новите жилища отделят много влага ,наложи се да го установя сам

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@yasenp
    Няма...

@Alexi_
    Ами май си запечатал от двете страни... Решението на Lupus със свалянето на боята е скъпичко - виж някой печен майстор какво ще каже! Освен това влага се просмуква дори и през изолация, пък и към съседите - ама по-бавничко...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Списание "DVD Мания" - Впечатления?
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 13-02-05, 22:56
  2. Метал мания
    От BlackBLOOD във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 109
    Последно: 06-11-03, 15:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе