Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 152

Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    129
    #16

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Виж какво ще ти кажа, с газова техника- газови котли се занимавам от доста време и то с предимно италиянски на марката Imergaz, не са лоши, но ако искаш немски ще се тръшнеш с повечко пари а и незнаеш колко санемски! Правят ги в румъния а мамалигар и техника-мале мила ! ! ! Имама предвид на марката "Viessmann" ! Ако твърдо си решил да си на газ си вземи кондензен котел, там КПД-то е 106% - по икономични са, изгорелия газ го връща пак в котела за да си отдаде още веднъж температурата! Толкова по самата техниак, сега малко проблеми от финансова гледна точка (всичко до финанси допира)
    Щяха да ни бият миналата година в Генерал Тошево при повече от 13-14 месеца хората който си сложиха такъв котел им настръхнаха косите като си видяха разходомера колко е навъртял за 2 седмици! Искам да ви кажа че там цената е една от най ниските в страната! Аз и колегите ми не сме виновни че има голяма сметка и че стой пак на студено, просто доходите ни са толкова мизерни!Като се има в предвид че аз настройх котела да гори по икономично, пак цената на това семейство дойде непосилна!Разбирам ги но сами са пожелали газ! АКо искаш по подробно да говорим може да звъннеш на 0883388768,аз съм от Варна. Държа да отбележа че вече напуснах скапаните фирми ззнимаващи се с газ писна ми да слушам болката на хораат че началната инвестиция е голяма от 3 -5 хил. лв. и че плащат много! Азлично съм на дърва

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #17

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Цитат Първоначално публикувано от tannoy
    ...кондензен котел, там КПД-то е 106% - по икономични са, изгорелия газ го връща пак в котела за да си отдаде още веднъж температурата!
    ...
    Можеш ли ти (ако иска и друг да се опита) да ми обясни как става това - не съм газов специалист...

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #18

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Става, става и още как! Като трябва да ти набутат котел за 4-5К при положение, че конкуренцията предлага за по 2К.

    Още повече, ако си забравил физиката и не си спомняш, че не може да изкараш повече отколкото вкарва - така ще ти набутат котел с КПД над 100%, че направо са за Нобелова награда за перпетомобиле

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #19

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    да попитам и аз по тая тема какъв газов котел бихте препоръчали за цена 1500-2000 мисля да се дават, всъщност ако можете да разграничите като цени кои са евтини кои среди и кои скъпи като категория

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #20

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    До 1500 - са евтини, до към 2500 са средни и над 3000 са скъпите

    Аз лично бих гледал характеристиките на вентилатора - колко е шумен, щото това добиче може да ти развали вечерята ако бучи много.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    72
    #21

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Хайде и аз да си кажа. От '99та допреди две години се отоплявах с два климатика. Единият инверторен фуджитцу, а другият самсунг. И двата купувани същата 99-та години, не ми се мисли колко пари дадох тогава. Семейството сме с две деца и последните ни сметки при климатичното отопление стигаха 200 лв (зимата 2004/05г.) Есента на 2005 инталирах газов котел имергаз с програматор, даващ възможност да се програмира цялата седмица с шест часови зони на ден. Миналата зима от 01.11.2005 до 30.04.2006 съм платил за газ общо 805 лв - това при монолитна самостоятелна къща 85 кв.м с един калкан, алуминиева дограма с термомост и външна изолация. Най-голямата сметка за газ беше 200 лв за януари, който беше и най-студен. В посоченият разход газ е включен и този за топлата вода, а сметките ми за ток паднаха на 20-30 лв/мес. И топлото е "по-хубаво" и уютно топло от това с климатиците. Не трябва да се пренебрегва и удобството да имаш много топла вода, когато си пожелаеш - родихме се просто в това отношение.
    Котела ми струваше 1700 лв, а цялата инсталация ми излезе 5100 лв (заедно с таксата на Овъргаз за включване), от които държавата ми върна 540 лв по програмата енергийна ефективност. Избрах котел Имергаз защото от всичките ми познати на газ най-малки сметки плащаше имено този с Имергаз котел. Иначе имаше и по-евтини (1200) и по-скъпи (2200) марки. За модели 24kW става дума.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #22

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Много е важно, след като човек е решил да се газифицира, да избере правилна концепция - да си изясни какво иска - комфорт или икономия, защото газта може да предложи и двете. Значи - не може до вчера да си зъзнал само с една духалка 2кВ в една стая от голям апартамент, днес вкарваш котел 24кВ и пет-шест радиатора и искаш да плащаш по-малка сума! Ако търсиш икономия трябва още при първа среща с фирмата, която ще те газифицира това да е ясно и да е заложено в проекта. Не е задължително да се слага котел - може само един конвектор в една стая - пак ще е по-добре и по-икономично от духалката. Догодина може да се добави още един конвектор и т.н. Тук важна роля има и фирмата-изпълнител - тя трябва да предложи най-доброто решение в конкретния случай. Защото, ако клиента е недоволен и се откаже - губят всички - и газовото дружество(един клиент по-малко), и фирмата-изпълнител(лоша репутация), и самият клиент(лоша инвестиция)

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #23

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    е щом човек се газифицира едва ли гледа най икономичния вариант за него, всъщност най икономичния е ясен - печка на дърва и водна риза. Целта на питането е защо се получава при едни котли има по малък разход а на други по голям при еднакви параметри както съм чувал.
    И какви марки са за предпочитане да се взимат, досега разбрах за италианските че са като колите им.

  11. Novice
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    8
    #24

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Предстои ми газификация . На пазара просто е лудница. МОТАН, АРИСТОН, МОРА,ВАЙЛАНТ. Плюсове минуси -ПОМАГАЙТЕ. Става вапрос за 24 кВ.Балансиращи системи,байпасове,модулиращ вентилатор.Кой от каквото разбира .Ще сам ви задължен

  12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #25

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Всеки производител се стреми да има решения за всеки клиент, като за целта се правят едноконтурни и двуконтурни, с открита и закрита горивна камера, "горещ старт", " с буфер" и н'ам си к'во. Все едно да питаш кой е най-добрия автомобил или най-добрата конфигурация за компютър. Универсално решение няма, а ти не споменаваш нищо за това избрал ли си си концепция, на какво държиш най-вече. Защото във всички варианти се предпочита едно за сметка на друго. За едно жилище всеки ще ти предложи 24кВ,а всеки знае, че за отоплението на жилище е достатъчна точно половината мощност! А останалото? Презапасяване на проектанта? Не! Набутване на клиента? Не! Всичко се върти около комфорта, наречен "битова гореща вода" (БГВ). Т.е., като пуснеш крана, след колко време ще получиш топла вода, с какъв дебит ще разполагаш под душа и колко време! Най-компактен вариант е двуконтурен котел - единият контур за отопление, другият - като проточен бойлер, най-масово се предлага. Ако избереш тази концепция, всяка марка има поне по 5 модела по 24кВ, които ще са подходящи - обикновени, кондензни, отворени, затворени, с 5л буфер, с 20л буфер и т.н.(буфера е малък водосъдържател, от който веднага тръгва гореща вода). Друга концепция е едноконтурен котел за отопление + отделен газов бойлер(обемен или проточен). Трета концепция е едноконтурен котел + водо-воден бойлер(със серпентина), като котела има трипътен превключвател и с предимство се обслужва кръга за БГВ. За мене този е най-добрият вариант, но не е толкова компактен. Четвърта концепция е отопление с газови конвектори + газов бойлер(обемен или проточен). Всички тези варианти могат да се използват частично(орязани) или пък в комбинация, в зависимост от конфигурацията на жилището и желанията на собственика.
    Като ти стане ясно дотук какво желаеш, от тук нататък е въпрос на марки, модели и пари.
    Извинявам се на mah007 и останалите, май бях по-многословен отколкото трябва, но се опитах да обобщя в един отговорите на много други подобни въпроси!

  13. Novice
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    8
    #26

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Посъбрах малко информация - не ми препоръчват АРИСТОН. Фирмата, която предлага МОТАН ми изглежда технически грамотна и ми отговориха на повечето въпроси логично. Какво е вашето мнение за тези марки? Имайте предвид, че вече съм избрал двуконтурен, некондензен, с радиатори (не с газови конвектори)

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #27

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Аристон - известна марка, можеш да чуеш за нея и хубаво, и лошо. Общо взето - от ниския ценови клас,с всички плюсове и минуси.
    Мотан - нямам впечатления от тази румънска марка. Лично аз препоръчвам да се правят икономии от радиатори(панелни, вместо алуминиеви), а да се налеят повече пари в по-добър котел - напр. Де Дитрих или Вайлант.

    п.п Разбира се Газкинетикс винаги са изглеждали грамотна фирма

  16. Novice
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    8
    #28

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Вайлант нямали сервиз навсякъде?

  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #29

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Дистрибутора е София (Газкомфорт), но имат мрежа от договорни партньори навсякъде. Познавам в някои градове, но не знам откъде си.

  18. Novice
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    8
    #30

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Добрич

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе