Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 152

Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    12
    #46

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Здравей Lazar,
    Били постнал линк към резервните части на Vaillant, защото в страницата на официалният вносител(Газкомфорт) нищо не можах да намеря!
    Малко ме притеснява това, че само в големите центрове имат сервизни бази!
    Аз съм от В. Търново и в страницата няма дистрибутор за града. Освен това знам, че пратиката е човекът който ми продава котела не го сервизира а ми в моя случай ще рябва да чакам някой от Варна или Русе..... Въобще къде им са сервизните центрове (освен в София). Искам да знам дали цените на резервните части са толкова скъпи колкото и самите котли.

  2.  
     
  3. my
    my е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    11
    #47

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Lazar: За първи път чувам за въпросните клетки, ще се зачета по - внимателно, има инфо в нета. Omaripi ме изпревари с питането за резервните части, общо взето и мен ме интересува как работи системата на Вайлант

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #48

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Цените на Вайлант за България не бяха променяни от 2001 г и това лято претърпяха корекция и може би още не са качени в нета. До 15 септември върви промоция на двата най-продавани котела - отстъпка около 400-500лв - 2050лв за 20кВ и 2250лв за 24кВ(с монтажа и присъединителните фитинги - защото цените на повечето марки не включват тези неща). Това ако са високи цени за котли от една от най-добрите марки - здраве му кажи. Пълните ценови листи мога да ги пратя по пощата на всеки желаещ. Още веднъж за системата на Вайлант - Газкомфорт(вносителят) организира сервизиране в и извън гаранционния срок. След закупуването и монтажа всеки газов уред от тази марка, независимо кой го е монтирал, попада в базата данни и започва да се води на отчет и се обслужва, независимо колко далече е най-близката база. Трябва да отбележа, че уреди от тази марка не се продават по магазините, а се купуват от оторизирани инсталаторски фирми, чиито персонал периодично минава на обучение. Така, че няма безотчетна бройка - още при закупуването се знае къде ще бъде монтиран. Информацията от сайта за дистрибуторите може и да е стара. Ако за В.Търново или друг град няма дистрибутор може да се обадиш в София и да ти дадат списък с близки дистрибутори. Няма проблем от друг град да дойдат да ти го монтират, а от там нататък Газкомфорт има грижата. Сервизни бази имат в София, Ст. Загора, Русе, а отскоро и във Варна. Те си решават как им е икономически по-изгодно за даден град - да поддържат сервизна база или да го покриват от друго място. При толкова подробно изнесена информация има ли още съмнения и недоверие у някой ? Не твърдя, че при всички марки газови уреди е така, но бих желал такъв сервиз да има всеки уред или инструмент, а не като мене да чакам от шест месеца да ми ремонтират един гаранционен телфер !

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    12
    #49

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Благодаря ти Lazar,
    ...значи имаме котел за 2000 и отгоре лева с монтажа и присъединителните фитинги.... като цената на монтажа отделно е около зависи от региона от 60 до 150 лв..... присъединителните фитинги (медни тръбички с уплътнения, спирателни кранове на кръговете и газта) вървят заедно с почти всички котли.....обаче половината от инсталаторите не ги използват защото в най-честият случай има специфични особености на мястото за монтаж и просто инсталаторите правят свои индивидуални решения според обекта! Този комплект в зависимост от сложноста и компонетите струва от 50 до 100 лв.
    И така какво излиза....вземам си котел на промоция за 2200 лв с тези екстри + 24 месечен гаранционен и извънгаранционен сервиз , като има 70% вероятност тия фитинги да са ми седят на шкафа и да им се радвам просто защото мястото ми не предразполага отвеждане на изводите назад, ами има нужда от по разчупена схема!
    Аналогично .....вземам си котел за 1200 лева без фитинги + 150(в най-лошият случай) лева монтаж + 100(в най-лошият случай) лева фитинги съобразени с моето специфично место - издържано естетичски и технически, имам си пак 24 часов двугодишен гаранционен и извънгаранционен ЛОКАЛЕН сервиз, и като тегля чертата грубо ми излиза в най-лошият случай 1500 лв цялата галимация!?? Мен лично разликата ми прави впечатление!
    Сега, че Вайлант са добра марка е вярно....но има котли доста по достъпни като цена и по неотстъпващи по нищо като технически характеристики и много по ясна и подредена схеа на продажба и сервиз!
    Така - а - а.......... относно продажната и сервизната схема! Описана по този начин аз лично имам резерви!
    1. Първо имам търговец който ми продава уреда, после имам друго техничско лице който чакам за да може да ми пусне и настрой уреда, като човекът идва и вече пред свършен факт дори и да има забележки относно инсталацията трудно може да се направи нещо! Мисълта ми е, че един ми прави отоплителната инсталация друг ми пуска котела и най вероятно трети ще ми го сервизира! Чисто икономически аз плащам и на тримата за нещо което мога да платя само на един! Разликата в цената е пъти по-малко! По-важното е, че се губи основната идея да се разглежда системата като цяло, а тук нещата се свеждат до следното на един човек звъня за проблем в инсталацията, на друг звъня за проблем с котела! Доре де най-важното нещо за да се реши даден проблем е да бъде ясно определен - ако потребителят не е много запознат и грамотен технически той трудно може да дефинира проблема. Той прави най лесното звъни на човека отговорен за котела защото 90% от проблемите с котлите идват от инсталацията. Казва,му че има проблем. И оттук почва ходенето по мъките. Техническото лице му е пределно ясно какъв е проблема и казва звънни на този или онзи, защото просто да пали колата от Варна за да дойде и да ми допълни инсталацята няма как да стане.....този или онзи обаче идва и понеже годишните обучения на Вайлант относно манипулирането с котела се правят за техите сервизни работници, а на търговците се представят чисто лъскавата страна, функции, цени и утвърждаване на мнения "колко са добри котлите", т.е. техническите особенности на котела не ги знаят, покрай едното могат да ти развалят и друго, така че наистина сервзният работник на Вайлант няма къде да ходи ами ще пали колата. Ако някъде греша моля аргументирай се!
    2. В гаранционният срок всичко е ок! Обаче колко ще ми струва сервиза след извънгаранционен период, когато всяко едно посещения и намеса се заплаща!
    Сервиза пали колата от Варна или Русе да дойде и да ми смени една NTS сонда и протрива доволно ръце защото знае, че две години само това е чакал, защото освен часта и труда аз ще трябва да му платя и километрите. Да не говорим за ценатана резервните части......
    3. Прав си, че уредите не се продават по магазните, а в сециализирани фирми. Все пак това е уред под надзор и не всеки има право да работи с такъв уред. Всички котли се дистрибутират по този начин,..... и чрез Газоразпределителните дружества..... най-порочната схема на дистрибуция на газови уреди където никъде в света я няма! Но това е съвсем дуга тема.....

    За мен най-ясна е схемата за продажба сервиз и обслужване когато всичко става на местно ниво. Добре позната фирма в града с опит при изграждане и инсталиране на котли. Фирмата поема пълни ангажименти към мен. Пестя време, пестя пари, пестя нерви.
    Относно резервните части, докато котлите се внасят няма как да имаш 100 процента гаранция от вносител за наличие на резервни части, и на достъпна цена. Но долкото знам вече има и Български производител и нещата които чувам за тях ме изпълват само с умерен оптимизъм!

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #50

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    omaripi, сега разбирам, че не търсиш котел, а под вола теле! Ами купи си котел за 1200лв тогава, защо питаш за Вайлант? Разбирам, че въпросите ти са били провокативни, а не от интерес. Много добре знаеш, че няма как монтажа и сервиза да се извършват от едно и също лице - това е смешно! Кое ще накара монтажника да си остави монтажите и да отиде да обслужва гаранционен уред? Хе-хе! Клиента има да чака! Уреда се монтира(с къртене, пробиване заваряване) от едно лице, а се настройва и сервизира(с фини измервателни инструменти и най вече - познания) от друго. Тези лица обикновено работят в различни фирми, но са обвързани с договори, които няма как да не се спазват. Нещата не са тъй прости, като едно потриване на ръце! Дано тръгнат нещата на българския производител, но не си мисли, че ще го вземеш за 1000лв, конкурентен на най-добрите марки и у Вас да го монтира ще дойде групата от конвейра - може би след работно време ! Хайде със здраве !

  7. my
    my е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    11
    #51

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Здравейте,
    идеята за цялостния поглед над отоплителната инсталация, газовите уреди, сервиз която се опитва да обясни omaripi е доста логична!!!! Оттук нататък всичко е въпрос на организация!
    Съгласи се Lazar, че един техник отива на повреда и си няма грам представа за какво става реч, пътува 100км (примерно), това струва пари, не съм запознат дали тези разходи трябва да се заплатят от клиента при гаранционен котела, ако е free -> OK, но дори и да е безплатно в един момент, гаранцията ще изтече и оттам нататък всяко ходене ще се заплаща (и то скъпичко...!) Ако фирмата е месна става нещо съвсем друго! Изтича гаранцията, разходите и времето по пътуванията на техника отпадат, не мисля че техническо лице няма да се отзове - в един момент съгласете се сервиза се превръща в доходоносен бизнес, техниката си е техника, в един момент се стига до аварии, без значение какъв е котела - Вайланд или Теси...
    Lazar, никой не говори за инсталация на Теси от групата която работи на конвейра, доколкото чувам е започнало изграждането на доста сериозна дистрибуторска мрежа! И нека е говорим специално за Теси, а по принцип, много крайно обаче ми звучи твърдението, че Вайланд имат перфектната схема!(защото в крайна сметка точно така излиза по твоите думи) Имам познати които с премеждията които са имали могат да те опровергаят!!!
    Поздрави!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    12
    #52

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Lazar:
    Не разбирам защо се ядосваш! Аз разглеждам чисто практичната страна на нещата - схемата, организацията и най вече моят комфорт(крайният потребител)!
    Когато говоря за едино и също лице да извършва една и друга дейност имам предвид Юридическо лице, което разполага с различни специалисти! Има таива фирми които извършват пълно съдействие на крайният потребител относно проектирането, изграждането, пускът, настройката и профилактиката на системите! Пределно ясно е, тоя който кърти няма да настройва, но и двамата работят под общ проект в една фирма! Нивото на комуникация и отстраняването на предвидимите и непредвидими проблеми е съсем различно, както исроковете за изпълнение!
    Прав си, нещата изобщо ама изобщо не са прости и затова трябва да се разглежда внимателно всеки един детайл, отвсякъде човек да знае, че си е вързал гащите!
    Не мога да разбера и иронията ти относно Българският производител, защо конкурентната цена да не е предпоставка за качество!
    Знаеш ли колко струва един Вайлант във Турция където го произвеждат... пъти по-малко отколкото надутата му у нас цена! Идеята е там, че хората го произвеждат а не внасят! Няма излишни налози и мита! Сервизните има центрове имат съвсем друга организация...... просто съвсем други са нещата!
    Така, че като практичен и мислещ човек (търсещ под вола теле) съм склонен да избера местния производител, който е събразил оссобенностите на нашия специфичният пазар, предложил е ясна схема на партньорите си за сервиз и обучения, насочена към мен като краен потребител!
    Аз не купувам котел всеки ден! Като купя не искам да се занимавам с котела всеки ден! Не искам да чакам ден след ден да ми дойде "нещото" за да мога да се топля в средата на февруари! Не искам да ме мота един или друг и да си прехвърлят топката, като имитират ангажираност!
    Съжелявам ако съм бил провокативен или агресивен или съм нагрубил някого и или нещо, просто по този начин схемата на Вайлант, а и не само тяхната, всеки който разчита на три или четири сервизни бази и разделение на нещата по схемата котел инсталация за мен не удачна!
    Едва и групата от конвейра ще дойде..... но ще дойдат обучените специалисти от производителя на фирмата инсталатор които са ми съседи и ще пием по една бира!

  10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #53

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    my,
    Разходките до клиента от 100км сигурно излизат по-евтино, отколкото поддържане на сервиз в град с неразработен пазар и цената на една и съща услуга е еднаква и в София, и в Каспичан, и в махалите над Велинград.
    Цитат Първоначално публикувано от my
    Ако фирмата е месна става нещо съвсем друго! Изтича гаранцията, разходите и времето по пътуванията на техника отпадат, не мисля че техническо лице няма да се отзове - в един момент съгласете се сервиза се превръща в доходоносен бизнес, техниката си е техника, в един момент се стига до аварии, без значение какъв е котела - Вайланд или Теси...
    Lazar, никой не говори за инсталация на Теси от групата която работи на конвейра, доколкото чувам е започнало изграждането на доста сериозна дистрибуторска мрежа!
    Да, Теси е местна фирма за Шумен, но за монтаж в останалите градове няма на кого да разчита, освен на мрежа от дистрибутори, т. е. съществуващите инсталаторски фирми, но настройките и сервиза пак ще са от Теси. Не виждам къде ще е разликата. Никъде не съм казал, че схемата на Вайлант е перфектна, но тя съществува, работи и я познавам и затова отговорих на молбата на @omaripi :
    Искайте си чиста ясна регламентирана схема за сервиз RTFM, обезпечаване с части и ценова листа на частите RTFM....за да не се наложи алтеративата - ами аз за да си сменя X ми то по добре да си купя нов котел??!!!??
    Моля за коментари по въпроса със сервиза. Какви за вашите наблюдения?
    omaripi,
    знаех, че Турция е най-големия пазар на Вайлант, но не знаех, че там котлите от тази марка са по шепа грошове. Ако не е тайна - кажи колко. А пък по въпроса за парите аз ще добавя, че си има клиенти и за хубавите, и за евтините - както при колите и жените !
    Цитат Първоначално публикувано от omaripi
    Аз не купувам котел всеки ден! Като купя не искам да се занимавам с котела всеки ден!
    И аз така мисля! И въобще - можеш ли да ми разкажеш схемата на Теси (която ще е по-различна). Утре Теси пуска на пазара котли - не говорим за цена и качество. Аз съм клиент от Куртово конаре, чул съм за новото производство, обаждам се в Шумен и си поръчвам котел - къде подписвам договор, кой ми го носи, монтира и сервизира? Според досега възприетата практика от всички фирми вносители на котли, котела се инсталира от някоя местна фирма(в газовото дружество и при търговците има списък), а настройките, пуска и сервиза след това се правят от сервиза на фирмата-вносител(ако тя има такъв) или от друг оторизиран от нея сервиз! А може би Теси са измислили някоя по-добра схема? Въобще не се отнасям с ирония към българските производители, напротив - предпочитам да купувам българското! На едно ново производство обаче тепърва му предстои да се доказва на пазара, както със своите качества, така и с организация на сервиз и обслужване, особено пък като става въпрос за такъв сложен уред, а не за бойлер или духалка. Останете със здраве и носете поздрави на Фикосота!

  11. my
    my е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    11
    #54

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Здравейте,
    Lazar: Разходките до клиента от 100км сигурно излизат по-евтино, отколкото поддържане на сервиз в град с неразработен пазар и цената на една и съща услуга е еднаква и в София, и в Каспичан, и в махалите над Велинград
    Лазар, нямам впредвид това кое е по - евтино на вносителя(производителя)! Говоря кое е по - евтино за НАС, потребителите и се опитвам логически да стигна до отговора! Говориш за една цена на посещение без значение каде се намираш - ЕСТЕСТВЕННО! Късата дестинация е по - евтина, далечната е по - скъпа => прави се калкулация каква е средната дестинация и колко струва тя - етто я цената! Клиента който е по - близко до града - база е ощетен от към цена на посещение, но пък е превилигирован от гледна точна на това, че ЕВЕНТУАЛНО ще бъде обслужен по - бързо. При клиента който е по далеч от града - база посещението е по - евтио, но колко време чака? Лошото идва когато трябва да чакаш техник при -10 градуса,той е на 200 км от теб и вали сняг (просто пример, частности колкото искаш)
    В постовете през последната седмица много често започна да се споменава Теси, ще проуча как стоят нещата със сервиза и ще пост-на
    Поздрави

  12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #55

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Аз приключих със спора.

  13. MI
    MI е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    3
    #56

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    здравейте,искам да ви попитам може ли да се направи газово котле в апартамент без газификация?да бъде нещо като камина с водна риза,но на газ?Как се зарежда,каква му е подръжката,и някой ползвал ли е такова нещо?
    Благодаря предварително!!!

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #57

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Цитат Първоначално публикувано от MI
    здравейте,искам да ви попитам може ли да се направи газово котле в апартамент без газификация?да бъде нещо като камина с водна риза,но на газ?Как се зарежда,каква му е подръжката,и някой ползвал ли е такова нещо?
    Благодаря предварително!!!
    Разбира се, че може, стига да има кой да носи бутилките с газ от газостанцията. Останалото е въпрос на аритметика - с каква мощност да е котлето, колко му е разхода на час, колко часа среднодневно ще работи, с какъв разход на газ и колко бутилки ще трябват. Колкото до зареждането - гледам, че в съседния китайски ресторант си носят бутилките газ с велосипед.

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #58

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Изобщо не те съветвам да експериментираш със самоделки на газ! А иначе всеки котел може да работи и на пропан-бутан, само че топлината, добита от пропан-бутана е приблизително равна по цена на тази от дневната енергия на тока. Така че не си заслужава, освен ако нямаш други съображения.

  17. MI
    MI е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    3
    #59

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Благодаря за отговорите,но няма ли фирми които да се занимават с проектирането на тази инсталация,и нейното поставяне?По нагоре прочетох за вредни вещества които се отделяли във въздуха/в отопляемите помещения/-може ли да се избегне това?Колкото до другите съображения-те са че искам да отплявам много голяма площ/200-300 кв./за това съм се замислила за такова нещо.

  18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #60

    Re:Газов котел - мнения и препоръки

    Котлите са газови уреди, при които продуктите на горене нямат допир до въздуха в помещението, тъй че за това не бери грижа. Всяка фирма, занимаваща се с такава дейност може да проектира и изгради такава газова и отоплителна инсталация. Възможно е тя да се проектира така, че бутилките да се разполагат до входа, за да е удобно за доставчика и ти да не хамалуваш. Не пишеш откъде си, та да те упътим ако можем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 11 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 07:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе