Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 43

Камина с водна риза

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: Камина с водна риза

И двете са непоходящи (големи), но въпросът ти е зададен несериозно. По-добре се консултирай с този, който ще прави инсталацията.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от laps78
    извенети за нахалството но можели ниакои дами обесни каква камина даси зема харесх си 2 камини еднатае 18 кв а другатае 20кв апартаментамие 100 квдрата многолиса /18 кв и 20кв и далие проблем а/
    искам да отоплавам 2 спални и една баниа с толетна и един болер 120литра
    на последен етаж съм вътрешен апартамент
    Направо си засади една горичка дървета на покрива и сечи за камината от там братле, ще се изгърбиш от мъкнене на дърва до последния етаж, но поне ще израстнеш духовно - сигурно е ;-)

4. Тук е от
    Oct 2008

според вас кое по добро еко брикети или дърва кое излиза по икономично

5. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от k.ivanov
    Газификацията се бави при нас и вече губя търпение,иначе мисля че на газ е най чисто и лесно но къде ти газ.Всъшност почвам да се разколебавам по отношение на камината но вариантите ми са само дърва или въглища на този етап.За камина или котел на въглища все ми се вижда много голяма инвестиция за малката площ с която разполагам.Печките ми вършат чудесна работа но става мръсно около тях и жената налита на бой.За съжаление на нея не и харесва нито една от камерите на Прити . Геркандските пък са чугунени и се успокоявам с надеждата че поне скъпата инвестиция ще е по дълготрайна макар че нищо вечно няма .Някой да има впечатления от Герканд?Мошността която изчислих е 9кв+3кв за бойлер=12,ако взема водна риза с мошност 11кв ще се справи ли или е по добре да е малко по голяма /13-14кв/ от колкото да е по малка?Има един модел ГК-13Д който е 11кв на водната риза и с вентилатор и въздушна риза дали ще е по удачен за мен и въобще някой ако има опит с тези камери/герканд/ да сподели.

колкотие голам апартамента

6. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от k.ivanov
    Искам да монтирам камера (герканд гк-18) с водна риза за отопление на етаж от къща. Камината ще бъде в стая 21 кв. м. с изолация само на тавана. Водната риза е п-образна до долния край на камерата,
    трябва ли да монтирам радиатор в стаята с камината? Спалня 12 кв. м. изцяло изолирана с 4 сантиметра стиропор и кухня 16 кв. м. облепена с корк 5 мм. Банята е с размер 3 кв. м. и височината е 2,50м.
    При положение , че мощността на радиаторите е зададена за пълна мощност на камината (80-90С) трябва ли да добавя по-голяма площ на радиатора при камина на жар (50-60С) зада ми е топло (22-23С)?
    На последния въпрос не можаха да ми отговорят в нито една от фирмите към които се обърнах. Комина ще бъде 20х20 с дължина 6м. С каква номинална мощност при 60С на водата трябва да са панелните радиатори на които сме се спряли за тези помещения? Благодаря на всеки който даде съвет!

пс: Забравих да добавя и бойлер със серпентина и моля за коментари за качеството на камерата ако някои има опит с нея.
    Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Имам опит с http://www.prity-bg.com/produkti/kamini/prity/2-p.htm и мога да кажа,че е много добра камина.За изчисленията на радиаторите грубо/даже леко завишено/ приех 70 W кубически метър.Използвам радиатори на http://www.korado.bg/products/files/22_classic.html дадени са характеристиките на радиаторите.
    Успех при изчисленията.

7. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте на всички във форума,на скоро си сложих камина с водна риза(горивна камера)но имам проблем с комина,освен мен комина ползват още едно семейство.Аз съм на 2ет. те на 4ет. когато запаля ги опушвам здраво,и така когато е по-топло не мога да ползвам парното,моля ви за някакъв съвет,благодаря ви! п.с Как мога да увелича тягата на комина...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Предполагам,че коминът е с "преливници" след като опушваш съседите.Зная колко е неприятно да те опушат.Въпросът ми е къде си се включил-в главния комин или както трябва във "преливника".Включването в главния комин нарушава тягата и се постига ефекта комшията да дойде собственоръчно да ти извие врата след като си го опушил.Като първа мярка просто почистете комина.

10. Тук е от
    Dec 2009

Re:Камина с водна риза

Здравейте имам камина с водна риза Прити, която има 17 kw. –водна риза и 4 kw. – излъчваща. Имам 3 радиатора които са по 1.60 дълги на 80 см. широки и още 2 радиатора по 1м. на 80см. При мен проблем е че много бързо ми изстива водата и се налага да горя много дърва. Камината е на долният етаж на къщата и там става много топло а пък водата ми изстива много бързо, не мога да разбера на какво се дължи това бързо изстиване на водата. Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами ръгай съчки за да не изстива, Или си сложи котел на въглища да го зареждаш веднъж на ден

12. Тук е от
    Feb 2009

До k.ivanov имам такава камина на Герканд , доката не сложих тръби вместо решетката за жарта изгарях два пъти повече дърва ,имай го в предвид когато търсиш камера с водна риза и задължително слагай радиатор в хола за да не мръзнеш ,личен опит.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте. Имам камина с водна риза от няколко сезона. Понеже вчера реших да я запаля за тази зима, възникна следният проблем. Събрала се е доста ръжда от предните използвания на водната риза и явно се е позапушила. Опитвам се да изключвам всичките без едно разклонения за да я отпушвам, но винаги ми работи само един радиатор. Даже при разширителния съд едната тръба е студена. Опасявам се да не гръмне някъде водната риза, поради невъзможност да циркулира нормално. Предложете как да си продухвам системата и има ли смисъл да сменявам водата с антифриз?

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Имаш ли филтър на системата, ако имаш го изчисти а ако нямаш си сложи задължително защото водната риза отделя боклуци и се задръства системата. Провери също дали ти роботи помпата и дали циркулира водата добре.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нямам филтър. Голямо продухване падна. Много ръджа се беше събрала. Сега работи, но явно поериодично на няколко години ще трябва основно да се прочиства.

17. Тук е от
    Dec 2009

По принцип трябва да си сложиш филтър за да нямаш такива проблеми. Този филтър се поставя след помпата, и се почиства в началото и в края на отоплителният сезон. Филтърът не е скъп има го в всички магазини за ВиК. Моя съвет е да си купиш и да го монтираш на системата и няма да се занимаваш с продухване на системата. Почистването става много бързо и лесно.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Само да допълня, че филтърът се слага преди помпата и подкрепям, че е задължителен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 111
    Последно: 09-05-24, 16:33
  2. Камина с водна риза и ел .нагревател
    От tanchoo във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-19, 10:41
  3. Проблем с камина с водна риза
    От husqvarnah142 във форум Отопление
    Отговори: 10
    Последно: 01-02-11, 19:18
  4. Камина с водна риза проблем
    От smolls във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 03-01-10, 23:42
  5. Отново камина с водна риза
    От ninanb във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 25-11-09, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе