Страница 187 от 188 ПърваПърва ... 137177185186187188 ПоследноПоследно
Резултати от 2,791 до 2,805 от общо 2816
Like Tree1130Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    Естествено, не съм го направил поради тази причина.
    Термопомпата и кондензния се управляват от един контролер, този на ТП, според външната температура и цената на съответната енергия. От един производител са и са проектирани да работят в една система.
    Когато е изгодно, условията са добри, но нямам БГВ от слънцето, ТП ще топли и вода, освен домът ми.
    С ТП комфорта е съвсем друг, за разлика от климите, които вече са ми подарък.
    Как изби климатици за 3.5х.лв за три години при отопление на 50м2? Или теоретично смяташ, че ако си на газ ще топлиш повече квадратура и ще се топлиш, а на климатици ще спестяваш. Хубаво е човек да има алтернативи за сигурност и спокойствие, но не и за избиване. Аз също добавих котел на ток когато газта беше 3лв/м3, но е работил два месеца и освен цената на газта основната причина да го сложа е, ако нещо стане с котела или газта по средата на зимата да имам алтернатива за спасяване на положението.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

pip00, човече Божии, с този въпрос отвори кутията на "пандора". Милост нямаш ли бе човек? Ке фатиме да изгинеме од смех!
    pip00, Localghost1, vanz и 1 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от pip00 Виж публикацията
    Как изби климатици за 3.5х.лв за три години при отопление на 50м2?
    "Избиване" е термин, който ползват повечето хора. Няколко пъти споменавам- за мен нищо няма избиване, не мисля по този начин.

При мен се случи съвсем случайно. От къде да знам, че ще има причина да се вдигне толкова цената на газта?!
    Просто, след като монтирах първия, заради гостуване на щерката през августовските жеги, малко по късно прецених, че мога и да се отоплявам. Вече бях решил, че ще монтирам още един и в нейната стая. Така, през декември 21ва станаха два. Още тогава отоплението ми бе по евтино. Имах остатъци от пелети, ползвах и по малко газ за БГВ.
    После дойде 22ра и високата цена.
    Споменаваш 3лв за м3. Това е грубо 0.3лв за киловатчас. Тогава средната цена на електроенергията беше 0.21лв.
    Дайкин Сенсира 7ца
    MHI Diamond 7ца
    В края на отоплителния тогава, прецених, че Дичо ми е останал без пари.
    По който искаш КОП смятай!

Още веднъж- дори в момента, цената на природния газ е поносима, стига отопляемото да е в рамките на нормални топлозагуби.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Средно годишно за 2024 цената на кубик и на мегават е почти колкото през 2022, но тогава имаше подпомагане и намалено ДДС. По моят ексел излиза 1,30/м3 и 120/мвч, това с включени всички такси и ДДС. Подчертавам за 12 месеца средното.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Средно за годината няма особена полза. Тенденцията (ползвам природен газ в къщата от 2009г.) почти винаги е била цената да се вдига за последното тримесечие от годината, да се вдига още повече първото тримесечие на следващата. После обратното да пада последователно второто и третото тримесечие. И така средната цена за годината е една, но за отоплителния сезон е по-висока, особено януари-март. А мен този период ми е важен. Както съм писал много пъти - пролетта и лятото само за топла вода никога не съм плащал повече от 30-35лв. Това с жените. Като намаля броят им, даже 15-20лв. са достатъчни.
    Бях забравил, че имахме подпомагане с ДДС-то известен период от време.
    Също така има разлика в цената на природния газ в различните доставчици и различни райони на страната. Някъде не много, но е имало и примери с по-големи разлики.
    Този пост е редактиран от VanDan; 08-02-25 в 21:41.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    pip00, човече Божии, с този въпрос отвори кутията на "пандора". Милост нямаш ли бе човек? Ке фатиме да изгинеме од смех!
    Отоплителен 2021-2022- 426лв
    Отоплителен 2022-2023- 370лв
    Отоплителен 2023-2024- около 450лв за климите, плюс половин тон слънчогледови пелети- 145лв.

Средна цена за ел. енергия- 0.21-0.23..............0.22лв.

Превърни го в топлинна енергия по който искаш КОП и в зависимост среднозимните температури!
    Смешното става когато речеш да добиеш тази енергия от природен газ по действащите цени тогава, а още по смешното е колко ще получиш срещу посочените от мен разходи.

Тук изобщо не иде реч каква площ е отоплявана. Редовно къмпингувам през зимата с палатка и не ме интересува колко топло или студено ми е било.

пп. Извинявай, ако някога съм те настъпал, но разбери и ти- набито не се връща, както и другите две неща!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

пп. Извинявай, ако някога съм те настъпал, но разбери и ти- набито не се връща, както и другите две неща!
    Не е нужно да се извиняваш, защото нито си ме настъпал, нито си ме обидил или засегнал по какъвто и да било начин. Не смятам да участвам в тази полемика, тъй като се изписаха тонове едно и също и само се разводни темата. Както беше казал един МНОГО умен човек: - Секи сам си преценя.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

[QUOTE=HRS9;1080752... Както беше казал един МНОГО умен човек: - Секи сам си преценя.[/QUOTE]

Не се смятам за много умен, но историята, в един друг форум, понякога си прави шегички.
    https://forum.napravisam.bg/viewtopi...D1%8F#p1097182
    Преди това не е употребявана фразата там.

11. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Сина на габровец се хвали "спестих лев, като вместо да се кача в автобуса, тичах след него" Габровеца отговаря. "Абдал, да беше тичал след такси".

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Потребител Трифон, защо си мислите че толкова ни вълнува в тази тема колко пари сте платили за някой сезон за ток и кога и как къмпингувате. Няма нужда по няколко пъти да ни го пишете.
    lazarus18 и loshiat харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Ок. Продължавайте да списвате телефонният указател, потребителю!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Потребител Трифон, защо си мислите че толкова ни вълнува в тази тема колко пари сте платили за някой сезон за ток и кога и как къмпингувате. Няма нужда по няколко пъти да ни го пишете.
    Човека е избил вече единият климатик отдавна,Сигурно вторият климатик е на 99% и той готов.До края на отоплителният сезон на 2025г и термопомпата е почти на 50%.Ние какво знаем тука .Слънчогледовите пелети и те хвърчат ,ама по малко.

16. Junior Member Аватара на Localghost1
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Сериозно ли това ви се виждат високи температури?
    Рептилите са студенокръвни гущери -> т.е. това ми се струват по-скоро ниски температури, като чета останалите акалнти какви темп. държат. Принципно за децата е по-полезно да спят на по-ниски температури, като напр. 19 градуса.
    HRS9 одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Localghost1 Виж публикацията
    Рептилите са студенокръвни гущери -> т.е. това ми се струват по-скоро ниски температури, като чета останалите акалнти какви темп. държат. Принципно за децата е по-полезно да спят на по-ниски температури, като напр. 19 градуса.
    Сравнението ви е неправилно. Рептилиите са студенокръвни но обичат висока температура. На ниска изпадат в летаргия.
    VanDan одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ок. Продължавайте да списвате телефонният указател, потребителю!
    Потребител Трифон, има си теми за разходите на ток на климатици. Уведомете там другите собственици на климатици и интересуващите се по това направление за вашите сметки и разходи. Има и теми за термопомпи.
    Май вече ви знаят в климатичните теми:
    Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    ...който гони рекорда на Трифон Панайотов Трифонов (да ме прощава човека но е абсолютен шампион в категорията, не му правя сметка на парите, да си ги харчи както иска не е моя работа просто споменавам) за максимални инвестиции в отоплителни уреди и инсталации на квадратен метър отопляема площ...
    Този пост е редактиран от VanDan; 10-02-25 в 12:42.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе