Първоначално публикувано от
Lazar marian1, глупост е да спориш и да даваш акъл за неща, които изобщо не са ти ясни! Точно защото искам да помогна на питащия съм му отговорил така. Няма нищо лошо, човек нее длъжен да разбира всичко, както и аз не разбирам много нeща. Не мисля, че съм го обидил, просто съм му казал по най-тактичен начин.Ти можеш ли да направиш калкулация на една такава система - предполагам - не. Само антифриза е поне 100-150лв, а да не говорим за тръби, помпи, кранове, филтри, защити, датчици, самите вътрешни тела- трябва да ти кажа, че сумата надхвърля 600 лв. Tа после, като я направи тази система, от кое ще е по-ефективна? Единствено от парно на нафта ще е по-ефективна! Щом като източникът на топлина ще е
реотан, няма да е по-ефективна от никоя ел.печка. като ще се топли с реотан, моето предложение да си вземе 2 или 3 маслени радиатора по 60-70лв, които имат всякакви защити. Ефективността ще е много по-голяма, защото може да си включва само единия . А пък ти щом си падаш по опитите и ако не си убеден в това което говоря можеш да експериментираш на свой гръб, а не да гледаш сеир.
Toshimoto, с 2 кВт не можеш да топлиш цял апартамент, а точноедна-две стаи, като ти казаха. Ефективността на климатика не идва от вътрешното тяло, а от външното.

. Много по-добре е да си вземеш една Мидейка, отколкото да си даваш парите на вятъра за тази измишльотина. Извинявай!