Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32
Like Tree1Одобрявам

Парно с тела от климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    131
    #16

    Re:Парно с тела от климатик

    Радиаторите и Мидейката отпадат като варианти при всички положения .Заплял със си тошибата която съм дал линк по горе в едно мое мнение и с едно Митцубиеи в съседната стая ....абе както и да е и сега съм с 2 клими и е добре ама едната е конвенципналка и не нискотемпературна и не топли при -20 Мицубишито се отчете за отличен при сибирските студове ама ...една птичка пролет не прави.За това търсих друг вариант щото нали се сещате че и тез клими не са от най-евтините ...ама май си остава варианта с 3 та клима Тошиба Дайсек нискотемпературна .

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #17

    Re:Парно с тела от климатик

    Стига да не е точно тази Тошиба - подкрепям!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    131
    #18

    Re:Парно с тела от климатик

    Защо ?Какво и е на тази Тошиба? Ако не е тайна питам....

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #19

    Re:Парно с тела от климатик

    Това е най-ниския клас Тошиба, не е добра за отопление и е за не повече от 10 м2. Описанието в сайта, който си дал, е пълна лудост.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #20

    Re:Парно с тела от климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    marian1, глупост е да спориш и да даваш акъл за неща, които изобщо не са ти ясни! Точно защото искам да помогна на питащия съм му отговорил така. Няма нищо лошо, човек нее длъжен да разбира всичко, както и аз не разбирам много нeща. Не мисля, че съм го обидил, просто съм му казал по най-тактичен начин.Ти можеш ли да направиш калкулация на една такава система - предполагам - не. Само антифриза е поне 100-150лв, а да не говорим за тръби, помпи, кранове, филтри, защити, датчици, самите вътрешни тела- трябва да ти кажа, че сумата надхвърля 600 лв. Tа после, като я направи тази система, от кое ще е по-ефективна? Единствено от парно на нафта ще е по-ефективна! Щом като източникът на топлина ще е реотан, няма да е по-ефективна от никоя ел.печка. като ще се топли с реотан, моето предложение да си вземе 2 или 3 маслени радиатора по 60-70лв, които имат всякакви защити. Ефективността ще е много по-голяма, защото може да си включва само единия . А пък ти щом си падаш по опитите и ако не си убеден в това което говоря можеш да експериментираш на свой гръб, а не да гледаш сеир.
    Toshimoto, с 2 кВт не можеш да топлиш цял апартамент, а точноедна-две стаи, като ти казаха. Ефективността на климатика не идва от вътрешното тяло, а от външното. . Много по-добре е да си вземеш една Мидейка, отколкото да си даваш парите на вятъра за тази измишльотина. Извинявай!
    От цялото това писане за което си се хабил,не отговори на въпроса ми цитирам:"А би ли посочил кое е глупост?"-тук не става въпрос за това какво иска човека а за това което аз съм написал-прегледай си по горните постове,а и най вече моите и ми посочи къде съм казал глупост моля.Не измествай нещата в посока кой колко разбира и от какво.

  7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #21

    Re:Парно с тела от климатик

    Ами ей това е глупост:
    Цитат Първоначално публикувано от marian1
    Лазаре, но защо пък трябва да се ползва топлата вода,а не човек да опитва да намери по евтин и нов начин да я добива? Темата е в подходящ формат и подходящ раздел-така че стига песимизъм....
    Отоплението с електрически котел, за какъвто трябва да се смята този бойлер е отдавна измислено, скъпо като вложение, трудно и ОПАСНО за изпълнение от аматьор и не се смята за ефективно на този етап.
    Мисля да престана да ти отговарям, а?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    131
    #22

    Re:Парно с тела от климатик

    deian Ок съгласям се с теб обаче аз си взен Митцубишито пак от този сайт и смея да твърдя че се справя добре и според мен параметрите му отговарят .Защо на този на не отговарят ???Разликата с по големияв лв. е сериозна така че не ми се ще да взимам голям и прескъп климатик /още един, защото Мицуто е 2000лв / за стая от около 15 кв. Събирам мнения защото си мислех че дотук вложените от мен пари за отопление и изолация са доре вложени пари Но се оказа че е така докъм --5* отам надоли работата е сериозна. част от инвестициите ми не оправдаха очакванията ми.Затова съм принуден да коригирам тези грешки .Да ,верно с цената на доста парици отгоре ама кво да се праи човек се учи докато е жив .Аз допреди година и половина не бях чувал за хиперинвертор и климатик които харчи 300в ток защото просто не ме е интересувало сега обаче изкам да знам за какво си давам парите и най важното !!!ще ли е ефективно то ?

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    150
    #23

    Re:Парно с тела от климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Ами ей това е глупост:Отоплението с електрически котел, за какъвто трябва да се смята този бойлер е отдавна измислено, скъпо като вложение, трудно и ОПАСНО за изпълнение от аматьор и не се смята за ефективно на този етап.
    Мисля да престана да ти отговарям, а?

    Не е същото Лазаре! Тук ефективността ще дойде от използването на вътрешните тела на климатици

    Иначе темата е доста "идейна", но ще пиша за последно в нея.

    Към колегата Toshimoto

    Имах такова ел.парно /като изключа Вашата иновация / с мощност 8кв. за около 100кв.м. апартамент. Спрях да го ползвам, защото с поскъпването на ел енергията през годините дойде момент, в който възможностите ми да плащам за отопление се изчерпаха. Ако Вашето нежелание да четете и осмисляте нещата е толкова голямо, колкото и това да уважавате колегите от форума с този си правопис нищо не Ви пречи да опитате.

    п.п.Ако модераторите преценят, че темата няма нищо общо с климатиците могат да изтрият ненужните постове. Личното ми мнение е, че заслуженото място на цялата тема е в кошчето.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #24

    Re:Парно с тела от климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Мисля да престана да ти отговарям, а?
    Съгласен съм,ама обещай ми и запомни!

    А относно топлата вода и ....Еволюцията върви от това когато се съмняваш в нещо,а не като оФцете да вървиш в посока която някои ти посочи!.Аз не съм от този тип хора които мислят че прясното мляко идва от хладилника.Аз имам две ръце и съм "техническа нация" ...така че не виждам защо го правиш това.
    повтарям:
    Темата си е на място,и в подходящият раздел,тук е форум и всеки има право когато нещо го интересува да пита.А ако искаш да отговаряш с едно изречение става или нестава по добре не се хаби.Тук трябват и аргументи.Ако искаш да покажеш знания (както се опитваш от аватара си да ни внушиш) с няколко думи обясни.

    П.С. Питането на Тошимото беше:Проблема според мен е само че този бойлер тряя да е под налягане ....следователно ще трябва и някаква помпа преди бойлера помпа !?!?!?!?!?! .Как мислите дали е усъществима тази система ? дали е осъществима системата и че според него трябвало да бъде под налягане тази система,на което аз отговарям:Та по въпроса: А кое те кара да си мислиш че трябва да е под налягане бойлера?Не че като гледам на какви атмосфери надуват климатиците няма да издържат телата,но при желание от твоя страна може и на отворен принцип да стане-Мое мнение!А за течност ползвай антифриз примерно-сега Г-12 (та даже има и с буква още по нов модел ) не е агресивен към цветни метали вече....А каква е температурата на фреона в климатика,може ли да посочи някой.

    така че след всичко това и 3 пъти вече да се опитваш да избегнеш отговора...много високопарен ми изглеждаш и с това смешното си аватарче,айде да не те анализирам че сигурно ще си смениш ника,а това сега е добър сигнал и предупреждение за болната ти амбиция!Не очаквам да ми отговаряш,дори разчитам да ми се разсърдиш АМА мноооого и да не ми проговориш,поне докато не си смениш отношението и гледната точка....всичко добро ти желая!

  12. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #25

    Re:Парно с тела от климатик

    marian1 само едно да Ви питам. Какви оценки сте имали по физика. Ако са били по високи от тройка, учителите Ви тутакси трябва да си изядат дипломите.

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #26

    Re:Парно с тела от климатик

    хм...нещо много спамаджии се нароихте.Темата не е колко е оценката ми по физика,а въпроса беше осъществима ли е (първо) на което съм дал отговор.За тези без фантазията ще кажа че това съм го виждал (отворената състема ...няма сми...само се хабя.Който се интересува от нещо различно от темата-или по точно от моята особа има лични,ако не аргументи!Мисля че модератора трябва да разчисти спама....

    Сега се разрових и ти попрочетих отговорите....даже съжалявам и че ти отговарям....лек ти ден! Трол

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #27

    Re:Парно с тела от климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Toshimoto
    deian Ок съгласям се с теб обаче аз си взен Митцубишито пак от този сайт и смея да твърдя че се справя добре и според мен параметрите му отговарят .Защо на този на не отговарят ???Разликата с по големияв лв. е сериозна така че не ми се ще да взимам голям и прескъп климатик /още един, защото Мицуто е 2000лв / за стая от около 15 кв. Събирам мнения защото си мислех че дотук вложените от мен пари за отопление и изолация са доре вложени пари Но се оказа че е така докъм --5* отам надоли работата е сериозна. част от инвестициите ми не оправдаха очакванията ми.Затова съм принуден да коригирам тези грешки .Да ,верно с цената на доста парици отгоре ама кво да се праи човек се учи докато е жив .Аз допреди година и половина не бях чувал за хиперинвертор и климатик които харчи 300в ток защото просто не ме е интересувало сега обаче изкам да знам за какво си давам парите и най важното !!!ще ли е ефективно то ?
    Трудно ми е да преглеждам темата, защото стана говорилня. Послушай ме за конкретния модел Тошиба, не става въпрос за размера, а за качествата му.
    ПС: Какво е Мицубишито? В Термо-клима машините са по-скъпи от другаде (японските) и характеристиките им не са верни в голяма част.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    131
    #28

    Re:Парно с тела от климатик

    Мицубишито е модел-MSZ FD25 VA .Не ми се вярва всички сайтове да преписват от термоклима и данните и характеристиките на климатика да са едни и същи навсякаде.При -20* се справи отлично със задачата си ама скъпичък ще ми е още един такъв.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #29

    Re:Парно с тела от климатик

    Ако искаш Тошиба, моделите са PDR/GDR/EDR/BDR и т.н. (само D-серия не взимай). Също SKVP-E, PKVP-E са прекрасни.
    Също не вземай HC-серия или SV-серия на Mitsubishi Electric.
    Абе най-добре попитай конкретно за модел тук като тръгнеш да го купуваш, но не взимай въпросната Тошиба, която си беше избрал.

  18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #30

    Re:Парно с тела от климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    ... Ефективността на климатика не идва от вътрешното тяло, а от външното. . ...
    ...
    Цитат Първоначално публикувано от Николай Стефанов
    Не е същото Лазаре! Тук ефективността ще дойде от използването на вътрешните тела на климатици
    Някой от вас двамата се обърква.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Разменени тела на климатик
    От iva във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 28-03-12, 23:25
  2. Купувам вътрешни тела от климатик
    От koko-bg във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 13-12-11, 07:59
  3. Парно с тела на климатици
    От maimun във форум Отопление
    Отговори: 51
    Последно: 19-02-10, 21:09
  4. Парно с климатик
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-06, 09:20
  5. Климатик или парно?
    От xenohack във форум Отопление
    Отговори: 36
    Последно: 12-11-05, 21:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе