Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 47
Like Tree15Одобрявам

Акценти в отоплението

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #31

    Отговор: Акценти в отоплението

    Прав си относно излизането извън темата но това което си написал ме провокира да ти отговоря последно е обещавам. Ти цитираш комунистически лозунги като всички останали. Съвременния свят е динамичен това е света на ученето през целия живот а не света на комунистическите техникуми. Иди в Англия иди в САЩ и виж колко електротехника са завършили т. Нар техникум всичко в тоя живот се учи лазаре само да има кой да го предоставя а в България всичко е фалшиво и сегашното и предишното обучение. Аз имам наблюдения от САЩ там шофьор на тир се става за нула време само да покажеш способности а тука образование да имаш психо Михо глупости на търкалета и накрая плащаш подкуп и става работата затова ти казвам че всичко е фалшиво В Англия 80% от Ел техниците са завършили курсове там подкупи не играят има си работа за тях работят си ако на някой му се учи повече отива в университет. А при нас всичко живо вусшу учи а накрая нищо. С водопроводчиците е същото а ние искаме за всичко техникуми да има не става. Хората отдавна прилагат и дуалното обучение но ние спим.
    estqwerty одобрява това.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #32

    Отговор: Акценти в отоплението

    Точно така, ел техник се става лесно - един курс 3 месеца по 2-3 пъти седмично след работаи си готов да пробиваш дупки и да копаеш канали в бетоня, да опъваш кабели и да завиваш крушки. Мани ги тея комунистически измишльотини да се учи 4 години занаят. Един пресен пример - общо взето редовно ми върви обява, че търсим инсталатори, обявеното заплащане е в атрактивни граници (има кандидати с по 2 визши образования), но кадърни кандидати много рядко се намират. Ето например ще цитирам завършените курсове на един кандидат, който според теб би трябвало да е много кадърен:
    Танцова и Актьорска школа (МОНТФИЗ)
    Член на Български Червен Кръст-Варна (БМЧК)
    Завършен курс за спасители
    Завършен курс по Английски език
    Завършен курс за охранител
    Завършен курс за малък и среден бизнес
    Завършен курс за сервитьор-барман
    Завършен курс за водач на електрокар
    Интернет ,
    MS Office


    но пък: Свидетелство за управление на МПС - НЕ
    Понятие от работата, за която кандидатства - също НЕ
    И кво сега - да го назнача и да чакам да завършва курс или да го обучавам 2 години, като почнем от азбуката и накрая да разберем заедно, че тази работа не го влече?

    То ясно, че в съвременния свят се учи цял живот, иначе пазара те изхвърля, ама пък нали за да почнеш някаква работа трябва да имаш натрупани някакви знания?

  4. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #33

    Отговор: Акценти в отоплението

    Явно комунизма няма да изчезне от България защото вирусоносителите му като тебе са много. И какво като е завършил НАТФИЗ т и темподобни ти ще го вземеш да пробива дупки ако иска да се развива ще намери начин ще му плащаш достойно а ако нямаш възможност няма да наемаш хора ще си бачкаш сам но в България всичко е фалшиво и ти го доказваш защо обричаш човека слагаш му клеймо. Така беше едно време с техникумите кой знае не знае завършва и после става еди какъв си и се фука а той нищо не разбира. Така както ти слагаш клеймо така и едно време се слагаше завършил си еди какво си и край до края на живота си такъв като в кастова система но света е доказал че кастовата система не работи защото хората искат да са свободни да се развиват през целия живот. Затова и в българия не върви нищо този комунистически манталитет ни е покварил. Аз имам много познати работодатели от най различен калибър и като си говорим им викам ами вие що не им плащате а те викат ами нямало много работа не знам си какво си а просто на бизнеса не му се дават пари ами тогава за какво ги наемате тия хора те мълчат и не могат да отговорят. Защото Лазаре гръбнака на всяка икономика е микро и малкия бизнес демек семейни фирмички в които хората да си вадят прехраната но в България всеки иска да е бизнесмен демек да наеме и някой който да му работи и като удари чертата се оказва че не може да му плати а иска да има кола къща любовница и всичко това за период от 3-5 години не става щото бизнеса се отглежда като жив организъм вземеш ли му парите умира и после другите са им виновни. Та и ти търсиш инсталатор но направил ли си анализ като го вземеш тоя инсталатор ще може ли да му осигуриш достойно заплащане и помисли по друг въпрос мислиш ли че един перфектен инсталатор за който ти фантазираш ще стои без работа той ще работи в друга фирма или за себе си ти него с пари не можеш да го привлечеш затова ако ти трябват такива хора ги развивай не ги чакай да паднат от небето щото няма как да стане.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,228
    #34

    Отговор: Акценти в отоплението

    Тия описаните "курсове" са с посредничеството на Бюрата по труда. Водят се от т.нар. Обучаващи организации, които в повечето случаи наемат или не достатъчно компетентни в професията или нямащи необходимите умения за преподаване. Като се добави липсата на материална база за курса (и те трябва да печелят, нали?), фактът че подборът на участниците и "специалността" се прави от БТ по неизвестни критерии и всичко си идва на мястото. Не знам как стои въпросът с по-дългите курсове (около 6 месеца) по част от професия, организирани в центровете на БГЦПО в няколко града в България.
    Но и в тях няма обучения за безработни за шофьори, по чужди езици, електробезопасност - за това се сещам в момента. Освен това наличието на какъвто и да е легитимен образователен документ не те прави автоматично специалист в съответната област.

    В повечето държави много отдавна са стигнали до извода, че трябва да се стимулират интересите и природните заложби на децата. Ако не още в детската градина, то в училище задължително. Работа с психолози, тестове от всякакъв род и т.н. Къде са кръжоците и клубовете по интереси?
    Едно е, когато работата ти е интересна и те стимулират да се развиваш, а съвсем друго, когато виждаш как се толерират некадърниците. Вече по "демократичен", капиталистически начин. При това ти им вършиш цялата работа и ти се присмиват в лицето за благодарност. Тези същите некадърници в комплект с "менажерията", която си няма и представа какво работи не службата, ами дори цялото направление. И само слагат чавки в отчетите.
    Така, че не е работата само в "комунистическото" мислене.

    Не искам да коментирам т.нар. БГ работодатели. Има и свестни сред тях, но по понятни причини рано или късно и те стават като останалите. Както е тръгнало в най-скоро време ще трябва да си плащаме, за да им работим!

  6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #35

    Отговор: Акценти в отоплението

    PPP1, тези жлъчни изказвания ме навеждат на мисълта, че цял живот си се чувствал неоценен и си събрал много омраза. Вината за това е в другите, които не са съумели да оценят големия ти потенциал.

  7. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #36

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    PPP1, тези жлъчни изказвания ме навеждат на мисълта, че цял живот си се чувствал неоценен и си събрал много омраза. Вината за това е в другите, които не са съумели да оценят големия ти потенциал.
    Това е просто жестоката истина затова България загива а аз дали съм оценен преоценен или недооценен това няма никакво значение реалността е такава каквато ви я пиша а вие ако искате се надлъгвайте колкото си искате нищо вече не може да се промени минали сме точката от която връщане на зад няма ще си играем на експерти разбирачи бизнесмени форумни гурута а часовника тиктака и то не в полза на държавата.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #37

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    И какво като е завършил НАТФИЗ т и темподобни ти ще го вземеш да пробива дупки ако иска да се развива ще намери начин ще му плащаш достойно а ако нямаш възможност няма да наемаш хора ще си бачкаш сам но в България всичко е фалшиво и ти го доказваш защо обричаш човека слагаш му клеймо. Така беше едно време с техникумите кой знае не знае завършва и после става еди какъв си и се фука а той нищо не разбира. Така както ти слагаш клеймо така и едно време се слагаше завършил си еди какво си и край до края на живота си такъв като в кастова система но света е доказал че кастовата система не работи защото хората искат да са свободни да се развиват през целия живот. .
    Уф, отиде коня у ряката, ще видя после как да разделям темата, че ми стана интересно и не ми се спира дискусията.
    PPP1, много интересно тълкование имаш за термините "Развитие на личността"и "Свободна личност"! За тебе "Развитие" е днес да работи като бензинджия, утре като сервитьор, вдругиден охранител, после като барман, ел.техник, тираджия... Свободен човек! Боже как се обърка тоя народ! Това, да имаш някакво специално (техническо) образование, да имаш специалност, която да си завършил, да работиш и да надграждаш цял живот било остаряло и комунистическо! Интересно, но аз точно това разбирам под "Развитие на личността" - цял живот да надграждаш наученото в училище, да се усъвършенстваш, да задобряваш в своята област. Съгласен съм, че човек цял живот трябва да се учи, за да успее, вярно е, че може да му се налага често да посещава различни курсове и обучения, но не безразборно, каквото му падне, а целенасочено, за да се усъвършенства в своята област и като кандидатсва за работа и иска висока заплата, да може да покаже умения, квалификация, а не само един дълъг списък завършени курсове, изобщо непотребни за длъжността, за която кандидатства. Имам човек при мен, който след 2 години работа не може да направи разлика между различните радиаторни вентили - прав, ъглов, аксиален, секретен, да не говорим за някакви по-сложни неща. Да, момчето е работливо, но трябва да има на главата му някой постоянно да му казва какво да прави, защото и дупки в стената да пробиваш, пак трябва да знаеш точно къде и с какъв диаметър. На работодателя му трябват квалифицирани специалисти, а ние възпитахме едно поколение от общаци, смятащи себе си за "Свободни личности". Вярно е, че с такива Свободни личности ще и е трудно на България в следващите години и десетилетия.
    Този пост е редактиран от Lazar; 06-10-19 в 23:36.

  10. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #38

    Отговор: Акценти в отоплението

    Ами комунистическо е естествено кой те кара да държиш на работа човек който две години не може да схване за какво става въпрос да не си благотворителна организация как изобщо успяваш аз не бих.Ти правиш точно това което съм описал в по горния пост плащаш му малко и той не работи.Средния и нисшия персонал трябва да се развиват интензивно защото при тях са най големите оперативни промени. Аз не ти говоря за инженера за лекаря и т.н. при тях е ясно ти кога ще наемеш инженер никога но и не е необходимо за твоя тип дейност на тебе ти трябва оперативен персонал и да този персонал може вчера да е бил барман сервитьор и утре при тебе да пробива дупки напълно възможно е и на запад така се получава затова те вървят напред а ти искаш да правиш кастово общество. Ще ти дам пример от любимата тема в България напоследък а именно автомобилостроенето. Представи си лазаре че си собственик на фоклсваген ами той ще фалира със задна дата от къде ще намериш работници които да са завършили производство на голф 7 примерно ами няма да намериш обучаваш ги а и не се изисква кой знае колко от човек за да се занимава с това стига да има желание. Същото е и с електротехниците те просто свързват жици нищо друго не правят но в България всеки вика абе тя теорията не е като практиката и затова от време на време по нещо се запалва затова и на запад няма техникуми щото такова животно като средно специално електротехник няма електротехника си е един оперативен работник инжинера чертае смята носи отговорност електротехника просто физически свързва некви жици. Просто комунизма изкриви представите ни за образование всеки иска да има висшу секи иска да има техникум да е специалист да е по-отгоре на другите просто на думи а няма кой да бачка и се получава много вожд малко индианец. Та затова нищо не върви в България и такива като тебе го усещат но продължават да упорстват тъй като са продукт на минало време а истината е съвсем друга и много по жестока. Това е последното ми писание по темата щото няма нищо общо с акцентите в отоплението а е по скоро акценти във философията на пазара на труда. Всеки си има гледна точка но времето проверява най правилната а както вървят нещата твоята гледна точка е показала че не е живучеста. Аре със здраве и дано има повече техникуми и кастови специалисти.

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #39

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    ти кога ще наемеш инженер никога но и не е необходимо за твоя тип дейност на тебе ти трябва оперативен персонал и да този персонал може вчера да е бил барман сервитьор и утре при тебе да пробива дупки напълно възможно е Същото е и с електротехниците те просто свързват жици нищо друго не правят но в България всеки вика абе тя теорията не е като практиката и затова от време на време по нещо се запалва затова и на запад няма техникуми щото такова животно като средно специално електротехник няма електротехника си е един оперативен работник
    Пълни глупости пишеш, защото си нямаш понятие. Електротехника връзвал жици, проста работа. А как да ги вързва? Може би до всеки ел. техник трябва да има един инженер, за да му показва? А на мен не ми трябват прости хора да дупчат и къртят, трябват ми знаещи, специалисти. Инженери също, поне един, че дори двама - и наредбите го изискват, и самата работа. Пък барманите и сервитьорите да си почиват зимъска, няма какво да ги храня, като знам, че напролет пак са по комплексите. А Фолксваген ако мислиш, че ще вземат бармани и готвачи, много се лъжеш - ще си търсят съответните специалисти - ДВГ, авто, ел. и т.н., които да дообучат за съответните модели, а не да хващат хора от улицата и да ги учат на А и Б (какво е болт, гайка, разликата между болт и винт и т.н.).

  12. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #40

    Отговор: Акценти в отоплението


  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    165
    #41

    Отговор: Акценти в отоплението

    Пипи, един от аргументите на ФВ за избор на Турция беше, че имат подготвени кадри за автомобилостроене. Та няма да сбират бармани и танцьори

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #42

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от goshe Виж публикацията
    Пипи, един от аргументите на ФВ за избор на Турция беше, че имат подготвени кадри за автомобилостроене. Та няма да сбират бармани и танцьори

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    90
    #43

    Отговор: Акценти в отоплението

    PPP1,

    Ако си собтвеник на компания с мащаби подобни на VW, със сигурност ще имаш задачи различни от тези да обучааш персонал. Примерът е най-малко несполучлив.
    Съдейки по написаното от теб, вероятно никога не си заставал на поточна линия (конвейр). Всичко е проектирано и внедрено по начин, по който вероятността да се допусне грешка при монтажа е нищожна (да не кажа нулеа). Освен липсата на грешки се скъсява и времето на монтажа. Демек увеличаваш производителността.
    Не се изисква особена калификация, за да извършваш 10 - 15 еднообразни движения за работния си ден. Понеже цитираш САЩ и Англия, в повечето компании не се раздава дори фирмено работно облекло.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    30
    #44

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Пълни глупости пишеш, защото си нямаш понятие. Електротехника връзвал жици, проста работа. А как да ги вързва? Може би до всеки ел. техник трябва да има един инженер, за да му показва? А на мен не ми трябват прости хора да дупчат и къртят, трябват ми знаещи, специалисти. Инженери също, поне един, че дори двама - и наредбите го изискват, и самата работа. Пък барманите и сервитьорите да си почиват зимъска, няма какво да ги храня, като знам, че напролет пак са по комплексите. А Фолксваген ако мислиш, че ще вземат бармани и готвачи, много се лъжеш - ще си търсят съответните специалисти - ДВГ, авто, ел. и т.н., които да дообучат за съответните модели, а не да хващат хора от улицата и да ги учат на А и Б (какво е болт, гайка, разликата между болт и винт и т.н.).

    Lazar МОЛЯ ЗАТРИЙ ВСИЧКИ МНЕНИЯ ИЛИ МОДЕРАТОРА И ДА ОСТАНАТ САМО ЛИНКОВЕТЕ КЪМ СТОЙНОСТНИТЕ НЕЩА.
    ВСЕКИ КОЙТО ИМА НЕЩО ДА КАЖЕ - ЛИНК КЪМ МНЕНИЕТО И ПО ТВОЯ ПРЕЦЕНКА ГО ВКЛЮЧВАЙ КЪМ ТЕМАТА.
    АКО НА НЯКОЙ НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СИ НАПРАВИ СОБСТВЕНА ТЕМА ДА СИ ПИШЕ ГЛУПОСТИ

  18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #45

    Отговор: Акценти в отоплението

    Някой знае ли за пелетен котел с малки размери около 30kW който трябва да набутам в доста тясно помещение?
    Котела се предвижда като резервен източник на топлина.
    Проблема е със ширината на помещението имам 110см.
    Гледах SMARTPELL 32 който е широк 62см, но изискват отстояние за обслужване от двете страни минимум по 40см което няма да може да се спази при тези 110см.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Цената на отоплението - 2013г
    От Lupus във форум Отопление
    Отговори: 8
    Последно: 24-09-13, 00:36
  2. Климатик за подпомагане на отоплението
    От Pavel5044 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 7
    Последно: 13-07-12, 17:57
  3. Haier HSU - 10HV03(B) проблем с отоплението
    От SL във форум Климатици Haier
    Отговори: 5
    Последно: 05-02-12, 17:53
  4. Отговори: 8
    Последно: 13-02-11, 17:39
  5. Midea MSG-21HR - проблем с отоплението
    От rums във форум Климатици Midea
    Отговори: 32
    Последно: 06-10-08, 17:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе