Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 47
Like Tree15Одобрявам

Акценти в отоплението

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #16

    Отговор: Акценти в отоплението

    Здравейте,

    Знам, че не му е мястото тука, но имам един сериозен въпрос ако може Lazar да се включи.
    Купих си комбиниран плот на газ и ток за вграждане - Стъклокерамичен комбиниран плот KC621USC - Gorenje
    и предстои да ми го инсталират. В комплекта пише, че има дюзи G20/20 за природен газ, но когато направих сравнение с друг плот на газ - Продукт за сравнение - Gorenje изписва,че този който съм си купил е с тип газ G30/30 Пропан-бутан а другия на G20/20 природен газ. Въпроса ми е дали мога да ползвам плота на природен газ.

    Предварително благодаря.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #17

    Отговор: Акценти в отоплението

    Цитат Първоначално публикувано от vo_yulmi Виж публикацията
    Здравейте,

    Въпроса ми е дали мога да ползвам плота на природен газ.

    Предварително благодаря.[/COLOR][/B]
    Провери в кутията дали има пликче с другите дюзи. Моя БОШ си дойде с двата комплекта дюзи, само трябва да прецениш дали да ги подмениш.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    91
    #18

    Отговор: Акценти в отоплението

    Благодаря.

  5. I62
    I62 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    90
    #19

    Отговор: Акценти в отоплението

    В комплекта имаш дюзи за природен газ задължително се поставят на плота и ако има необходимост се прави настройка описана в инструкцията. Ползвай го със здраве.

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #20

    Отговор: Акценти в отоплението

    За любителите на хумора:

    Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    Трагедията с газта в България е че тя не е национален приоритет т.е. цените се увеличават с много големи амплитуди за разлика от ел енергията която се увеличава но пълзящо с много малък темп защото ако се получат аномалии в цената на тока както се получиха при газта през 2011-2012 тогава ще има възстания.
    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Аз пък ще ти кажа, че трагедията на тока в България е, че се поддържа изкуствено много ниска цена! Това е все едно една топка да я натискаш към дъното на басейн. Това няма да продължава дълго, в никоя пазарна икономика го няма. Имаме едни стари ядрени реактори с изтичащ ресурс, които при сегашното свито потребление успяват някак си да задоволят голям процент от нуждите, но това няма да продължава дълго. Ако икономиката малко живне ( на което всички се надяваме) и както дървата поскъпнаха, с тях и пелетите, въглищата ги забряняват и ако всички се ориентират към тока като алтернатива, вярвай ми тази топка ще бъде изтървана от дъното на басейна и всеки може да предположи какъв ще е резултата.
    Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    Тока никога няма да претърпи някакъв сериозен тренд защото е стратегически ресурс и е изключително важен за промишлеността тъй като в България почти цялата промишленост разчита на електроенергията ние нямаме тежки химически производства които да разчитат на природния газ и в бъдеще не се очертава подобна тенденция благодарение на продажните ни политици. Относно сметките за газ аз имам преки и косвени наблюдения. Започвам с преките в апартамент 60кв имам климатик един на брой топли хол преходна спалня коридор и кухня като спалнята и хола общо малко над 40 квадрата кухнята е 14 квадрата и коридора останалото. Зимата като отворя всички врати температурата в хола и спалнята е толкова колкото пише на дистанционното обикновено 23 а в по студените дни 25-26 като в кухнята е 18-20.През деня когато сме на работа климатика е настроен на 20 градуса в интервала 08:00-13:00/жената е учителка/. В преходните месеци дори не е пускан когато отсъстваме защото като се върнем за отрицателно време стопля помещенията с изкл на кухнята там си трябва около час но това за мен не е трагедия. Климатика почти не е работил през ноща защото зимата не беше толкова студено апартамента ми е с вътрешна изолация гипсокартон и 5см каменна вата с най голямата възможна плътност на тавана и по стените. Като всеки себеуважаващ се ползвател на климатик и ползвател на форума за климатици имам дигитален уред за измерване на моментна и обща мощност от октомври месец до 31.03.2019 показанията са 1000 киловата това прави 200 кинта тъй като се къпя от време на време а и не само аз имам телевизор хладилник и темподобни уреди общата сметка за периода 01.10.2018-31.03.2019 е точно 430лв. Сега косвеното сравнение колега от работата с апартамент 80квадрата изолиран на газ плаща разсрочено по 120лв на месец или 1440лв на година от тези пари изваждаме примерно 400 лв колкото е грубо цената на използвания газ за топла вода за 12 месеца и остават 1000лв за отоплителен сезон.Когато се формира изравнителната сметка винаги доплаща но не големи суми затова не ги споменавам.

    "Стряскащ 200 процентов скок на цената на тока за бизнеса"

    "Токът за бизнеса скочи драстично, най-скъп е в Европа"


    Не ве брат ми, тока в България не може да поскъпне драстично, това 200% поскъпване ли е? Ти да видиш какво ни очаква в най-лизко бъдеще...
    Този пост е редактиран от Lazar; 06-07-19 в 11:26.
    bobivg и Vizi харесват това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #21

    Отговор: Акценти в отоплението

    Мнооого лоша "услуга" си правиш, като заговаряш този дървен философ РРР1. Много лоша. [emoji23]
    bobivg и Vizi харесват това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #22

    Отговор: Акценти в отоплението

    Ще си позволя да отговоря със закъснение, че модераторите които се изявяват като инквизитори и комунистически секретари много бързо ми трият мненията но се надявам Лазар да го прочете. Това с тока когато го видиш на живо ми пиши Л.С. демек няма да се случи това са политически изказвания. И ако това някога се случи наяве а не в кошмарите на хората не знам колко ще струва природния газ който разчита на транспорт изключително на тока. Затова не бъди толкова ехиден просто направи съответните анализи знам че не е по възможностите на всеки но четейки този форум виждам че заявяваш претенции по отношение на знанието а се изказваш доста произволно като политик.

  10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #23

    Отговор: Акценти в отоплението

    Стоим на студено, защото сме бедни и се топлим на ток. Бедни сме, защото се топлим на ток, пише Боян Рашев, един от водещите експерти по управление на околната среда в България


    Защо не можем да се стоплим

  11. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #24

    Отговор: Акценти в отоплението

    Ти вярваш ли на т.нар експерти в България аз не. Защото никога не чета и слушам български експерти. Това е като историята със фолксваген чуждите медии от 2 месеца окончателно бяха обявили къде ще е завода а само нашите лапни шаран експерти отстояваха глупавите си тези докрай. Тока е бъдещето за света но в България това бъдеще може да настъпи 200 години след останалия свят но това е тенденцията. И за да не звуча като тия експерти които цитираш ще ти препоръчам да прочетеш нещо за ИТЕР за световната философия относно проблема и да разбереш че сме на прага на революция а не както до сега еволюция по отношение на добива на енергия.

  12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,773
    #25

    Отговор: Акценти в отоплението

    Интересно, но и доста изопачено представяне на нещата според мен.
    Иначе аз съм за отоплението с газ, но трябва цена да бъде такава, че да е конкурента на климатици и термопомпи. В момента може би е и такава ????, но педи не беше.
    Аз бих казал следно в духа на статията. Топлим се на ток (предимно на климатици) защото газта ни е скъпа, а цените не зависят от нас и подскачаме от газ на ток, пелети и други през няколко години и все сме прецакани.

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #26

    Отговор: Акценти в отоплението

    Според мен нещата се смесват и под "отопление на ток" се има предвид отопление с реотан - духалки, конвектори, радиатори и т.н. Погледнато от този ъгъл, наистина най-бедните се топлят на ток, защото с тава с най-малко инвестиции, но пък и стоят на студено, защото това е най-скъпото отопление. От друга страна пък в кръговете, разделени на сектори, показващи процентното разпределение на топлоизточниците съм сигурен, че влизат и климатици и термопомпи, тъй като процентът на отоплението с ток е наистина голям за България, няма как да е само отопление с реотани. От четирите кръгови графики обаче се вижда колко е изкривена ситуацията в Бг, спрямо тази в останалите страни от ЕС. Освен големия процент на тока, у нас се набива на око и големия дял на субсидираната Топлофикация и става така, че над 55% от хората у нас разчитат на отопление на ток + топлофикация, докато при останалите държави този процент е 25-30. А бе интересни са изводите, които човек може да си вади като гледа резултатите на Евростат.
    bobivg одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #27

    Отговор: Акценти в отоплението

    Нали ти казах да не вярваш на български експерти ти пак настояваш. Цялата описана картинка не е вярна по принцип защото най бедните не се отпляват на ток а на твърдо гориво но ти пак не си внимавал. Защото като нямаш 5 стинки в джоба няма да си пуснеш конвектора както си мислиш а ще изгориш старите дрехи пластмаси старата автомобилна гума на съседа който я е изхвърлил на пътя ще събираш отрязани клони където намериш и най различни отпадъци и опаковки и т.н. Затова всички градове имат проблеми с въздуха щото на всякъде има бедни хора в България. За да си експерт трябва да имаш и обща култура трябва да се оглеждаш какво става в реалния свят трябва да разчопляш проблемите а не да преписваш от разни други места както правят нашите експерти. Това описаното може да е вярно за Англия, Франция, Швейцария,Норвегия, Швеция и всички страни които имат някакъв отоплителен сезон демек за техните бедни щото те не са такива дяволи като нас те дори няма да се сетят да се отполяват с дрехи но при нас го има. При нас има и друг уникален феномен който се нарича Топлофикация това е изкуствен играч на пазара останал от тоталитарно време и използващ тоталитаарни методи за оцеляване с помощта на държавата ние сме единствената страна в Европа в която хората са роби на централната топлофикация в големите градове заробени с абсурдни условия. Топлофикация като непазарен играч не изкривява ами направо рисува нови картини в големите градове и тенденцията е такава че това скоро няма как да се промени. Затова ти казвам на български експерти не вярвай всичко в България е фалшиво аз съм имал удоволствието да се срещам с хора които вие гледате по телевизора и четете по интернет та да ви кажа че реалността не е толкова розова колкото изглежда от страни. Затова разсъждавайте с главите си не четете набедени експерти.

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #28

    Отговор: Акценти в отоплението

    Какви български експерти бе човек, аз гледам графиките на Евростат, те са ми интересни за сравненията. А сентенцията, която е пуснал българският експерт, ако искаш я приемай за истина, ако искаш - за шега, но за мен си има голяма доза истина. Аз миналата зима съм подарил на двете баби по един климатик за да им е евтино и най-вече безопасно, но едната си продължава с масления радиатор, а другата с конвекторната печка за 30лв. Газ няма и на двете места, иначе от газов конвектор нямаше да се откажат.

  17. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #29

    Отговор: Акценти в отоплението

    И ти си един експерт Лазаре само за евростат си. Бил подарил били пускали ами щото имат кинти те не са бедни явно има кой да се грижи за тях. Вие разсъждавате все едно сте паднали от космоса иди Лазаре ей така се разходи из някое село да видиш трагедии да видиш когато няма кой да ти подари когато нямаш дори кинти за радиатор за хляб и разбери за какво става въпрос разходи се из някой малък град да усетиш трагедията на реалния живот а не на евростат с глупавите си статистики. Иди дори в голям град там също е трагедия това че вие имате някакъв стандарт на живот не означава че другите го имат хората няма какво да ядат ти за газов конвектор ми говориш България загива Лазаре заради такива екперти не заради хората а заради експертите щото те изплуват в обществото като мазнина над вода защото те са подхранвани от хора като тебе защото им вярват на глупостите. Лошото е че над 70% от Българите са на това дередже а останалите като тебе и експертите им дават акъл. Затова и един милион и кусур българи избягаха те избягаха от експертите те не избягаха щото са мързеливи или глупави. Вече и ромите бягат Лазаре огледай се иди в някоя ромска махала преди ги плюехме че не работели а те като всички нормални хора искат достойно заплащане иди ги виж в холандия в англия как работят не гледай фалшивите новини в които казват че живеели на социални помощи иди виж в ромските махали какви къщи строят. Накрая Лазаре в тая държава ще останат само експертите и гробовете на тия които са били обречени да бъдат управлявани от тях а останалите отдавна ще са избягали.

  18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #30

    Отговор: Акценти в отоплението

    Виж сега - темата е Акценти в отоплението и мисля, че статията, към която съм дал линк засяга точно тази тематика. Дай да не обръщаме типично по български всички теми на политика и политология. Ако искаш пусни специална тема в подходящ раздел и дай линк, за да обсъждаме бедността и политиката на правителството. Да, бедни сме и никой не го оспорва, Евростат - също. Само че сме бедни, щото сме неграмотни и необразовани. Поколението на бащите ни беше откъснато от селата и естествения си поминък - земеделието и вкарано в панелки в градовете за да работи в заводите. Имаше елитни техникуми, професионални средни училища, от които излизаха знаещи и можещи младежи, които веднага си намираха работа, защото са кадърни. После заводите ги унищожиха, настана безработица, но хората не се върнаха на село да произвеждат селскостопанска продукция, за която винаги има пазар, а си останаха в панелните гарсониерки. Сега по селата има работа, но няма кой да работи - няма кой да бере розите в казанлък, няма кой да копае лавандула, няма кой да отглежда зеленчуци, няма кой да пасе добитък. Хората си седят по гарсониерите и се надяват комшиите да ги топлят. В града също няма кой да работи, защото няма специалисти - техникумите ги сляха и унищожиха. Какво може да работи един младеж, който току-що е завършил езикова гимназия? Ами какво - барман, сервитьор, пиколо, охрана, работник в супермаркет, а ако има повече късмет - в някой колцентър на известна компания (много престижно, ама за там взимат вишисти). Всеки иска да работи с костюм, никой не иска да е в производството или строителството - стругар, заварчик, монтьор, инсталатор. Ако някой изяви желание, той няма нито нужните знания, нито някакъв опит, нищо че има средно образование. Ние навремето в техникума по време на лятната практика сме ремонтирали автобусите на Градски транспорт, ремонт на двигатели и то нощна смяна, и то без участието на друг майстор - дават ни на двама ученика един автобус и за часа трябва да е готов, идва виетнамеца и го приема - тогава имаше виетнамци като калфи, а ние учениците като чираци, но ни поверяваха основни дейности, понеже имаше много работа. Някои работеха на конвейра във ВАМО. Ама като завършиш техникума си готов специалист и си желан навсякъде. Сега нямало работа - напротив, работа има много, но няма кой да я работи. Кафенетата са пълни от сутрин до вечер, в Германия няма такова нещо - през деня всички са на работа. Сега завършвайки училище, единсвеното, което знае един младеж, това е чужд език. Един мой уважаван учител по математика ни учеше така - като не знаеш какво да правиш, правиш каквото знаеш. И младежите сега правят точно това - използват научения чужд език, за да емигрират в чужда държава. Но като какви - пак масово в най-нископрестижните професии
    ivan74 и ccankov73 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Цената на отоплението - 2013г
    От Lupus във форум Отопление
    Отговори: 8
    Последно: 24-09-13, 00:36
  2. Климатик за подпомагане на отоплението
    От Pavel5044 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 7
    Последно: 13-07-12, 17:57
  3. Haier HSU - 10HV03(B) проблем с отоплението
    От SL във форум Климатици Haier
    Отговори: 5
    Последно: 05-02-12, 17:53
  4. Отговори: 8
    Последно: 13-02-11, 17:39
  5. Midea MSG-21HR - проблем с отоплението
    От rums във форум Климатици Midea
    Отговори: 32
    Последно: 06-10-08, 17:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе