Първоначално публикувано от
gugimoto Само да вметна.. аз съм а Атмос DC32.. хамалогията с мъкненето на дърва е наистина голяма. отоплявам към момента около 160-180м2, като съм спрял едни 60 м2, поради теч в системата (останови се тази зима, ама вече беше късно за преправяне на инсталацията).
Определено ти трябва голямо пространство за дърва - място където да съхнат новите и място от където да черпиш сухи. (лятото правих навес, да може да събере поне 70 м3

)
Този сезон съм запалил парното в началото на ноември.. и до днес съм издухал почти 15м3. ( в цялата къща се поддържа температура около 25 градуса. с малки деца съм, а и жената не търпи да и е студено).
Последните няколко дена се налага зареждане на котела на всеки 4-5 часа.
Предния сезон имах доста проблеми с котела. (монтажната фирма ми бяха спестили доста от необходимите неща и си работеше в режим на обикновен котел). а това доведе до големи разходи на дърва, системно прегряване и какво ли още не.. бях на кантара да го изхвърля и да си пусна климатиците.
Атмоса е добро решение, стига да ти се слугува и да имаш налични наистина сухи дърва. Котела е МНОГО капризен относно дървата и тяхна влажност.
Край на вметката.