BAXI DUO-TEC COMPACT 24HT също изглежда добър:
България Терм - DUO-TEC COMPACT 24HT
BAXI DUO-TEC COMPACT 24HT също изглежда добър:
България Терм - DUO-TEC COMPACT 24HT
Браво, не може да няма ефект. Намери ли пазар на старото котле?
Моля за помощ котел волф. Зададена му е макс температура на водата, котела достига до 60 градуса намаля пламака до минимум за няколко секунди след това се увеличава на макс и това се редува постоянно и не минава 60 градуса а котела е 28кв. И пламака оранжево син. Сметка за декември 640 лв за 80кв/м отоплявана площ. 21 градуса през деня, 19 през ноща. 100 ал. глидера H 500
Този пост е редактиран от vini7; 22-01-13 в 19:34.
Луда работа - за 80м2 - 28кВт котел! Трябва да го види специалист - може да са много причините - датчик, газов клапан, платка...
Защо не опитате да поддържате една температура през цялото време? През първата година с газ и аз цяла зима гласих темпеатури през деня, през нощта...Следващата година сложих една температура за цялото денонощие и смятам, че е по-икономично. Котела ми е намален до последно, за да работи постоянно, при най-нисък разход. По този начин нямам досадните амплитуди - ту да ми е студено, ту да ми е топло. Бях започнал да си мисля, че ме гони критическата, а съм толкова млад .
Ами тя ниската температура се слага когато те няма в къщи и като спиш - как си усетил хлад?
Съжалявам, говорех за две неща. Едното е, че според мен е по-икономично да се отоплява жилището с постоянна температура през цялото денонощие. Когато веднъж изстине апартамента - мебели, стени и всичко останало, мисля че трябва повече енергия за да се стопли, отколкото няколко часа да се поддържа малко-по висока температура. Говорим за през нощта или когато сме на работа...
Другото е за тогава, когато си вкъщи цял ден. Котлите обикновено са 9-24 Квт, за нашите жилища са нужни 9-10 Квт, при нагласена температура от 22 градуса на дистанционното, котела може да работи почти постоянно, ако е намален притока на газ. Ако обаче притока е усилен от приборите на котела, той стопля бързо помещенията и изключва. Тогава температурата започва да пада и ти става хладно. Котела се включва и след малко става топло. За тези амплитуди говорех. Това нещо страшно ме дразнеше. Мога да стоя и на 18 градуса, но да няма ту топло, ту студено...
Има значение на каква разлика от задаената температура включва котела. При мен е 1 градус. При някои програматори може да е по-малко, което е по-добре.
Това е моето мнение, дано да съм успял да обясня, това което мисля.
Температурна разлика от 1 градус трудно се усеща, по-скоро се усеща неприятен дискомфорт от прекъснатото излъчване на радиаторите при неработещ котел. За да не се усеща това нещо трябва котел с ниска минимална мощност. Не е вярно, че котлите обикновено са 9-24кВт - например аз съм монтирал не повече от 10 такива. Основно монтирам с минимална мощност 5 или 6кВт и пак се налага да спират - няма как да работят постоянно при добре изолирано жилище.
А на какво трябва да работи, според теб?
Не прави нищо, според мен консумацията ти нормална. Аз за декември имам 526 куб. за два етажа по 75 кв.