получих и сметката си за януари и равносметката е следната
след добавянето на още радиатори и включване на лирата в банята и програматора нагласен на 17:00 - 24:00 - 18 градуса а през всичкото останало време е на 14 градуса - 330лв
започвам да правя обшивка на стените(бетонни шайби) на които съм нарисувал червените радиатори.
радиаторите в червено още не са сложени, и искам да попитам дали е удачно да ги сложа там за да прекарам и тръби зад обшивката. Под прозорците в хола вече няма място за добавяне на глидери знам че там е най добре
така ще се получат общо 90 глидера с обща мощност 16kw при 80*, и 10kw при 50*, котела е 9-24kw
моля кажете спред вас удачно ли е да добавям радиатори пред стената при положение че няма прозорци, обшивката ще е гипсокаротoн с вата?
untitled.JPG
колеги, помагайте
конструкцията е готова
Не виждам някакъв проблем за радиатори до стената - имам такъв в моя коридор (10 кв.м.) и не съм забелязал нещо особено.
Смени ли тръбата от котела до колектора? Само с 20 мм тръба не е работа .......
не съм, първо ще слагам радиаторите и изолацията, после ще я сменям че трябва да добавам и колектори за новите радиатори и ще ги направя заедно - нова тръба и колектори
само не знам какво ф тръба да сложа с толкова радиатори
В таблицата е дадено ф22мед при високотемпературна инсталация и ф28 мед при нискотемпературна инсталация
Не, не бързай, ф22 мед отговаря на ф26 Pex-Al-Pex, а ф28мед отговаря на ф32 Pex-Al-Pex по вътрешен диаметър:rolleyes:
сега разбрах
а как е по добре, да сложа 2 радиатора с по 6 глидер пред стената или да ложа един 12 глидера? или няма особенно значение
По-добре един радиатор - по-лесно се балансират потоците