Нищо особено няма, а посоката на развиване винаги е само една. Явно е заяло нещо, но по-добре не го пипай. 1бар е ок.
Нищо особено няма, а посоката на развиване винаги е само една. Явно е заяло нещо, но по-добре не го пипай. 1бар е ок.
Здравейте,
Закупихме 3стаен апартамент. Пред Акт 15 е сградата. Уговорката с инвеститора е, той да прекара газовата инсталация както и тръбите за радиаторите, без самите радиатори и котлетата в апартаментите. Имах разговор с Овъргаз по въпросът с процедурата по инсталация на радиаторите и котела и настройката на системата. Те ми казаха, че е добре това да се прави преди всички други неща от ремонта на апартамента. Имам преоразмерен проектъ за радиаторите и котела, който аз си направих на база съветите в този форум. Реално инсталация на по-големи алуминиеви радиатори, за да може котела да работи на минимум и да е икономично. Котелът е Bosch 2300i с модулчето за контролера. Реално питането ми е по-скоро за процеса на инсталация на цялата система. Добра ли е идеята Овъргаз да го правят. То реално e тяхна фирма подизпълнител. Трябва ли да внимавам за нещо при изпълнението? За колко време горе долу се прави тази инсталация? И найстина ли трябва да се прави преди всичко друго в апартамента?
Повечето от вас са виждали/имали умни контакти. Те могат да правят измервания и да натрупват данни. Има ли такова животно, което да работи като газомер, преди котелът?