Здравейе те,моля ако някой може да ми помогне с моята отоплителна система.От 2016 година използвам bosch zwb 24-1 отоплявам 80кв ,имам 6 радиатора и една лира два радиатора *140см/един*160см / два*100см и един 120см и лирата.Като говоря с приятели които са на газ аз давам най-много пари за отопление,знам че при всички е различно но все пак ми се струва скъпо.Живея в къща на три етажа .Първия етаж е гаражи моя апартамент се пада над гаражите а над мен апартамента е празен имам ПВЦ дограма и външни щори външна изолация 10 см.За декември 2016 имам 492 кубика газ за декември 2017 296 кубика а за декември 2018 396 кубика .Това ми е котела с терморегулатора; ПРОМО ПАКЕТ ДВУКОНТУРЕН КОТЕЛ BOSCH МОДЕЛ CONDENS 2000W ZWB 24-1 AR23 +КОМИН +УПРАВЛЕНИЕ TRZ12-2
Успокоявам се ,че разбито на месеци всички сметки които съм платил досега се пада средно по 102лв на месец като смятам летния и зимния период,защото лятото го ползвам за готвене и топла вода но въпреки това зимните месеци ми се струва че давам много пари.Терморегулатора е настроен на два режима сутрин от 6:30 вечер до 23:00 на 21 градуса през другото време е на 18 градуса.Забелязвам ,че сутрин му трябва много време докато си стигне зададените градуси 21.Октомври и ноември градусите на водата за отопление ги държа на 55 така ми казаха хората които го инсталираха през другите месеци на 65 до март когато пак го връщам на 55.Виждам , че пишете за тръбите ....моите са ф20 от котела към разпределител от който тръгват ф16 към всеки радиатор не знам дали това също не е грешка при мен.От края на миналаят отоплителен сезон изведнъж котела започна да ми вдига налягане до преди това когато го пълнех го пълнех до 1,5 бара и при загряване на 65 градуса стигаше максимум до 1,9 бара може и да е по малко на снимката може да видите как е означен а сега на 60 градуса при напълване на 1 бар вдига 2 бара ако кача градусите на водата на 65 вдига над 2 бара и много често ми дава грешка СЕ в ръководството пише ..прекалено бързо покачване на градуси.... .Не знам колко пъти идваха така наречените ''СПЕЦИАЛИСТИ " които ми го поставяха само вдигат рамене вдигнаха ми скороста на помпата от 2-ра на 3-та степен а за покачването на налягането нищо не могат да ми кажат взимат ми пари а нищо не се променя . Казаха , че явно имам въздух сложих автоматични обезвъздушители нищо не се променя.Нямам кого да питам в нашия град затова се обръщам към вас ако някой може да помогне ще съм много благодарен