Здравейте ,
Моля да ме извините ако има подобна тема - не можах да открия.
Преди 2 години правих ремонт , но не си поставих тръби за парно на газ , а сега нямам намерения да къртя отново и съм се насочил към самостоятелен газов конвектор за всекидневната - там сме през целият ден. Стаята е - изложение север /изток . На северната стена има външна изолация 10 см . Дълга е 4 метра. На изток 7,5 метра вътрешна изолация вата + картон . На нея има 2,6 + 2,3 кв.м дограма - добра. Другите стени са вътрешни към апартамента. За въпросната стая нямам помощ нито отгоре нито отдолу . Пода е е гранитогрес. Квадратурата е 7,5*4*2,5=75м3.
последните 2 зими се топля с подово отопление на ток - 2 кръга по 3 Kw. Сметките ми са : през Декември 2018 - 305 лв , Януари 2019 - 285 лв и последната от Февруари е 200 лв. В тези сметки са още 2 климатика , които работят по 2-3 часа вечер в спалните , боилер постоянно включен , готварска печка на ток - използва се всеки ден - котлони + фурна и обичайните хладилник , телевизор и т.н.
Температурата , която се поддържа във всекидневната е 20 градуса. Първата зима бях с механични регулатори на подовото , миналият ги смених с дигитални - сметките са почти единтични. Отделно имам много влага - влагоуловителя е включен от 12.2018 и до сега на всеки ден два събира 2 литра.
Подовото го използвам понеже имам бебе лази постоянно по земята , но мисля за следващата зима да го изключа и се чудя за газов конвектор. Имам климатик , но не ми харесва много отоплението с него.
Въпросът ми е ще мога ли да стопля тази стая с газов конвектор , "приятно топло ли ще е , по -скъпо ли ще е?
Отговорите на въпросите са строго индивидуално , но всяко мнение ще е от полза
Благодаря предварително