Честита Нова Година!
От доста време имам следният проблем с инсталацията за отопление. Налягането в отоплителната система е 1.6 Атм. Котела си работи нормално 10-14 дни. Без видими причини към края на периода произволно налягането пада под 0.4Атм. и котела спира с код - ниско налягане в системата.Това го разрешавам като допълня вода до 1.6 А и отоплението тръгва.Лошото е, че ми се случва няколко пъти през почивните дни, когато не съм в града, а имам възрастна майка, която не може да се справи с оправянето на проблема и аз трябва да си дойда от вилата - 35 км. на едната страна, да развъртя кранчето за 10 сек. и да реша проблема. Първата ми мисъл беше - теч! Проследих всички връзки - нищо.Втората - проблем с автоматичния вентил за обезвъздушаване. Все още си мисля, че е от него тъй като след като го монтираха - започнаха проблемите. Тук обаче изниква и въпроса -от къде влиза въздух? Системата е настроена на 57 С и това не е висока температура, че да се образува пара, която да избива през вентила.Говорих и с хората от фирмата, която изгради инсталацията - свиват рамене и толкоз! Надявам се на помощ от знаещите!