Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 47

Газови котли - киловат/икономия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2020
    Мнения
    26
    #16

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Здравейте отново!
    Мога ли да задам един въпрос на който предполагам отговорът е коментиран, но моето търсене нищо не откри...
    Когато даден котел има възможност да се управлява по дифолт посредством датчик външна температура, но има и възможност да се управлява посредством фирмен стаен термостат.
    Кой вариант е за предпочитане?
    Благодаря ви

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,858
    #17

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Втория, освен ако не става въпрос за училище, болница и т. н. голЯми сгради

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2020
    Мнения
    26
    #18

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Проиводителя на котола твърди, че външният датчик е основен за регулирането, на базата на външната температура се настройва мощностна крива.
    Дори и да се купи фирмения стаен термостат, по дифолт той не е управляващ. Когато се избере да е управляващ, той също променя мощностната криво, но в реално време.
    Като цяло термостатът се ползвал, когато котелът е физически недостъпен за настройка.
    Малко ми е мътно понеже за подовото ще имам автоматика с термостати във всяка стая, и не зная дали няма да става малко манджа с грозде работата с модулациите?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2020
    Мнения
    26
    #19

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Да се похваля с покупката си:

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #20

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Здравейте,

    Измина много време от както последно писах. За съжаление не успях да реализрам проекта с едноконтурното котле на Имергаз с външен бойлер, както и добавянето на глидери. Прчините за съжаление бяха финансови. Предвид на ситуацията особенно в първите месеци на годината, компанията за която работя изпадна в незавидно финансово положение, наложиха се и много съкращения, които все още продължават. Както и да е, наложи се да ревизирам плана си. Само да припомня апартамента ми е 69 квм чиста площ с добра изолация. Имам съседи от всички страни, изключение прави пода. Изложението е югозападно а градът е София.
    Сега съм се спряла на този двуконтурен кондензен котел: Daikin D2CND024A1A- 24KW

    Моля за Вашите мнения, като например дали е подходящ за такъв малак апартамент и мненията Ви за котела като цяло плюсове и минуси.

    Ще съм Ви обаче много благодарна ако може да ми помогнете със следния казус. Овергаз ми предложиха оферта за този котел и за неговия монтаж. Но както може да се досетите нищо не е толкова просто понякога е дори отчайващо сложно. Изискаха изпълнителска документация и проекти на сградната газова инсталация, които строителя на сградата би трябвало да има. И аз ги потърсих от строителя. Те ми предоставиха схеми на всичко: Газ, ВиК, Ел. Инсталации дори и за канализацията. От Овергаз обаче казаха, че тези не вършели работа и външна фирма трябвало да направи проекта, до колкото разбрах на вътрешната газова инсталация.

    Мисля да отида до общината, може би те имат някаква документация???

    Моля за помощ бихте ли ми казали как да се справя с този документален казус.

    Какви точно документи се изискват и от къде да ги намеря тези документи и каква точно е процедурата.Толкова ли е всичко сложно?

    Благодаря Ви най-сърдечно за отделеното време. Ще очаквам с нетърпение Вашите отговори.

  7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #21

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    В общината пък изобщо не могат да ти помогнат. Тези документи трябва да ги издаде фирмата, която е изграждала тези инсталации Сградната газова инсталация на целия вход и Вътрешната сградна газова инсталация на твоето жилище. Обикновено строителят няма нужните правомощия да изгражда газови инсталации и се обръща към външна фирма и тази външна фирма после трябва да му издаде необходимата документация. Допускам обаче вариант строителят да се е направил на хитър и да е възложил тази работа на човек или фирма без нужните правомощия заради по-ниска оферта и тогава ситуацията е патова. Много трябва да е тъп строителя, за да допусне това, но не е невъзможно. Не знам какви документи тио е дал строителят, но "схеми" наистина не вършат работа, Нужни са проекти от правоспособни проектанти, които са одобрени от технически надзор и после изпълнителска документация от фирмата, която е извършила изграждането. Попитай по-подробно строителя за тези документи и ако ги няма, значи е сътворил голям гаф. Ако искаш може да ми пратиш копия на тези "схеми" за да преценя и после да мислим какво да се прави.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    35
    #22

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    @HUSKY колега ако не е тайна колко ти излезе този котел?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #23

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Благодаря ти много Лазар. Сега като ми обясни нещата подробно прегледах на ново „схемите“ и ето какво видях (човек наистина трябва да знае какво да гледа). В долния десен ъгъл в малка таблица е записано следното: Част газ, технически проект с номер. В таблицата се съдържат още името на инвеститора адреса на обекта, има съдържание, срещу газоснабдяване е посочено името на инженер с негов подпис, срещу архитектура стоят имената на двам архитекти, срещу О и В има име на инженер с подоис, в таблицата също има графи за констр. (така е съкратено) В и К и Ел. В тях са посочени имената на инженерите с техните подписи и дата.
    По важното е че върху проектите за всеки вход, етаж с апартаментите има червен печат на който пише оправомощено лице за технически надзор с името на фирмата, регистрационнен номер и дата. След което има още 5 печата, изброявам: печат с име и подпис от камарата на инженерите в инвестиционното проектиране; печат от Столична Община „дирекция архиктектура и градоустройство с подпис и дата; печат от строителен надзор и консултант в строителството с подпис и дата; печат от СО административно обслужване, печат от строителната фирма. Проектите са за всеки вход и етаж. Виждат се апартаментите с газовите инсталации. Ето например аз виждам къде минават тръбите в моя апартамент, къде е кутията с която трябва да се свърже котлето. Искаше ми се да ти пратя проектите но телефона ми е доста стар и нищо не се вижда на снимките които направих. Както и да е надявам се от описанието да стане ясно за какво иде реч.
    Изглежда, че това са проектите на газовата инсталация за входа и етажа с апартаментите но не виждам изпълнителска документация, как изглежда тя, какво точно трябва да съдържа?

    - - - - - - - - - -

    Здравей Sasch,
    Ако питането е към мен, дайкина ми го предлагат за 2082 лв без ДДС, те слагат ДДС накрая включвайки монтажни дейности и материали и други, т.е. ДДС върху общата сума.

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #24

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Добре Maggie, сега трябва да отидеш пак при строителя и да вземеш координатите, за да свържеш с фирмата, положила тръбите. С нея вече ще си говорите по същество докъде са стигнали нещата.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #25

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Благодаря ти още веднъж най-сърдечно. Ще се свържа със строителя, проблема е че сградата е строена от една фирма и довършена от друга. До колкото знам първата вече не съществува. Но както и да е ще направя всичко възможно да разбера коя е фирмата която е изградила газовата инсталация. До колкото виждам няма как да се разбера коя е тази фирма от проектите които имам.

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #26

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Не, от проектите няма как да разбереш

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #27

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Здравей отново Лазар, надявам се, че не съм много нахална с въпросите си но погледнах в сайта на конкурентна фирма и ето какво пише за процеса на присъединяване:

    1. Свържете се с регионалния център на.... във вашия град. Колегите ни ще отговорят на всички въпроси, свързани с газификацията на имота ви.
    2. Попълнете Заявление за присъединяване. При наличие на изградена газоразпределителна мрежа на вашия адрес, в регионалния офис ще бъде издадено Съгласие за присъединяване с нанесена точка на присъединяване.
    3. След получаване на Съгласието за присъединяване се преминава към изготвянето на работен проект за вашата газова инсталация. Проектът трябва да бъде изготвен от лицензиран проектант и съгласуван от технически надзор.
    4. Сключете Договор за присъединяване с.....
    5. Изготвеният проект, заедно с Договора за присъединяване е необходимо да бъдат внесени във вашата Община за издаване на Разрешение за строеж.
    6. След получаване на Разрешение за строеж можете да започнете изграждането на газовата ви инсталация, като готовата инсталация се изпитва от технически надзор.
    7. Когато вече всичко по газовата инсталация е изградено, сключете Договор за продажба на природен газ с.........., попълнете Искане за подаване на природен газ в нашия офис и уточнете датата за пускане на газа.


    Дали би могъл да коментираш последните три стъпки, особенно разрешението за строеж. Благодаря ти много.

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #28

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Сигурно вече станаха 10 години, откакто отпадна изискването за разрешение за строеж от общината

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2020
    Мнения
    26
    #29
    Цитат Първоначално публикувано от Sasch Виж публикацията
    @HUSKY колега ако не е тайна колко ти излезе този котел?
    Под 2000 лв.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    35
    #30

    Отговор: Газови котли - киловат/икономия

    Цитат Първоначално публикувано от HUSKY Виж публикацията
    Под 2000 лв.
    Писал въм ви Л.С.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 148
    Последно: 08-08-18, 03:06
  2. Мнение за Котли Дакон Ера + GP4
    От bozan във форум Отопление
    Отговори: 13
    Последно: 23-04-17, 16:32
  3. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  4. Отговори: 23
    Последно: 30-10-09, 18:23
  5. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе