Извода е, бъдете педантични към изпълнението на водопроводите си, не пестете от арматура и възвратни клапи - в случая, ако имаше възвратна клапа на бойлера или ако я има и работи нямаше да се търсят решения на проблеми
Извода е, бъдете педантични към изпълнението на водопроводите си, не пестете от арматура и възвратни клапи - в случая, ако имаше възвратна клапа на бойлера или ако я има и работи нямаше да се търсят решения на проблеми
vbobokov Само да вметна за параметрите на котела.
Ти си пипал t4 - Domestic hot water priority timing, а е трябвало да дигнеш t3 - Solar delay timing. Първият задържа трипътният винтил в положение БГВ, а втория изчаква да запали определени секунди - идеята е да дойде вода от обемния бойлер, загрят от слънчеви панели и по температурата да прецени дали да я дозагрявя или не.
Имах подобен казус, заради смесител, който правеше байпас, та натам ми бяха предположенията.
С бойлер без възвратен клапан на студената, следва да е същата история.
На входа на бойлера със сигурност има възвратен клапан, но това не решава проблема Трябва да има и кран на изхода, за да се изолира обема на бойлера, който действа като акумулатор на налягане и при отваряне и затваряне на кран предизвиква хидравлични удари и движение на вода през газовия котел, датчика за поток улавя това движение и пуска котела. Може би възвратен клапан преди котела би предотвратил подобен ефект, но няма такова изискване и много рядко съм виждал да се монтира
Нали си реши проблема, защо си слагаш закъснение на запалване?
Имам същият проблем. Котела е дедитрих и там такива параметри за бутане няма. Имам бойлер на ток, но на входа и изхода му има кранове, които винаги са затворени. Възможно ли е някой кран да не затваря напълно и да прави проблем. Или да търся другаде причината?