Привет на всички,
Знам, че това е доста обсъждан и задаван въпрос, но с падането на цените на Full HD проекторите е нормално въпроса да стане все по задаван. От много време следя телевизорите и проекторите ... и честно казано вече започва да ми омръзва да чета характеристики, защото очевидно дилемата ми няма край. Накратко, искам да си взема нещо голямо за вкъщи ... стаите ми не са добре затъмнени и трудно може да се каже, че е контролирана светлината, даже напротив. Доста време оглеждам 50" плазмички, но са доста големи като размери, пък и читава full hd плазма си отива на 1400,1500лв като нищо.
Наскоро видях новите модели на Optoma (HD23 и HD230X) и цените им доста ме заинтригуваха (~1600,1700лв). Сега знам, че всичко е обективно, но смятате ли, че проекторите ще стават за гледане в сравнително светла стая, имайки предвид, че са на 2500 лумена.
Предимно ще се гледат филми ... и телевизия от време на време. Гледах доста добри екрани в нета, но цените са космически и надали ще мога да си позволя нещо такова, предполагам, че може да се намери нещо като "компромис" с добро съотношение цена/качество тук в БГ ?
Личните ми мотиви:
Плюсове в полза на проектора: непобедимо съотношение цена/размер на екрана, мобилност (може лесно да се мести от стая в стая ... макар и да не местя екрана пак може да се гледа).
Плюсове в полза на телевизора: Повече възможности за цената, по-добро качество на картината, по-добра гледаемост през деня ...
Хората, които могат да направят сравнение м/у телевизора и проектора от първо лице, какво биха ме посъветвали ? Бих си извадил и собствени изводи, но намирането на работещ проектор в някоя верига магазини изглежда невъзможно![]()