Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 106
Like Tree1Одобрявам

Много ли са 45 лева за профилактика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Много ли са 45 лева за профилактика?

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Гаранционен профилактичен преглед може да се дефинира по точно невиждам и ще е платен защото времето и транспорта имат стойност.
    Я поясни, точно как се извършва ценообразуването. Имаш ли таксиметров апарат в колата, че ми калкулираш такава стойност на транспорта? И колко ти струва един час от времето, за да си сметна 15те минути...

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Lupus,ако това което си посочил е дефиницията за профилактика то там точно за къпане и сваляне на кир иде реч...
    Виждам че не обичаш да сваляш кир то затова дефинирай
    Ето ти дефиниция за профилактика:
    Prophylaxis (Greek "προφυλάσσω" to guard or prevent beforehand) is any medical or public health procedure whose purpose is to prevent, rather than treat or cure a disease. Roughly, prophylactic measures are divided between primary prophylaxis (to prevent the development of a disease) and secondary prophylaxis (whereby the disease has already developed and the patient is protected against worsening of this process).

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Прочетете темата "Гаранция на климатик" и вижте там - кой какво разбира под профилактика, колко иска за нея и тя дали е задължителна!
    Въпросната "профилактика" по дефиниця - не е задължителна в никакъв случай за да важи законовата гаранция.
    Никой производител няма такова условие за "профилактика", а само простичкото почистване на филтрите - за да работи климатика дълго и надеждно.
    Тъй като въпросната "профилактика" всъщност се извършва предимно и главно във вид на почистване на вътрешно и външно тяло, то нека се има предвид, че себестойността на консумативите по почистването е около 6-7лв. и времето за извършване е около 30-40 минути ( с разглобяване на вътрешното тяло).
    Всеки може да мери с термометър входяща/изходяща температура - безплатно е.
    И на въпроса - дали 45лв. са много или малко..... как мислите?!

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Незнам как за 30-40 минути ще се демонтира вътрешното тяло, ще се разглоби, ще се измие качесвено, ще изсъхне, ще се сглоби и отново ще се монтира?! А и да оставим настрани колко струват материалите за тази операция, но има други фактори - като труд, време, транспорт (говоря за демонтаж от адрес и последваща профилактика в сервиз, а не на място с подръчни материали)

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Aleksandars, не съди по себе си. В 80% от случаите ТО-то се свежда до мотане 15 мин около климатика и печат върху гаранционната карта. Именно заради това си чешаме епидермиса, че няма стандарти за въпросната процедура, и много фирми злоупотребяват с това.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

В талоните на гаранционната пише да се измерят налягане входящта външна и изходящта температура както и тока. Почистването се извършва като се заплаща и не е предмет на безплатна гаранционна услуга.Тоест ТО не е нужно да се почстват телата ако са чисти и естественно не се взимат пари за това но за посещението и диагностицирането са си стойност а и следващите 12 месеца трябва да идваме евентуално безплатно че сме взели 40лв от монтажа. Днес четох гаранциона карта на бойлер и там пише че почистване профилактика и тн. не са гаранциони и се заплащат.
    А относно транспорта то бусчето не върви с въздух и горивото е скъпо но може и с такси да дойда и да дам бележка за транспортни разходи.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Тоест ТО не е нужно да се почстват телата ако са чисти и естественно не се взимат пари за това но за посещението и диагностицирането са си стойност а и следващите 12 месеца трябва да идваме евентуално безплатно че сме взели 40лв от монтажа.
    Явно пак не съм в час - смятах, че разходите за разкарването ви в гаранционен период се поемат от търговеца, който ви е прехвърлил ангажимента по подръжката, а не от клиента.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Значи как стоят нещата пример
    1.Купуваш си климатик от техно звъниш ни примерно уговаряме се за монтажа и го извършваме получваме пари за труд и за израсходвани матеряли труда при нас е равен на матеряли за 3 мера тръбен път или 75лв труд и толкова матеряли. Като от търговеза не получаваме нищо. Е за тези 75лв трябва транспорт да подържаме да живеем с остатъка като се ангажираме за следващите 12месеца безплатно да идваме са вско ваше оплакване.
    2.Купуваме климатици от вносителя той ни дава отстъпка от 7% но това е за количества и какво става ако не ги продадеш и вносителя свали цените сваляш и ти и се оказва че вече си дори с 20% на загуба вместо на печалба.
    Е затова искаме да не се заплаща това ТО.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

KonanVarvarina - леко да намалиш тона и нападките ако може .
    Що не дефинирашщ нещата ами само се правиш на мъж.

Давай да те видя как ще ме обориш ако дойда с дефктирал климатик и нямам "нужната ти " ТО
    искам да видя как ще се измъкнеш или накрая ще ме молиш да прекратя исканията си , даже и нов климатик ще ми подариш с безплатна подръжка.

И идея си нямаш с добър адвокат и правилното цитиране на закона какво става .Вариантите са три - или ще подкупиш съдията и ще минеш тънко с мен, или ще подкупиш комисията ,пак да минеш по -тънко и трето- да ми ослужиш климатика щото така най-евтино ще минеш , ако си сметнеш подкупа който ще трябва да дадеш

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO

Давай да те видя как ще ме обориш ако дойда с дефктирал климатик и нямам "нужната ти " ТО
    искам да видя как ще се измъкнеш или накрая ще ме молиш да прекратя исканията си , даже и нов климатик ще ми подариш с безплатна подръжка.
    Това за кого се отнася?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

... сме взели 40лв от монтажа...
    Браво ето тук е зарито кучето...за какво иде реч:
    Аз като си копувах първият климатик преди окло 13 години монтажа беше около 250 лева и нямаше обвързване на гаранция с задължителна профилактика...преди около 7-8 години ако не се лъжа една от фирмите за климатична техника решава да разбърка пазара като смъкне цената на монтажа на 100-150 лева.Понеже другите 100 лева от монтажа /при цена на климатик около 400 лева/ не са за испускане решеват да си ги вземат като разсрочено плащане...ето от тук идва обвързването със задължителната профилактика...
    VeleV.Klima с последното си изказване си го признава...

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

И си четете гаранционите карти като си купувате някаква стока.
    Какво пише в гаранционната карта няма никакво значение, би следвало да си наясно с това. Там може да пише и че гаранцията е 6 месеца, това не значи, че тя е толкова нали? С две думи, гаранционната карта е непотребен лист хартия... Така че не давай безмислени съвети - четете какво пише в някаква гаранционна карта. Правилният съвет и към клиенти и към търговци е - четете какво пише в ЗЗП...
    Ще ме извиниш /тоест може и да не ме извиниш, все тая/ ама аман от провинциални бакали, които не могат да пресметнат реалната стойност на стоката си и в последствие нарушават и закони и етични норми, цицайки тези, които са им се доверили, през период, в който обслужването на стоката трябва да е безплатно.
    И нека се уточним - НЯМА задължителна платена профилактика, която някоя фирма в България може да накара начетен човек да плати! Просто спазването на закони е на много ниско ниво тук. Техномаркет напр, продават куп стока с по-малко от 12 месеца гаранция. Последното, което си купих от тях с 12месеца беше някакъв степер на жена ми. Разпадна се след година и половина - стоварих им го в магазина и след 10-минутен разговор си получих парите обратно... Наистина, не във вид на пари, а във вид на друга стока, но това беше въпрос нас нерви - искам ли да отделя още 15 минути за да ги получа кеш или не. С толкова дъвканата профилактика положението е същото. Необходимо е малко четене, повечко увереност и всеки почва да работи така, както е указано чрез законовата рамка...

ПС - Ще взема да и бия катинара на тази тема в скоро време...

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Значи как стоят нещата пример
    1.Купуваш си климатик от техно звъниш ни примерно уговаряме се за монтажа и го извършваме получваме пари за труд и за израсходвани матеряли труда при нас е равен на матеряли за 3 мера тръбен път или 75лв труд и толкова матеряли. Като от търговеза не получаваме нищо. Е за тези 75лв трябва транспорт да подържаме да живеем с остатъка като се ангажираме за следващите 12месеца безплатно да идваме са вско ваше оплакване.
    2.Купуваме климатици от вносителя той ни дава отстъпка от 7% но това е за количества и какво става ако не ги продадеш и вносителя свали цените сваляш и ти и се оказва че вече си дори с 20% на загуба вместо на печалба.
    Е затова искаме да не се заплаща това ТО.
    Един от двама ни пропуска нещо. Как може да ми вземеш за монтаж 75лв, а за измерване на температура - 45?
    Какво се случва, когато отстраниш гаранционен дефект? Частите - ясно, тичаш при вносителя, а труда залудо ли е?

П.С. Ако допуснем, че 45лв ти е разкарването за 1 година, следва да ги извадиш от сумата за монтаж. т.е. 30лв струва монтажа, така ли?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO

И идея си нямаш с добър адвокат и правилното цитиране на закона какво става .Вариантите са три - или ще подкупиш съдията и ще минеш тънко с мен, или ще подкупиш комисията ,пак да минеш по -тънко и трето- да ми ослужиш климатика щото така най-евтино ще минеш , ако си сметнеш подкупа който ще трябва да дадеш
    Mr.TECHNO,това за мен ли се отнася...
    А ко да,защо преди да размахаш пръст не вземеш да прочетеш и вникнеш в това което пиша и защитавам...
    Хайде сега да видим кой се прави и какъв мъж е...

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Значи не взимаме 45лв за мерене на температура но всяка фирма си смята сама колко да взима. Пинцино ние взимаме 5 лв посещение 10лв диагностика и 20лв за дозареждане с фреон това последното е за гаранционите клими.А посещение и диагностика се отнася за всякакви заявки от клиенти.
    Сега се сетих за филма баш майстора дето казваше ще ти сложа шапката аз.
    А да за ремонти в гаранцията не получаваш никви пари от никого получаваш часта от сервиза и се оправяй сам.
    Касап най накрай май схвана как стоят нещата с нашата работа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам компютър Core2Duo 230 лева + монитор 30 лева
    От alexananiev във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 04-02-12, 11:41
  2. Много евтин vs. много скъп - моля за мнение
    От totopz във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 31
    Последно: 08-11-08, 20:42
  3. Много проста и много гадна редичка (междинка)
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 19-05-07, 13:15
  4. Много много странен проблем с USB флаш памет
    От Julian във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 28-09-05, 19:15
  5. 3D видео карта за най-много 120 лева
    От Dino във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-02, 00:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе