Аз колко пъти пиша че Японците не ги изхвърлят тия клими без причина.
Аз колко пъти пиша че Японците не ги изхвърлят тия клими без причина.
Защо трябва да ходим в тази крайност и да слагаме всички климатици под един знаменател-изхвърлени!?Може и да има малък процент такива,но просто си подменят "автопарка",а и енергията е пари и се гони по висок АПФ при новите модели.И преди е писано тук-японците имат много добре развита оказионна търговия,не само за климатици.
То като гледам най-младите са на по 5 години, повечето гонят 8-10, даже има и почти пълнолетни. Аз си намерих един почти нов, с найлоните, нямаше и годинка, ама се оказа, че външното му тяло нещо е сдало багажа и затова са го натоварили за България. Ако имаше и някой, на който вътрешното му е сдало багажа, щеше да стане работата, ама фукарата кога е имал късмет?!
Абе то тока колкото и да е скъп едва ли сметката му излиза да купи нов и хвърли стария заради една еденица в копа. Тази икономия няма да я види скоро. То по тази логика да си махна пикапа и да дам 40к за нов че ще ми харчи с кило нафта по малко.
Значи това е Мицу на 5 годинки, заменка на дефектиращо Санио, а новата-стара звезда от 2009г идва в края на месеца, от друга фирма, разбира се, и ще видим там хурката каква ще е. Днес дойдоха двамца, имало фреон наполовина. Дърпаха 15 ина минути въздуха, гледаха там нещо по манометрите дали издиша ( или по скоро вдишва ) въздух, напълниха го след това с кантара и май тръгна нормално. Да видим до кога.
Ако на манометрите за 15 минути не е мръднал, значи не "вдишва", ами само му е била малко "кръвчицата".А дано, всичко да е наред вече.
Дано да ги не търсиш повече,а и нови климатици са идвали заредени с по малко фреон,а този при теста си е имал още от японския газ явно и е тръгнал,но му е било малко за ефективна работа.
Мерси.
Неее, 15 минути помпата бачка, абсурд да са чакали след това повече от минута, да видят дали ще има промяна в налягането, ами незабавно почнаха да пълнят. На мен ми се стори, че младежът малко използва методите на Ванга за проверка на теч.
Не надуха ли системата с азот,за да видят дали държи налягането и да няма пропуск?
Не и аргументът беше " Трябва да мъкна нагоре бутилки ", а съм на втория етаж. Освен това бяха двама и така или иначе си разнасяха една ( с фреона предполагам ).
На 100% са нямали азот в себе си.....
След още малко гафове, ще може да се издаде книга само от темичката за въпросната фирмав черния списък.