Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45
Like Tree44Одобрявам

Изолация на комресора на климатика

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    98
    #16

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Е тая тема съм я ровил, ровил. 2008 година тия брангии от горния ми пост не са били и мислени, че ще се мислят. Толкова ли е трудно някой да напише няколко изречения за конкретните модели без препратки към общи линкове без сигурност, че се отнася за модела

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #17

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Опира се пак до ватметър и наблюдение. И да го е видял някой ще си трае, щото ще му се отговори, че виси на ватметъра и бил в климатика. Спестява си излишни коментари.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #18

    Re: Изолация на комресора на климатика

    2 марки знам които нямат подгрев на компресора чрез намодките му Тошиба и Хитачи
    Панасоник има и се включва под -3 -4 градуса
    Fujitsu, Mhi, Daikin и те повечето имат мисля подгрев
    Грее имат повечето с външен нагревател пуска се на -4

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    37
    #19

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Колега dodo_pv да задам един смислен въпрос -Каква вата да сложа в компресорното отделение и как, ако може някакъв снимков материял ,ще съм ти задължен!
    Поздрави!

  6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #20

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Нямам снимков материал, не е сложно. Има две изисквания - изолацията да не поема влага и да е отделена от дъното (тавата) на поне 2,5 сантиметра. Примерен вариант е пореста гума 10мм, с лепило от едната страна. Най-лесно се работи с нея. Лепваш я около компресора, като я сцепваш там, където излизат тръбите и кабелите. Не изолирай ресивера!

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #21

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Такава става ли: ЦЪК

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg gm.jpg‎ (174.1 KB, 1579 Прегледи)

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    37
    #22

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Колега благодаря за информацията, за това, че не трябва да опира в дъното не бях се сетилИма резон в твърдението ти ,но защо на LFC не е такава , а прилича на такава каквато се слагаше за шумоизолация на ладите на пода ,ако си спомняш!Представлява нещо като слепени парцали /вътрешната/ а външната е същата, с външен слой нещо като полиетилен - черен, които явно не позволява да се мокри, ако случайно попадне влага от вън при дъждове.Не е лепена втората изолация за компресора просто е обвит хубаво и е срязана там където са тръбичките,както казваш и ти.Мислех да търся такава, ама не знам от къде да взема!Според мен трябва да е и дишаща малко, за да не прегрее компресора,просто - трябва да има и вентилация малко, мисля.Остава още един въпрос, лятото дали не трябва да я махам, че при тези 40 градуса и климатика ми е на южна стена, става рисковано да не оплескаме пейзажа и да съсипа машината, че няма да мога да си го простя!Преди си го бях мислил, но като видях LFC се замислих пак по тоя въпрос!
    Ако има нещо казвайте,според мен това е в пъти по-добре от това да увиваш нагревател около компресора , а за икономично е без мислено да се сравняват вариантите!По този начин компресора ще се топли сам и няма да изстива критично при големите разлики в температурите!
    Поздрави!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #23

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Ако се изключи климатика или му се намалят градусите, при топла стая може да не включи няколко часа. За тези няколко часа няма ли температурата на компресора да се изравни с околнота независимо от слоевете вата.
    Gyokov одобрява това.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #24

    Re: Изолация на комресора на климатика

    За 2-3 часа няма да спадне толкова температурата на компресора от 50 градуса на речем ще стане 15
    Ето аз какво направих на хитачито






    Подгрева може да е както решиш, аз съм го направил на 5 градуса да се пуска и на 10 спира.Изолацията на компресора пази доста дълго температурата от външната. Датчика на термостата е на главата на компресора и показва и моментната температура.Компресора е скрул 1000 вата . Самият термостат може да се сложи и вътре в външното тяло , но при мен е защитен защото е на тераса. Нагревателя е 50 вата, той ми пасваше с 2 намотки на компресора. Около 11 долара ми струваха частите
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 30-12-17 в 10:30.
    necata2 и JOKVN харесват това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #25

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Mokata7 Както искаш така си го направи.При големи машини нагревател има по долната част на компресора и той се включва не само когато е спряла машината а и когато температурите са доста под нулата.Тогава заради преохладения фреон компресора се заскрежава в засмукващата част.При vrv и други големи машини първата вата която обвива компресора е кеширана с алуминиево фолио,не се мокри и не пропуска топлина.Втората е с вата+гума тя освен топло и шумо изолира.
    Топлината от компресора е в горната част и там трябва да е покрит,хем да не губиш топлина хем и да не прегрее електрониката над него.Ако има фреон машината компресора не може да прегрее.
    Jack Krauser, mystikalrs и ruuni9 харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград
    Мнения
    354
    #26

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Не знам къде ще се използва въпросният климатизаторq но спокойно без "тунинговане" си покрива температурният диапазон даден от производителя. Използвам такава машина вече 5-ти сезон и съм пре доволен.
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-18 в 17:56.
    Aleksandars одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #27

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Иване, климатизаторите за домашна употреба си покриват и заданията, и гаранцията, дори без вакуумиране Тук коментираме, дали трябва да е така или не? Затова сме във форума.

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград
    Мнения
    354
    #28

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Не мога да приемаq че това допълнително "саниране" на компонентите на вътрешното тяло е нормално( нищо лично). Според мен получаваш товаq за което си платил в повечето случаи. Тук според мен идва момента, в който фирмата, която ще монтира климатизатора да консултира правилно клиента. Всички знаем, че в България не всяка фирма е квалифицирана или мотивирана да консултира клиентите си, но това е друга тема на разговор. Явно аз не съм се изразил правилно : Щом те е страх, че ще падне околната температурата под предписаната на избраният модел защо не се взема друг подходящ. Пример ще дам с LMCA и LMCB, няма нужда от излишни гимнастики, да не говорим, че според мен на територията на България няма чак толкова големи температурни аномалии. Допълнителното изолиране на външното тяло може да доведе и до усложнения през летният период. Единствено подкрепям донякъде тезата с нагревателите в дъното( на външното) и кондензната вана( ако има такава), но пак трябва да се направи елегантно примерно само при дефрост да се включва.

    п.п. И двата ми европейски модела от подписът ми са монтирани без вакуумиране защото се доверих на Сулю и Пулю. Това лято се надявам да имам възможност да ги профилактират правилните хора.

    п.п. Сега на втори прочит разбрах автора на темата какво точно му е питането......но,щом въпросните климатизатори работят прекрасно и без добавянето на изолация на кой му е нужна тя. Писано е също, че работят 24/7, 12 месеца в годината от около 10 години. Според мен, нищо, че ще се повторя една профилактика им била по - полезна от "саниране".

    Весело посрещане на 2018-та година!!!
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-18 в 17:59.
    Aleksandars одобрява това.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    37
    #29

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Проблема беше колега Иван в това, че видях климатик направен по-добре от вътре и мисля, че като е по-нов модел е до направен !А ми се иска да извлеча максимума от климатизатора!10 години никакви проблеми, като единия даже не е вакумиран и си работи абсолютно по същия начин като другия!Просто тогава имаше климатици, а сега като, че ли качеството по падна/тогава Нордик нямаше/.Климатика му се прави профилактика ежегодно-външното тяло се разглабя и се измива топлообменика до блясък и всички съставни части, капаци, перки и прочие!С вътрешното тяло става същото само, че през година всичко се сваля и се измива,като на стената остава също само топлообменика ,които също се измива до блясък!Климатиците са обгрижвани достта!Съмнявам се някои да прави това!Искам просто да ми служат някоя годинка повече и да и е по леко, както и на "компресорчето"В момента има много прехвалени марки и модели, но не всичко стои както на книга!Иначе машини са работили много над данните в характеристиките -28 градуса, като през деня падаше най-високи до -15 градуса,затова искам да си ги ползвам колкото си може по-дълго!тази година си монтирах също чисто ново LDC безцелър от онова време също!Просто доста климатици имам пред очите си от фирмата и новите модели нещо не ме кефят много,но това е друга тема!

  18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #30

    Отговор: Изолация на комресора на климатика

    Цитат Първоначално публикувано от mokata7 Виж публикацията
    Проблема беше колега Иван в това, че видях климатик направен по-добре от вътре и мисля, че като е по-нов модел е до направен !А ми се иска да извлеча максимума от климатизатора!10 години никакви проблеми, като единия даже не е вакумиран и си работи абсолютно по същия начин като другия!Просто тогава имаше климатици, а сега като, че ли качеството по падна/тогава Нордик нямаше/.Климатика му се прави профилактика ежегодно-външното тяло се разглабя и се измива топлообменика до блясък и всички съставни части, капаци, перки и прочие!С вътрешното тяло става същото само, че през година всичко се сваля и се измива,като на стената остава също само топлообменика ,които също се измива до блясък!Климатиците са обгрижвани достта!Съмнявам се някои да прави това!Искам просто да ми служат някоя годинка повече и да и е по леко, както и на "компресорчето"В момента има много прехвалени марки и модели, но не всичко стои както на книга!Иначе машини са работили много над данните в характеристиките -28 градуса, като през деня падаше най-високи до -15 градуса,затова искам да си ги ползвам колкото си може по-дълго!тази година си монтирах също чисто ново LDC безцелър от онова време също!Просто доста климатици имам пред очите си от фирмата и новите модели нещо не ме кефят много,но това е друга тема!
    Много удивителни, много нещо. Това с цел да придадат друга интонация ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Стойки под изолация
    От root666 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 29
    Последно: 07-12-18, 22:00
  2. Въпрос за изолация.
    От nikolai4ooo във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 15
    Последно: 22-05-17, 17:21
  3. Изолация на под
    От sevastaki във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 19
    Последно: 20-04-17, 10:04
  4. Изолация на тръбен път!?
    От joro_vk във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 7
    Последно: 20-10-15, 20:21
  5. изолация на таван
    От pondzi във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 21-03-12, 14:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе