Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Моля за помощ при избор на дъно

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #1

    Моля за помощ при избор на дъно

    Наскоро почнах да се замислям за минаване на новата платформа /време беше/ И ми не нужна помощ при избирането на дънна платка. Търся приблизително аналога на ASUS P4P800-X/i865P/PE, т.е. "стабилно" дъно. Да поддържа новия сокет на интелските процесори, ДДР 2 и PCI-E. От това което гледам просто в някой дъна има прекалено много плява - То не чe е плява ама просто повечето дъна са предвидени /поне малко/ за "преминаване" от едната платформа на другата демек - има ДДР и ДДР2 или има АГП и PCI-E или пък дори се натъкнах на някакво дъно на ГБ което има слот за старите интели и за новите /64б/ АМД-та... На мене такива работи не ми трябват. Трябва ми просто /стабилно/ дъно което да няма екстри от сорта на /примерно/ гигабайтов лан или IEEE 1394 или някакви други екстри свързани с преминаването на новата платформа. Да няма и вградено видео.
    Значе: Търся дъно с сокет 775, ДД2 и PCI-E без ддр, агп и вградена видео карта.
    Аз лично предпочитам марките ASUS или INTEL когато говорим за дъна но ако има някаква алтернатива като цена /не и като качество с него не искам да правя компромиси особенно ако става на въпрос за дъното/ също може да ми бъде полезна . И последната ми "претенция" е да е с интелски чипсет. Туй то Ако можете да ми дадете малко помощ ще съм признателен!! Мерси!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #2

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Ха ха не знам в кой век живееш ама днес нито интел нито асус са гаранция за качество

    имайки предвид ниското съотношение цена/производителност на интел базираните платформи комбинирано с феноменалното топлоотделяне лично аз не бих си навлякъл греха да ти препоръчам такава система

    парите са си твои все пак... успех

    все пак ако искаш стабилно дъно стой настрана от реномираните марки асрок и ецс/елитгруп както и от сис и ули чипсети

    виж ако решиш да минеш към лагера на добрите (АМД ) мога да ти препоръчам доста дънца, и няма да съжаляваш (освен ако попаднеш на дефектно дъно, било то амд или интел-ско)

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #3

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    LordOfEvil в твоя пост изброи почти всички производители на дъна като негодни... Което означава че на практика избор нямам /пропусна само гигабайт/. Комбинацията интел/асус присъстваше в повечето компютри които съм използвал и искам да ти кажа че те СА гаранция за добро качество защото не съм имал проблеми с тях макар че този с който съм в момента ми служи повеч от перфектно клокнал съм му скапания горещ интелски П4 процесор с 50% и с един прост вентилатор и меден радиатор при голямо напрежение стига 50 градуса а на съквартиранта ми супер процесора амд 3100+ стартира уйндоуса с 50 градуса и от там почва да вдига при натоврване макар че е с този http://www.obengware.com/uji/2004/gi...-pcu31vh6h.jpg вентилатор... тъй че моля ти се това не е спор за топлина на процесори... това НЕ Е спор изобщо! Това е молба за помощ при избор на дъно Тъй че мерси за изгубеното ти време да пишеш този пост но той не ми върши никаква работа! Ако забелязваш враждебност в думите ми то е защото не си търсех привърженик на амд да ми обяснява как те са върха имам си мнение и предпочитана марка и за това съм заложил на нея за следващата си покупка трябваше ми съвет относно модел защото си имам 3 набелязани дъна до сега и просто исках някой да ми каже някаква марка и АКО тя беше съвпаднала с моите изисквания и намерния щях да го послушам. И дори да беше казъл някое друго дъно като алтернатива пак бих се заслушал... Мисля че бях достатъчно точен и ясен. Have a nice day!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #4

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    ами аз съм споменал май само 2 производителя, не знам как реши че това са почти всички

    другото което съм споменал са чипсети, което е разбираемо поради простата причина че интелските процесори не вървят добре на не-интелски чипсети, а и тия които съм изредил са от така наречения value сигмент, т.е. ефтини (разбира се за сметка на нещо)

    поста ми беше лек намек че си предубеден, което не е хубаво, за греене ще си говорим не сега, а евентуално като си вземеш прескота

    имаше и друг намек, че времето на калпавия хардуер така да се каже отмина, асус не са светило в индустрията, и общо взето каквото и да вземеш няма да съжаляваш, освен ако не си най-запаления клокър или не вземеш някой ефтин боклук, или недай си боже попаднеш на кофти бройка (която така или инъче най вероятно ще се издъни в гаранционния си период и ще ти подменят)


    И все пак може да хвърлиш един поглед на Asus P5WD2 и Abit AA8XE , две от може би най "надеждните" дъна в момента, макар че надали ще се усети разлика спряно другите дъна, освен в цената и в възможностите за клок. Специално за тоя асус съм чувал доста добри неща, има и премиум версия с хд аудио, екстра раид и втори гигабитов лан

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #5

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Лорда пак почна с флейма.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #6

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    LordOfEvil пропускам "възможността" да спорим /само да кажа че съм точно с прескот.../ и минавам директно на въпроса... Това дъно на асус... бреее абе много скъпо бих искал да мога да си го позволя но... за сега е изяснено почти сигурно че процесора ще е P4 630/3.0G/2M/BOX/LGA775 който е 250$ с ддс а без ддс не може да се намери, също така видео картата която ще купувам ще е от 6600GT нагоре което означава пак доста пари тъй че трябва да намаля малко бюджета. http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoa...0Duo%20Pro.htm това е дъното на което до сега съм се спрял, за жялост съм нямал директно възможността да го пробвам но едно приятелче го е направило и са му останали там очите като го гледам а човека се занимава с такива неща от както го познавам. Но ако вие имате някакво мнение относно тази дънна платка ще е супер да го споделите. И по-точно за клокерската част защото от клока който до сега съм правил просто виждам че има смисъл малко НО определено по-бърза става машината.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #7

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Предлагам ти Intel BLK-D945-GNTLKR
    С такова е офиса сървъра, има си раид 5,1 & 10 , много добре се държи
    цената е около 130 $

    Процесора е добър , но много греее , това е много лошо , а и ЕМ64 - означава че няма пълни 64 б инструкции.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #8

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Az_sum_bre_ombre - ами то не може хем да искаш интелско дъно с интелски чипсет че и да е ефтино, тия двете дънца са по-актуални, с евентуални възгледи за ъпгрейд, най вече че поддържат двуядрени процесори и такива с по високи шини. Тва дъно дето си го постнал е с 915, те интел тоя чип вече се отказаха да го правят. Освен това е преходно, което ти каза че не искаш - има хем ддр хем ддр2 слотове. И те лишава от възможност да сложиш нещо различно от прескот или целерон.

    Ако мислиш да караш с тоя процесор без да го сменяш - ОК - проблеми нямаш. Но като се има предвид че най ниския клас двуядрени процесори на интел не са много (по-)скъпи според мен е добре да си имаш едно на ум. Разликата се усеща, и в идните месеци тепърва ще се засилва


    Ако си заклет фанатик на тема интел не чети надолу, целта на темата не е да спорим

    Алтернативата от страна на амд е А64 3000+ - струва към 160$ крайна, и като добавиш разликата в цените на паметите и дъното ще изкараш пари за двойно по добро видео, 250гб диск или гигабайт рам отгоре, и трите не са излишни(казвам го защото спомена че си с тънък бюджет). Пък и като искаш да клокваш тоя процесор няма да имаш проблеми да го подкараш поне на 2.4-2.5Гхз 24/7, тва си е 40% клок. Силно ме съмнява да подкараш прескот 3Гхз на 4.2 24/7.. със сигурност невъзможно без някое от тия дъна които ти препоръчах и поне водно охлаждане.

    За топлина и консумация наистина няма смисъл да спорим - хората са си правили труда да ги измерват тия неща:
    http://www.lostcircuits.com/cpu/amd_venice/7.shtml
    http://www.techreport.com/onearticle.x/7417



    EDIT: Mr.TECHNO никой не се нерви, що така си мислиш

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #9

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    @Lord - споко амиго , нИ са Нерви , човека пита , опита да те качи на рогата , - не се връзвай

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,602
    #10

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Asus P5WD2 е доста добро дъно за Интел. Въобще без да се робува на марките Асус произвеждат добри дъна за интел. Иначе и Гигадръва, който си посочил става за парите си. Ако няма да се занимаваш с клокове го взимай и ще си вършиш работата. Но гледам има и ДДР и ДДР2, а ти не искаш ДДР...

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #11

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Mr.TECHNO твоето предложение ме заинтригува наистина чесно казано! АКО говориш за това дъно - http://www.intel.com/products/mother...5gcz/index.htm НО има 2 проблема. Единия е че е 130$ без ддс а аз пазарувам с ддс /поради невъзможността да го правя без, щото ония от фирмите се правят на Лили Иванова и казват ааа неможе без ддс.../ тъй че дъното ми излиза около 160$ което е доста И второто ми притеснение е че има вградена видео карта което първо оскъпява /може би с малко НО все пак.../ и второ наличието на видео карта на дъното означава /поне за мене/ че е предвидено че няма да се взима видео карта и ще се използва за офис или нещо такова /както е при тебе/ и не си представям да играя Куек 4 /примерно/ с вградена видео карта НО ако дъното наистина е много стабилно ми се предлага възможността да си го купя да си карам на вградената и после като събера пари -7800. НО това ще го направя само ако наистина си заслужав? иа чакането... тъй че ми кажи, ако обичаш, това дъно толкова ли е готино че да си заслужава чакането? И още как е с клока ?
    LordOfEvil Може да искам колкото си искам ок шегана нстрана - Вчера се ровех в сайта на интел където за жялост установих нещо много тъжно за мене - в интел вече не правят процесори които са по-бързи а правят процесори които могат да правят едновременно до 4 тежки процеса... всичките им ХТ и dual core технологий са насочени точно към извършването на няколко процес едновременно. А аз от всичките "тежки процеси" /примерно 3д рендиране, рипване на филми.../ извършвам само процеса 'зареждане на дуум3' тъй че тия 'супер' технологий на мене ми вършат точно никаква работа НО както можеш да видиш /http://www.intel.com/products/processor/pentium4/index.htm/ тоя процесор поддържа - Hyper-Threading Technology; Enhanced Intel SpeedStep® Technology; Intel® EM64T; Execute Disable Bit тъй че дали ги искам или не то си ги има екстрите... Предимно заради това че има ддр и ддр 2 ми хвана около чесно казано защото като видях че трябва да пръсна повече от 1000 лева за дъно процесор и видео карта и просто ми се разбиха мечтите защото ако финансовата част не беше проблем изобщо нямаше да пиша този пост а щях да си взема най-скъпото интелско дъно + пентиум д и от там 2х1г ддр 2... и изобщо... НО виж това което ми каза за ограничението за ъпгрейд ме притесни... данеби интел да са решили да спират прескотите ??????? щото ако е така наистина трябва да се замисля.
    заклет фанатик съм. Няма да чета по-надолу
    Какви рога бе Mr.TECHNO ?
    VanDan "Asus P5WD2 е доста добро дъно за Интел. Въобще без да се робува на марките Асус произвеждат добри дъна за интел" евала... тъй и аз мисля че си заслужава парите ГБ-а но това с клока наистина ме притесни... защото след като ще си хвърля парите за толкова скъпи неща 101% ще искам да изпрабвам максимума от тях! Това че има ддр и ддр2 ще ми помогне да не купувам на първо време ддр2 а да си карам със стария кингстън 2х256/400 да го клокна колкото издържи и това ще му е докато събера пари за ддр2. Просто ми поставя въжможност за спестяване на пари при този ъпгрейд...
    За този асус който говориш... незнам за кое по-точно говориш НО само в моста откривам 3 дъна отговарящи на описанието "Asus P5WD2 " но "проблема" е че цените почват от 200$ без ддс и като си помисля че ддс-то ми е 50$ и ми прилошава...
    Искам да балгодаря на всички отзовали се на моя пост... и да им пожелая - "отзовете се пак" Приятен ден ви пожелавам господа аз отивам да проституирам за да изкарам пари за това говедо - http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=32933

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #12

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Ами ти сам каза какво си прочел на сайта на интел - за в бъдеще всички, не само те, ще наблягат на ядрата, не на тактовата честота. Това което интел правят напоследък е със всяко нововъведение към процесорите си да пускат и чипсет, който да го поддържа. А поради реформите които праявт в момента явно не могат да си позволят да произвеждат толкова чипсеки, колкото са необходими, за това набързо зачеркнаха лоу-енд чиповете. Това няма да е вечно но ти пак си оставаш с риска да не можеш да ъпгрейдваш, дори ако преди 3-4 месеца си си взел дъно последен крясък на модата.

    Но ако мислиш по нататък да ъпгрейдваш трябва да се позамислиш. А и не си споделил предимно за какво мислиш да го ползваш тоя комп, примерно за игри не ти трябва двуядрен процесор. Кофти момента е че ситуацията която е в момента много бързо ще се промени - ето нвидиа пуснаха драйвер който ползва второто ядро и без играта да го ползва - прираста не е голям но го има, следващата вълна игри (по точно енджини) ще може да използва рацилнално повече от едно ядро...

    За някой задачи като видео енкодинг или 3д рендинг пък двуядрените процесори са просто създадени. А и в ежедневието е готино да не чакаш компа да мисли, и например да играеш игра докато архивираш или записваш дискове. Погледни тук:

    http://anandtech.com/cpuchipsets/sho...px?i=2410&p=13

    Прост сценарий на игра със други задачи в заден план, фх-57 който е най бързия процесор за игри е направо жалък в сравнение с двуядрените.

    Та идеята е че ако искаш някой ден да сложиш нещо такова под капака ще ти трябва дъно поне с 945р, но 955х от друга страна е повече futureproof... така да се каже.

    Пък за клокването ако трябва да съм откровен не мисля че ще искаш/можеш да караш точно този процесор на повече от 3.6 Гхз за ежедневна употреба. Това при множител 15 прави 240 Мхз шина, което е по сила на средно статистическите дъна. Проблема е че 945 и 955 са сравнително нови и дъната са още скъпи - по към над 120$ за 945р.. и към 180-230$ за 955х. За мен лично това е неразумно скъпо, ама ако искаш хем интел хем възможност за ъпгрейд друг начин няма...

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #13

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    LordOfEvil твоя последен пост ми звучи като "в момента не е препоръчително да се правят ъпгрейди" и все пак аз си мисля че това което предложи мр. Техно /http://www.intel.com/products/motherboard/d945gcz/index.htm/ звучи логично защото явно има някакви опций за клок има си вградено видео има си нещата които аз търся пък и аз като гледам нещата как се развиват в процесоропроизвеждането /готина дума/ май няма да си го ъпгрейдвам повече... И защо да го правя ? ТЕ какво ще изкарат ново някаква супер технология която е 5000 ядра в 1 процесор. На мене ми трябва процесор по-восока производителност за 1 процес... имам я с това дъно и с този процесор /даже процесора поддържа и няколко измислици които не ми вършат работа/ Все пак от тоя комп ще искам единствено Халф 2 ех /примерно/ на макс за което ми трябва супер яка видео карта но преди това рам но преди това процесор НО преди това дъно и тука сме точно на темата.... де да знам това дъно /по горе на урлто/ с всяка минута ми се струва все по добро като решение...
    а относно тоя тест дето си ми го дал.. аз на тестове направени от някой някъде не вярвам... те просто не се правят в условията които аз евентуално бих могъл да ги постигна.
    да знам че клока на новите процесори става все по труден и безсмислен но малко клок на никой не е навредил... много

    - след като почти изяснихме тази тема искам да задам още един въпрос НО не искам да пълня форума с нови теми тъй че ще питам тука: Колко мога да взема /поотделно/ на следните 3 неща:
    1.) CPU P4 2.4/ФСБ533/1M кеш/ бокс с оставаща гаранция 17 месеца. "доказъл" е че се клоква до 3.6 без проблеми
    2.) МБ ASUS P4P800-X/865PE/FSB800 /http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=31&model=181&modelmenu=1/ - ...много яко дъно
    3.) Видео карта: BFG GF 6800OC 128m/256b/АГП /http://www.bfgtech.com/6800OC.html/ В гаранция НО към фирма която няма офис в България /демек без гаранция/ с флашнат биос - 4000+ точки на 3д марк 05
    4.) KIT 2 X 256MB KINGSTON DDR400 - С доживотна гаранция /според кингстън/ и с около 15тина месеца оставаща гаранция /според мост.бг/

  17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #14

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Може и да не е уместно но като гледам какви неща продаваш, и с какви искаш да ги смениш си задавам въпроса защо?

    Това което искаш да си вземеш нищо ще е по бързо, нито по стабилно, дефакто сменяш старите си части с техните нови аналози. Е ще има там някви проценти разлика ама... според мен не си струват парите. Ако ще правиш ъпгрейд да е поне ъпгрейд .

    Парите са си твои ама системата, която искаш да подменяш е актуална, спокойно може да изтика още, по добре почакай* - интел току що пуснаха 65 нм процесорите... най малкото че греят по малко, скоро ще плъзнат и из българия, след 3-4 дена ще пуснат 975х чипсета, който ще свали цените на 955х.

    Според мен след ъпгрейд трябва да има поне 30-40% подобрение, инъче за какво си харчиш парите*

    БТВ замислял ли си се да си вземеш пентиум М.. има преходници нали знаеш... ако искаш порови и намери тестове да видиш какво прави тоя процесор с пентиум4, че се мъчи да настъпва и А64, а и грее по малко от амд-тата

  18. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #15

    Re: Моля за помощ при избор на дъно

    Цитат Първоначално публикувано от LordOfEvil
    :

    БТВ замислял ли си се да си вземеш пентиум М.. има преходници нали знаеш... ако искаш порови и намери тестове да видиш какво прави тоя процесор с пентиум4, че се мъчи да настъпва и А64, а и грее по малко от амд-тата
    Мисля 4е това е най добрия избор за момента .....! Ще излезе наравно и с П4 и А64 окомплетовани с дуно подходящо за клок ... ! Ако погледнеш в други форуми ще видиш какви резултатати са постигнали "колегите" от първи опити ... 1.6@2.6 .... с рам за 50$ и охлаждане малко над средния клас ..... все пак 21w za нищо ....! Taka 4е тоя П - М отнася гореспоменатите "курници" като "куцо пиле домат" .... !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Моля за помощ при избор на звънец!!!
    От geraldo във форум Друга битова техника
    Отговори: 17
    Последно: 09-01-17, 15:51
  2. Моля за помощ при избор на ТВ
    От plamen101 във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 01-06-12, 18:43
  3. Моля за помощ при избор на LCD
    От mitko99 във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 14-10-08, 14:23
  4. Труден избор - моля за помощ!
    От sanellamarry във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 09-10-07, 18:16
  5. Моля за малко помощ при избор на дъно и процесор
    От g_ishkitiev във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 10-12-06, 15:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе