Do kolko moje da se overclock-ne tozi prozesor- molja vi za lichni vpechatlenija (MHz-i, VCore, gradusi i ohlajdane)?
Tanx
Do kolko moje da se overclock-ne tozi prozesor- molja vi za lichni vpechatlenija (MHz-i, VCore, gradusi i ohlajdane)?
Tanx
1.3@1.7G moje bez problemi stiga dunoto da ti e hubavo primerno ASUS TUSL2-C ili ABit ST6 voltaj na povecheto 1.625 im stiga no na niakoi moje da im triabva i 1.7V T*C ot 50-55C pri natovarvane s hubav ohladitel mojesh da padnesh i na 45C ... imam v predvid niakoi ot coolerite za deto sa setificirani za AMD ahtlon XP 2000+..
I posledno da ne zabraviame Kutiata triabva da e s povechko obem da ima kude da cirkulira vuzduha s pone edin dopulnitelen cooler za kutia.
http://www.rootbg.com
V momenta sam s 1A Box i Abit ST6, no na poveche ot 137 shina neshte da varvi dori na 1.675 V- temperaturata mu e 41 gradusa v momenta (10x133 1.6 V). Pritesnjava me obache kachestvoto na pametta- PC133 e, no e noname- vazmojno e da e ot neja ili vse pak tolkova da si moje processorcheto??)) Stepinga ne go znam.
Se pak da si formuliram vaprosa)
Koe spored vas e po-dobroto reshenie (stava vapros za kinti...estestveno):
-da tarsja markova pamet (150 FSB???)
-ili da smenja processora s 1.3A i da go probvam na 133 shina s mojta si pamet.
Blagodarja predvaritelno
Mi az ne moga da rabera shto te pritesniva pametta ostavi si a da raboti na 133Mhz i digni samo shinata na procesora makar che se sumniavam toi da izdurji na poveche ot 140Mhz t.e. zavisi ot broikata..
A inache po dobre e da si vzemesh 1.3A i da go pusnesh na 133Mhz makar che ako izchakash edna dve sedmici shte izleze 1.4G po 0.13m tehnologia deto i na 2G moje da go pusnesh taka che sam si preceni kakvo da napravish....
Abe mom4eta verno sega znaete ama samo na teoriq. Znaete li kakva e veroqtnostta da pusnesh Celeron 1.3A na 1.7 a. Mai ne ste pravili takiva raboti a samo gi 4etete. Ot edna partida - 100 Processora, 1.3A uspqh da podkaram na 133Mhz edva deset. Toest tova deto na nqkoi hora trugva ne ozna4ava 4e pri vsi4ki e taka.
XM6002B - Pi4 ste te posavetvam da se nadqvash da go pusnesh na 1.7 samo ako imash poznati vuv firmata i ti pozvolqt da izprobvash nqkolko dokato si namerish podhodqstiq. Az sum s 1.2@1.6 i pri 1.2 grei sus SETI@home nqkude kum 50C s originalniq boxsovski ventilator, na 1.6 grei kum 55-57.
Dunoto mi e ASUS TUSL2-C, izklu4itelno sum dovolen i go preporu4vam, a mojesh i da si vzemesh SOLTEK ot poslednite deto izlqzoha - imat si avtomati4en Overclock - mnoo qko.
Ta ako ste si kupuvash purvo probvai 4e e gadno posle kato ne ti se osustestvqt nadejdite za 70$ )
Kade vidia che niakoi mu e kazal che shte mu tragne na 1.7GHz?Ivan mu kaza che ima takava vazmognost....nikade ne e spomenal che vseki takav procesor tragva na tolkova goliam clock....
Просто се учудвам с каква лекота се приказват такива глупости... Селерон 1.3А ще тръгне стабилно на 133 шина ТОЧНО НИКОГА!!! Не се ли научихте колко е тавана на това ядро...
Nema shto da se karate...za gluposti HAHHAHA
Mislja che 1.3A shte tragne pone na 120 shina bezgrijno, taka che mnogooogo se zamislih
...a tova za 1.4A neshto ne mi se vjarva ama dano gresha...pajivjem- uvidim...
Abe maj naistina shte pochakam za 1.4-kata
Prochetoh press release-a na Intel ot 15 mai- za Celeron 1.7 (slabo,slabo) i 1.4. Dano samo gi vnesat i tuk po-skoro))
Gamer - kogato ne si vijdal i ne si probval molq ne pishi a pro4eti purvoto mnenie na XM6002B - tam pishe - molq za li4ni vpe4atleniq.
A na XM6002B - moga da ti kaja 4e dori i na 120 shina ne e sigurno 4e ste trugne, prosto trqbva da imash kusmet. Dokato si namerq moq popadnah i na takiva koito s maksimalen voltaj nemojeha da trugnat na 115 shina, taka 4e ti kazvam purvo probvai posle plastai. Tui za 1.4 oba4e e oste po sumnitelno, no moje i da trugne
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Gamer - kogato ne si vijdal i ne si probval molq ne pishi a pro4eti purvoto mnenie na XM6002B - tam pishe - molq za li4ni vpe4atleniq.
A na XM6002B - moga da ti kaja 4e dori i na 120 shina ne e sigurno 4e ste trugne, prosto trqbva da imash kusmet. Dokato si namerq moq popadnah i na takiva koito s maksimalen voltaj nemojeha da trugnat na 115 shina, taka 4e ti kazvam purvo probvai posle plastai. Tui za 1.4 oba4e e oste po sumnitelno, no moje i da trugne
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Kayso pich do momenta sa mi minali prez rucete pone 50 celerona na 1.2 i 1.3 moga da ti kaja che ot tiah nimashe nito edin deto da ne e trugnal na 115Mhz bez da mu pipam voltaja ako niakoi ne e trugnal pri tebe prichinata moje da e v pametta ili v dunoto ili v ohlajdaneto, no opredeleno ne e v procesora...
A ot 1.3G 60% vurviat nad 120Mhz shina s suvsem malko povishavane na voltaja primerno 1.55V....
Veche za 133Mhz procenta pada na okolo 35% s voltaj nad 1.6V i jak cooler primerno takuv kato za plaomino 2000+ i dopulnitelen za kutia..