@stenly , не мога да разбера идеята за dma , но след като го казваш , имам 100% вяра в твоите думи !
@stenly , не мога да разбера идеята за dma , но след като го казваш , имам 100% вяра в твоите думи !
Идеята е, че ако няма разрешено DMА на DVD-ROM-a, процесора се товари допълнително с четенето и не му стигат силиците за самото декодиране на видеото и аудиото.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Потвърждавам казаното от stenly - преди години съм гледал DVD без проблеми на Пентиуми и Селерони на по 300-500 MHz - и правя следните допълнения и уточнения:Първоначално публикувано от stenly
- става въпрос за DMA-то на DVD-то. На диска няма чак такова влияние.
- задължително беше картата да поддържа хардуерно iDCT - такива наистина бяха S3 Savage. Също много добре се справяха Intel740, вграденото видео на Intel810 (което си е пак Intel740, ама май го наричаха Intel752), също и Rage на ATI.
- като софтуер ползвах Win98 и Cyberlink PowerDVD - версия 3.0 беше "желязна" - малка, бърза и "усещаше" iDCT на всички карти. Сега за съжаление PowerDVD е чудовище - тежко, тромаво дори на 3 GHz-ов процесор.