Извинете,че се намесвам в вашия толкова важен спор,но за хората с Пентиум 4 системи .Защо не виждам в нито една сигнатура да стои нещо от сорта на Pentium 4 3.06 1GB RAM DDR PC3700 ASUS GraniteBay ATI Radeon 9700Pro 22"Iiyama LCD или нещо от този сорт,а да не говорим че сигурно в този форум хората който притежават 2хПентиум 4 са еденици и тези компютри по всяка вероятност се намират на работните им места ,а не в техните къщи.След като няма такива хора с такива системи или ако има то те ще са няколко,моля ви се не ми казвайте , че парите нямат значение.Защо тогава сте си взели PIV 2.40B и сте го клокнали на 3Гхз след като Пентиум системите били адски производителни.
АМД не са за социално слаби,а за хора който знаят как и къде да си дават парите.Не е ли по-добре да си вземеш още 512МБ ТwinMos DDR 400Mhz или по-добара видеокарта .Вместо да имаш примерно P4 2.4Ghz Yuan Radeon9100 256MB DDR333 не е ли по-добре за същите пари да си вземеш AMD AthlonXP 1700+ Ati Radeon 9500Pro 256MB DDR400,със сигурност игрите ще вървят по-добре на втората система от колкото на първата и всичко това го постигаш при една и съща сума дадена за компютър.Относно ускоряването на P4 2.4@3.3-3.4Ghz ,еми и AMD Athlon XP 1700+ се ускорява до 2400Мхз реални с въздушно,а при тези честоти двата процесора са почети равни.Аз съдя за това колко добър процесор е АМД Атлон ХП при положение че със честоти по-ниски с 400-500МХз(зависи от модела) от конкорентен Пентиум 4 искарва еднакви резултати.Човек трябва да не е чувал какво е това компютър за да избере компютър на базата на Интел(казал съм по-горе защо).ИЛИ по-просто казано ИНтел е за хора които искат да докажат че са по-добре финансово от хора които притежават системи на базата на АМД,но те не усъзнават(хората с Пентиум),че се дават пари за нещо което е по-бавно от система с АМД заради по-бавната си видеокарта.