Този, който ме отказа е 11.0.0.4.3800. Сега съм с 10.2.0.2 - Prester (revision 2118) и нямам забележки. Е, вярно че липсва Extension и немога да инсталирам Plex Media Server........
Този, който ме отказа е 11.0.0.4.3800. Сега съм с 10.2.0.2 - Prester (revision 2118) и нямам забележки. Е, вярно че липсва Extension и немога да инсталирам Plex Media Server........
А сега зацепих. Това е някаква nas дистрибуция безинара на freebsd. Аз мислех, ще е FreeBSD сървър на което просто си добавил Plex. И се чудих на версията на Plex ли викаш firmware...
Ами нали това FreeBsd е основата на ОС иначе си е Nas4free.
Фърмуер наричам вече почти ежедневните актуализации, като тази която посочих в предния ми пост. Plex се инсталира допълнително, като разширение, но първо трябва да се инсталира One Button Instaler и тогава се появява в менюто бутона Extensions и т.н. и т.н.....
Ясно.
А какви всъщност са ти параметрите на машината?
Интересно ми е дали под чист Линукс или bsd би вървял този plex нормално. Щом казваш че само с инсталацията на nas2 ти товари процесора, значи има доста услуги които ползват ресурси
8GB RAM, дъно GA-E350N-USB3, захранването не помня какво беше и 4 бр. HDD*3TB. Като процеси се стартират само cifs/smb; nfs и bittorrent, когато не е инсталиран One Button Instaler. Ако е инсталиран и от него са добавени различни добавки тогава се стартират и те, разбира се .
AMD E-350 е много слаб процесор. Той е създаден за нискобюджетни лаптопи. Смяната му винаги ще е на дневен ред.
За съжаление ще излезе нещо подобно:
Дънна платка ASRock H110M-ITX/AC
Процесор Intel Core i3-7100 (3.9GHz)
Памет 4GB DDR4 2133 Kingston ValueRAM
AMD E-350 е от 2011г. и работи с памет DDR3 1066 MHz.
И цената отиде към 500 лв.
Много благодаря за идеите колеги! Иде пролет и нека първо се "хванем за зелено", пък после ще го мисля .
Правилно. Дотогава процесорите и чипсетите на Intel може значително да поевтинеят предвид задаващата се конкуренция на AMD Ryzen.