Здравейте, и при мен същия проблем с тежестта . Някой знае ли къде в България се продават тежести.
Пералнята е от 1999 год марка Ariston Модел Dialogic - AD 12 EU
Здравейте, и при мен същия проблем с тежестта . Някой знае ли къде в България се продават тежести.
Пералнята е от 1999 год марка Ariston Модел Dialogic - AD 12 EU
https://www.partmaster.co.uk/ariston...el_ref=3583463
Снимаш целия етикет, който е под люка на предния панел на пералнята. Там е продуктовия номер, TYPE 015862 трябва да е.
С тези данни можеш да провериш по магазините и в нета за наличието на такава тежест за твоя модел. Друг вариант е да търсиш в сервизите (неофициалните) за такъв детайл. Все ще има някаква изхвърлена за части някъде.
Ето ти и сервизното за по-лесно https://elektrotanya.com/ariston_ad1.../download.html . Намираш в него парт номера на тежестта C00046542 и търсиш.
Само, че на английския сайт е 13kg, а в сервизното - 10. Най-добре да си претеглиш твоята.
Успех!
Здравейте, майка си купи една пералня, инсталирах я, пуснах я и ми направи впечатление, че като пълни вода изкарва и малко през маркуча за изходящата. Тоест като пълни барабана за да почне да пере, не съм я забелязал в процеса на пране като изплаква дали пак изхвърля. Това нормално ли е?
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Вдигни малко маркуча,нищо и няма на пералнята.
И да прочетат Инструкциите за монтаж и експлоатация!
Ееее ще го погледна, но си е вдигнат. Той нали си е закачен по пералнята. Хм....мерси. Ще отида да го погледна, дано това е проблема.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Краят на маркуча за изходящата вода трябва да е на минимална височина, определена от производителя.
Конкретната стойност я пише в упътването веднага след указанията за безопасност.
На Electrolux е посочена височина от пода между 600 и 1000мм. Освен това краят на маркуча към пералната не трябва да е вертикално, а под ъгъл от хоризонталата в съответната посока. Примерно, гледано отзад надясно е 45 градуса, а отляво - 20.
Здравейте, миналата година купих пералня Bosch Maxx Logixx 8 Sensitive - уж върната от лизинг, от магазин Техносвят във Варна. Пералнята изписва грешка F 63, което като проверя означава F63 - Нарушена работа на микроконтролера. Може ли да се поправи и дали е изгодно това или е по -добре да се купи нова?
Нищо не си написал.
Не съм в момента вкъщи,по късно ще проверя какво означава тази грешка и вариант за ремонт.
За покупката от този и онзи свят по-късно ще те насоля!
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 16-02-19 в 18:20.
пералнята ти е гаранционна ?
Тъкмо и изтече гаранцията.
Вероятен проблем процесор или софтуер.
Възможно е същата грешка да се появи при частично запушване и изгорял нагревател.
Първо всяка пералня се монтира с токова защита,второ в този магазин са излъскани уреди втора употреба,някои след сериозен ремонт.
При проблем със софтуер само Сотиров-сервиз може да го реши,при процесор се купува нова платка.
За съжаление това е положението.
Кабел за софтуер на Сименс-Бош е специален,програмата е хиляди евро-така,че може да я има официалният сервиз или германеца ѝ'налива мозъка директно от Германия чрез интернет.
На всяка пералка се въвежда фабричния номер,откача се 3d сензор за теглото..,и т.н.
Понеже съм живял в Германия,ще кажа,че немски марки не се връщат без проблем,швабите гледат да купят техника минимум за десет години,след гаранция много малко от тях ги ремонтират.
Така,че тази далавера с уреди с козметични дефекти не върви,няма хем хубаво,хем евтино.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 16-02-19 в 19:54.
Ясно, благодаря. Нещата отиват към нова. Ще гледам да е с възможно най - голяма гаранция и повече никога нищо няма да купувам от магазини като техносвят. Цените са им като на нови от по - ниския клас, а издържат година. Благодаря отново за помощта.
Не мога да съм 100% сигурен какво е,но е хубаво да се види от оторизираният сервиз.
След това си прецени.
Пералнята не издържа една година,не се знае колко и къде е прала.
С оригинална програма веднага ще ти кажат часовете.
Точно в друга тема съм писал за тази далавера,хем евтини,нови/втора употреба/ здрави.
Лично аз как не съм сетил,сигурно не съм наред??
Постоянно пиша в темите за защита/токова/ и филтър за омекотяване на водата,едни 60лв първоначално и на всеки шест месеца около 6-7лв спестяват много ядове и левчета.
Наскоро преглеждах немски магазини,имаше върхови модели на Сименс с намаление 300€,тоест около 600€,така,че си опичайте акъла с разни далавери.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 16-02-19 в 20:49.
Вероятността отново да сгрешите е голяма, тъй като си противоречите, т.е. все още не сте достатъчно информиран като потребител. Много е важна дългата гаранция за една перална машина, но доста необмислено е заричането за избягване на магазини, като техносвят. Коректността им се състои в това, да Ви продадат стоката, която сте си избрали, спазвайки правилата, сиреч гаранцията и добрия тон. Забелязали сте, че цената на стоката, която сте си избрали, не отговаря на класа и, но не сте го осмислили и сте сключили сделка. Проблемът е във Вас, не на Техносвят. Убеден съм, че продават и хубава стока.