Има трафове,да не влизаме в подробности.
Щото това ме спря да си купя японско Мицубиши хладилник.
Такъв дето кара климатик с повече от 2 kW консумация. Струва към 70 лв. Това е за 230/100V. Мисля, че по поръчка ще може да се направи и за американски стандарт. А може и да няма нужда, защото обикновено тези трафове изкарват 105-107 V, при първично 230. Мисля, обаче, че трябва да се провери уредът дали работи на 50/60 Hz или само на 60.
Този пост е редактиран от SPSt; 23-02-19 в 18:46.
Сигурно не знаеш, но това са тороидални автотрансформатори и нямат толкова много джица.Доста тежат, но основно е от магнитопровода. Скоро отварях eдиният от моите и на око проводникът е около 2,5 mm2, но пак казвам, че са 3 размера. Интересно в нет-а никъде не ми излезе подобен, за да ти го покажа.
Никой не попита, дали американското съкровище е с инверторен мотор или не. Защото, ако не е, как ще запали на 60Hz? Японски хладилници на 100V работят с 50Hz. Затова се намират тук-там.
Тази вечер отварям люка за да пусна пране и гледам вътре събрана вода поне три пръста в барабана. Не я бях поглеждала от 5 дни. И преди ми правеше впечатление, че като я пускам започва с изпомпване на доста вода, но сега за първи път виждам събраната вода и направо се уплаших. Пералнята е вградено комби със сушилня AEG L8WBE68SI. Чудя се дали има просто обяснение и лесно решение или направо да викам техник. Иначе си работи. Току що изпра.
Може да се е задръстила преди помпата, почистваш и ще си пикаже
Изпратено от моят MIX 2 с помощта на Tapatalk
bullyboy, благодаря за бързата реакция. А това "преди помпата" къде е? Ако, както предполагам, е при маркуча за водата отзад на пералнята, явно няма да мога да се справя без помощ и ще се вика техник, защото мястото е недостъпно (вградена е и е тежка). Или говориш за друго място? Между другото, пералнята е нова. Старата ми Candy работи 13 години без нито веднъж да се чисти филтър. Направо не мога да повярвам, че дадох 1600 лв за това AEG и веднага почнаха проблеми.