Здравейте колеги,iизвинявам се ако не е това темата за моя въпрос.
Имам монитор за PC Samsung sync master 920 nw.От скоро се появи следния проблем:
Включвам монитора,работи си нормално без проблеми но като позагрее малко след десет минутки примерно и екаранa става черен.Изключвам го от бутона за вкл/изкл светва за 2 секунди и пак изгасва и докато не го изключа от контакта за да изстине не светва отново.казаха ми че,вероятно е от надути кондензатори.Отворих го ,но неустанових надути или деформирани кондензатори.
Има ли някой на идея от какво може да е това изключване след 10 мин работа?
Благодаря предварително!
Каква е подсветката.Там е проблема но зависи дали е LCD или LED .
До колкото виждам в сайтовете навсякъде пише че е LCD / TFT active matrix
Не разбирам чак толкова,как да разбера дали е матрицата или подсветката?Просто докато работи и изведнъж става черен екрана.Но като натисна копченцето за изключване, екрана се вижда че премигва преди да угасне и копчето.Смених му два от кондензаторите в които се съмнявах ,но не бяха подути иняма ефект.Ще приложа снимка на платката.
http://prntscr.com/aoiojl
Този пост е редактиран от БИГкоко; 05-04-16 в 21:40.
Когато екрана стане черен, изгаси лампите в стаята и виж дали екрана леко свети в тъмното - тъмно сив. Ако е така проблема е в платката, ако все пак не виждаш разлика, значи проблема е в захранването на подсветката.
Не се вижда да свети екрана след като угасне.А от снимката която качих можеш ли да ми кажеш кое е захранването за да знам какво да търся.Това ли е виж снимката http://prntscr.com/aoiyym
Този пост е редактиран от БИГкоко; 05-04-16 в 22:14.
Това на снимката е част от захранващият блок.
От платката към видео-панела трябва да излиза отделен кабел захранващ подсветката. Ако разбираш, замери с мултицет напрежението.
Колега предполагам за този лентов кабел говориш.
Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot
Да имам мултицет но не съм много вещ кое точно да измеря и как
Screenshot by Lightshot
този подава видео сигнала към матрицата, освен това не излиза от захранващият блок а от шасито с интерфейса
Обикновенно захранващият кабел не е лентов, а е двуцветен /черно-червено/ започващ от захранващият блок/другата платка/ и завършващ с малък бял куплунг.
Мериш напрежението след като екрана стане черен!
Явно няма да стане с обяснения във форума...занеси монитора в сервиз.
Внимавай, че към матрицата се подава High Voltage. Да не те тресне