Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тунери и Булсатком?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2011

Тунери и Булсатком?

Здравейте, предварително се извинявам ако има писано по темата, но не успях да се ориентирам.

Имам въпрос свързан с вградените тунери на LCD телевизори и дали има смисъл да се залага на DVB-S варианта за работа с Булсатком.
    Целта ми е да избегна ползването на 2 дистанционни, по възможност искам всичко да си работи само с това на ТВ-то.
    Предполагам има варианти да се вземе TV Top Box, който да работи през HDMI с TV-то, но нямам никакъв опит и незнам тези на Булсатком дали го позволяват.

Ако може някой да ме посъветва ще съм много благодарен.

Поздрави!

2.  

3. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Тунери и Булсатком?

Няма вариант. Irdeto поддръжката ще спре всеки момент и остава варианта само с приемник на Булсат. Така че... мисията невъзможна е спестяването на второ дистанционно
    Иначе, да - Булсат имат HDMI приемници.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Имат приемници с HDMI, но по няколко пъти на ден ще ти се иска да го хвърлиш през терасата. Поне засега така "работят". Ако не си настоящ клиент на БСК, загледай се за алтернатива.

5. Тук е от
    May 2010

Те ирдето са я заспирали от години и още я има. Така,че явно няма да изчезне.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вече не могат да се гледат 5 канала, така че не мисля, че тепърва да се инвестира в карта Ирдето и Кам е добре.

7. Тук е от
    Feb 2011

Извинете за глупавия въпрос, но какво е ИРДЕ?

deian: възможно ли да е си купя допълнителен HDMI приемник, а не стандартния, който дават БСК?

И друг въпрос, какви са всъщност алтернативите на БСК, ITVPartner и кабеларки?
    Някакви впечатление имате ли и в какво е най-добре, човек да инвестира. DVB-C, DVB-S?

Много въпроси, но цял живот съм аналогов =]

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Най-добре е да си ги имаш всички тунери ,пък каквото ти потрябва да си подготвен ,особено след като при някои марки моделите с всички тунери са по-евтини от тия само с кабелен и ефирен. Не може с друг тунер ,засега /то ако може нали и с този в ТВ ще става .

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от unttld
    Извинете за глупавия въпрос, но какво е ИРДЕ?

deian: възможно ли да е си купя допълнителен HDMI приемник, а не стандартния, който дават БСК?

И друг въпрос, какви са всъщност алтернативите на БСК, ITVPartner и кабеларки?
    Някакви впечатление имате ли и в какво е най-добре, човек да инвестира. DVB-C, DVB-S?

Много въпроси, но цял живот съм аналогов =]
    Irdeto е кодировката, която Булсатком поетапно спират. Единствената, която може да се ползва на приемник, различен от техния. Това може би отговаря на следващия ти въпрос - ще си купиш приемник, но няма да гледаш БСК с него . Тях - само с тяхното отроче.
    DVB-C и DVB-T задължително гледай да ги имаш, DVB-S/S2 също е добре ако ще ползваш сателитна телевизия, но няма гаранция, че ще може да гледаш някой наш оператор с вградения в телевизора тунер. Булсатком не може, Виваком също. Засега индикациите са, че Сателайт БГ ще може да се гледа и с различно от тяхното оборудване - ако не те - цифрова кабелна е алтернативата ти (DVB-C).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Булсатком
    От kocetoeh във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-14, 23:39
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Тунери и Булсатком?
    От deian във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 13-02-11, 11:07
  3. малко разясняване по темата тунери!
    От tottenham във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 16-03-09, 18:46
  4. Проблем с тв тунери!
    От ombreto във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 07-11-05, 13:23
  5. ТВ Тунери :-)
    От universe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 26-11-04, 12:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе