Този пост е редактиран от Nell; 28-09-13 в 15:05.
Погледни MAX T105 DVB-T HD MPEG4 Full HD - лично аз не съм го пробвал, но поне на хартия изглежда добре, а е и само 45 лева. Мани ги тия Стронг-ове (лично мнение)
Та колко е слаб сигнала ? Ако е така и антена ще си трябва ...........ще върши ли работа при по слабичък сигнал.....
Не съм го тествал лично , но и няма как да стане , понеже сигнала е с различна сила , а и все още не е официално стартирала цифровизацията . Знам ли , може да усилят сигнала след старта .
Това къде , в Варна ?.....а е и само 45 лева...
Не така с лошо , все пак това е строителен хипермаркет , но за пари какво ли не правят ...И да го гледам все тая пък и в Алати едни специалисти консултанти , ужас...
Този пост е редактиран от logic; 28-09-13 в 15:51.
STRONG STR 8115 свързаш го с чинчове към Шарпа, после пускаш телевизора на видеоканал. На екрана на телевизора трябва да се появи менюто на приемника, избираш страна, език, и после пускаш приемника да сканира за програми.
В коя част на Варна живее баща ти че има слаб сигнал ? Ако наистина е така ще ти трябва и една антена , но не купувай от боклуците за по 20-30 лева продавини в Практикер и мосю Бриколаж. Ще ти трябва нещо качествено дето да издържи поне 10 години.
взех nipon-a от алати за 37.49лв (и скарт-скарт за 1,20 от един китайски магазин в комплекс елитис Варна)- тая цена за HD приемник просто е без конкуренция. приемника превключва много бързо - под 2 сек. на канал. като недостатък установих, че след изключване от тока забравя ръчната подредба на каналите (настроих ги, нося го на дядо си и като го включих - сортирани по ред на приемане, LCN е изключен). не съм тествал какво плейва и какво не (и понеже вече го връчих няма как да тествам)... тунера е достатъчно чувствителен - закачих го към антената на балкона, която едвам хващаше аналоговите канали, а показва 100% сигнал и това при положение че антената е на втория етаж и от всякъде са по високи сгради... друг плюс на декодера - има бутони за вкл/изкл и смяна на каналите - перфектно ако свършат батериите или се прецака дистанционното... щото има и декодери, които даже нямат бутон за вкл/изкл... картината вади перфектно качество през скарт-скарт на 32" тв - почти няма разлика с hdmi. обаче има канали, на които се подава грешна информация за aspect ratio - и са разтеглени (това си е проблем на тия дето излъчват програмите)...
Този пост е редактиран от pr0fessor; 28-09-13 в 19:34.
До морско училище е и там има разни съоръжения дето пречат на сигнала от към Франгата , затова хваща от слънчев бряг, но лошото е че е на нисък етаж и отпред има високи дървета които също пречат. Не е толкова зле сигнала де, ама аз живея в Левски на по висок етаж и имам пряка видимост към кулата на Франгата и при мен сигнала е идеален, та затова казвам ,че при баща ми е по слаб.
Сигнала там няма как да е слаб, а по-скоро е некачествен, с много отражения. И то сигурно говориш за аналоговия сигнал че е пош, а всъщност за в бъдеще нали цифров искаш да ловиш, от къде знаеш как е цифровия там? Предполагам, че няма да имаш проблеми със сигнала, какъвто и приемник да вземеш. Казват, че цифровата телевизия се оправяла добре с отразените сигнали. По-скоро помисли за други неща, като бързина на превключване на каналите и удобно дистанционно (повечето са дребни, а някои супер дребни). А за цифрова от Слънчев бряг забрави, освен с някоя супер насочена антена сложена на високо. Въобще, крайно време е да спрем да прилагаме логиката си от аналоговата телевизия при едночестотната цифрова.
Благодаря на всички за съветите. Много ми помогнахте. Имаме голяма антена качена на покрива, обърната е вече към Франгата, като взема и декодера дано всичко е наред. Остава само да реша nipon-a или STRONG STR 8115.
Поръчай го през нета , тествай го и го върни в 7 дневен срок - това е вариант , ако се колебаеш .
Гледах днес едно показно на БНТ и от него научих, че "Според статистиката около 1/5 от домакинствата в страната от тук нататък ще разчитат само на цифровия сигнал, тъй като в селището им няма кабелен или сателитен оператор." Също при демонстрацията, видях, че ще трябва да си насоча антената нагоре, поне човечеца който демонстрираше я държеше насочена към тавана. И също, разбрах, че каналите ще трябва да ги търся на телевизора, а не на приемника. И други полезни неща сигурно щях да разбера, ако в същото време не джътках из интернет
Ariva T650i има нов firmware V1.01B4 от 27.09.2013, но тестов! http://www.ferguson-digital.eu/en/do...t_version.zip/ Полският не ми е силен език и не разбрах какви предупреждения са написали.
Добавили са запомняне на мястото на спиране на филма, *.txt поддръжка и разни други нещица като допълнителни фунции на F бутоните и Internet приложенията. Избор на език на EPG, подобрена функционалност за БГ... За съжаление не са направили CP1251, а си остават само Unicode UTF-8 поддръжка на символите на субтитрите.