8113 след update 3.1 е с по-чувствителен тунер от 8115.
Тези два модела на Strong не са от евтините, даже напротив!
Относно удобството за работа и свързване към различни ТВ - всеки си има предпочитания и конкретни изисквания.
Качеството на картината на двата модела е еднакво.
Трудно ми е да преценя артефактите и стъпаловидните градации на едноцветния фон дали са от излъчването, приемника, кабела или видеообработката на телевизора. нямам достатъчен набор от тези компоненти, за да направя реални и коректни тестове.
На мен повече ми харесва 8113, защото си има бутони next / previous. Достъпът до медия плеера е през менюто, но това не ми пречи.
Единствено Time Shift работи постоянно, ако се включи от менюто. При 8115 има възможност да се стартира и ръчно в съответната настройка.
Останалите неща са почти еднакви - субтитри, настройки и двата не четат SUB и т.н. Писал съм го в някоя от темите вече.
Би трябвало да пуска през HDMI/Digital out и DTS звук, но нямам условия да го пробвам.
8113 е може би единственият с работещ ВЧ модулатор на пазара. Моят не бръмчи или аз не го чувам.
Ferguson Ariva T650i като интерфейс и възможности на мен ми допада най-много. Няма как да сравня чувствителността на тунера му, за съжаление.
Недостатък е, че поддържа само Unicode UTF-8 кодировка на субтитрите, но за сметка на това има sub и txt разширения. А и цената му от 57лв. в момента е много добра.
Над 60лв. приемниците въобще не съм гледал, защото изборът там вече зависи каква кодировка ще се ползва за платената ефирна ТВ. За мен е
безсмислено да инвестирам 200+ лв. за DVB-Т/T2 приемник, при положение, че най-скъпият ми телевизор едва ли струва толкова.
И какво ли въобще могат да ми предложат БГ телевизиите?