Свистенето е от захранването - баба ти няма да го чуе ако го ползваш ти - смени го .
Да, явно това свистене на захранването е някаква слабост на модела, защото вече няколко човека се оплакаха (екземпляра 8113 който лично съм виждал, също издава шум, но трябва да си сложиш ухото на приемника за да го чуеш и наистина се появява когато приемника е изключен, т.е. когато захранването остане без товар). Сам прецени дали ще настояваш за подмяна с нов приемник (който може да прояви след време същия дефект) или докато не му е изтекла гаранцията, май по-добре в сервиза да го погледнат, но пак зависи колко е читав сервиза. Ако просто има хлабина някаква в импулсния трансформатор, може да се залее с парафин. Иначе ако монитора ти няма DVI или HDMI няма смисъл да се занимаваш. Но и да има цифров вход, не забравяй, че монитора е направен да се гледа отблизо, а телевизия човек обикновено иска да гледа от далеч.
Мерси за отговорите, ще пробвам да го заменя пък да видим.
и как се държи, цената в алати е 37.49лв - май най ниската за HD приемник...
п.с. като гледам на снимки NEO DVBT-2000 HD май е 1:1
Този пост е редактиран от pr0fessor; 26-09-13 в 11:27.
За съжаление не можах да го тествам - в магазина нямат телевизор - ужас ! За телевизия си е ОК . Мултимедията също става , но не вади АС-3 звук през аналоговия ( скарт ) изход , но той и не поддържа този звуков формат . Има и сайт , от който може да се дръпне нова версия на софтуера ( фирмуера ) , когато има такава .
на мен за телевизия ми трябва - за дядо ми, за това гледам да има и бутони за каналите (в случай че батериите на дистанционното клекнат) и дисплей... ще се вързва през скарт. Другото дето ме интересува е колко е чувствителен тунера, че ще се ползва в къща обградена от високи блокове...
То и няма много инфо за това , какъв му е тунера и колко е чувствителен , но ако има силен сигнал с добро покритие няма да има проблем . Иначе ще си трябва и някаква по-качествена антена . Пак ни върнаха в каменната ера с тази цифровизация - да се търсят антени , вместо да си направят покритието като хората . Но така е , частната инициатива не влага средства за благотворителност , а за максимална печалба .
В Зора са пуснали
TV STAR T1030 HD USB PVR
TV STAR T910 USB PVR
интересно на кого са клонинг
На някоя кутия с Мстар процесор . Според мануала от сайта това ( Т1030 ) е с MPEG2 декодер !
Другия пък е само SD !
Абе куца работа , но що да не се обрули някой лев в суматохата .
А каква е цената на тези творения на човешкия гений ?
Този пост е редактиран от logic; 26-09-13 в 19:48.
Препоръчайте някой модел който ще се ползва само за гледане на филми от USB през HDMI .А може и евтин мултимедиeн плеър.
STR8113 се справя добре ,но има ужасен шрифт на субтитрите и глупава навигация.
Като качество на картина и възпроизвеждане на тежки видео формати останах изумен,че той тотално унижи моя Samsung Galaxy S III с MHL->HDMI кабел (прескачане на кадри и лагване)
Същото направи и с плеъра на телевизора LG42LW5500 с който може да умреш от чакане докато си пуснеш филма.
А все пак струва 55лв!
Примерно Арива Т650i , но няма поддръжка на DTS . Ако е само за това и няма да се ползва за телевизия , по-добре мултимедиен плеър , а кой да бъде е сложен избор , но предполагам нещо за около 100+ лева ( това е за друга тема ) .
Здравейте! Крайно наложително ми е вече закупуването на декодер за баща ми, който е доста възрастен и няма да се справи сам. Телевизора на който ще се ползва е Шарп 19 инча с чинчове закупен 1994 година. Лошото е че сигнала е малко слаб. Иначе се намира във Варна. Изчетох целия форум и съвсем се обърках. Предложете ми нещо което ще е качествено и няма да е много скъпо, мисля някъде около 50 лева, може и малко отгоре. Така както се ориентирах Стронг 8115, че има чинчове. Ама пък четох че май 8113 са с по добри показатели, ама нямат чинчове. Моля ви помагайте. Предложете нещо. Забравих почти само за гледане на тв ще е. Благодаря предварително.
Това с чинчовете не е проблем , има си преходници и готови кабели точно за тази цел - скарт - чинч . Отиди в Алати и виж Нипона - 38 лв .