Какво е мнението ви за този приемник: DVB-T Digital Terrestrial TV Receiver HD H.264 MPEG4 Box AV Turner HDMI Europe и имали за тези пари по добро?
Какво е мнението ви за този приемник: DVB-T Digital Terrestrial TV Receiver HD H.264 MPEG4 Box AV Turner HDMI Europe и имали за тези пари по добро?
90% от абонатите на Виваком си поръчват HD приемници и си гледат програмите през скарт или чинч без проблем на старите гълъбарници :D
Кой изобщо ви е казал че няма да гледате тези канали - ще си ги гледате но качеството ще си е като на SD .
На село ми е нео 21 инча кинескоп и си гледам всичко за което плащам
Отидох в магазина и смених декодера NEO DVBT-1000 с NEO DVBT-2000 HD.
И сега всичко си дойде на място. Никакви забележки за сега по устройството.
Между другото виждам, че устройството има възможности за firmware update.
някой знае ли къде може да се намери firmware за декодера? Предполагам за марката NEO което си е NoName марка е mission impossible, но знае ли човек?
[QUOTE=ganimed;615759]Имам кинескопен телевизор (някакво си NEO). В този случай има ли разлика дали ще поставя Set-Top-Box който подържа HD канали или само SD? Тъй като естествено стария телевизор няма как да възпроизвежда HD, но има ли Set-Top-Box устройства които конвертират HD към SD?
Купих си декодер NEO DVBT-1000 за 35лв. и в Пловдив приемам 7 канала с кристално SD качество и един канал с HD качество, който обаче декодера не възпроизвежда, появява се съобщение „канал с висока резолюция“.
/QUOTE]
Съжалявам за тъпия въпрос, но как го свърза/настрои декодера (купих си същия NEO DVBT-1000)? Понеже СКАРТ входа на телевизора ми не работи, свързах декодера с входа на антената на ТВ-то, но не мога да разбера на кой канал да го търся. Пробвах и на AV, както казваха в рекламата по телевизията, но никакво меню не ми се появява.
Здравейте колеги!!! Моя въпрос за обсъждане е следния: Какво е нужно да се направи с телевизор който има DVB-T тунер, но не разполага с MPEG 4 декодер? Възможно ли е да се помогне само със смяна на софтуер или ще трябва по-сериозна намеса? В момента намира всички цифрови телевизии, но не извежда картина и звук. Пише само "HD устройство". Някакви идеи???
Към този телевизор някога видео свързвал ли си???
Ако TV-то има SCART или AV -input от дистанционото на телевизора избираш AV-TV или нещо подобно.
Ако ли пък през антения вход - пускаш устройството да работи и го търсиш като ефирен тв-канал в дециметровия обхват. Ако не се лъжа като при видеата към 36-ти канал.
За да имаш сигнал през антенния вход това NEO DVBT-1000 трябва да има RF модулатор , а силно ме съмнява това НЕО да има . Strong SRT 8106 има и може да се свързва със стари CRT тв през антенния вход .